20.03.10
11:50
Ако имам за цел да си дигна повторенията на упражнение с постоянна тежест (смисал примерно от 8 да права 15 повторения с 90 кг на лег.) колко често мога да правя лежанка. Чувал съм, че ако тренираш с постоянна тежест можеш да тренираш доста често едно и също упражнение. Проблема е, че като тренирам за вдигане на повторенията няма как да не стигам до отказ и там виждам несъответствието със честото правене на даденото упражнение.
20.03.10
12:12
Да кажем отказът ти е на 10-тото. Ако правиш по 8 дали стигаш до отказ? :)
20.03.10
13:39
Mожеби не те разбирам правилно, но моята цел не е да кача килата, а повторенията и като парвя по 8 от 10 примерно възможни на следващата тренировка отказът ми надали ще се е качил до 11тото повторение. Нещо май немога да се изкажа както трябва ;d
Е нали като вдигнеш килограмите ще можеш да правиш повече повторения с по малкото килограми бе да та...
20.03.10
13:46
казано от everytime we touch на 20.03.10, 13:39:
Mожеби не те разбирам правилно, но моята цел не е да кача килата, а повторенията и като парвя по 8 от 10 примерно възможни на следващата тренировка отказът ми надали ще се е качил до 11тото повторение. Нещо май немога да се изкажа както трябва ;d
Отговорил съм ти точно, кратко и ясно. Все пак да ти го кажа по друг начин - когато целиш повишаване на бройката (например със 90кг на лежанката сега правиш 8, а искаш да правиш по 20), то не стигаш до отказ във всяка серия, а най-много в последната. Остави отказите за младежите, които не искат да качат размер и напредналите билдери ;)
20.03.10
15:59
@Oranje мда схванах мисълта ти. Мерси за отговора.
@mastarpan целта ми е по - скоро да вдигна издръжливостта. Доскоро цъках само малко повторения и сега съм си поставил за цел това преди отново да се върна към малкото повторения.