кой е най-добрият вариант ?

19.03.10
22:45

Вторник: крака + раменни преси и средно рамо
Четвъртък: Гърди + предно рамо + трицепс(1 упражнение)
Събота: Гръб + задно рамо + бицепс(1 упражнение)

Вторник: Гърди + бицепс
Четвъртък: Крака + рамо
Събота: Гръб + трицепс

Понеделник:Гърди
Вторник:Гръб
Четвъртък:Крака + рамо
Петък:Бицепс + трицепс

според вас , кое е най-добре ?
Благодаря предварително :)

19.03.10
23:11

На пръв поглед най-много ми допада 2ри вариант, но все пак трябва да кажеш колко стаж в алата имаш, цели и т.н.
При първия вариант мисля, че ще претренираш предното рамо и съответно бицепса с тия комбинации... но пак нещата са според зависи. Какви упражнения ще пвавиш, колко тежки... 3тия вариант също не е лош, но никога не ми е харесвало отделянето на цяла тренировка само за ръце, освен ако не искаш акцент точно при тях. :)

20.03.10
08:04

значи от една седмица пробвам 1ви вариант , когато правя гърди влиза малко предно рамо и трицепс и реших , след гърдите да правя едно упражнение за рамо и едно за трицепс ... така и при гърба , съответно задно рамо и бицепс ... а когато правя примерно гърди и бицепс и в следващата тренировка при гърба влиза бицепса и имам чуството , че се пренатоварва ... целта ми е качване на мм ..

20.03.10
09:28

Ако правиш набиранета за гьрба спокоино можеш да не тренираш бицепс  пак ще расте ;-)

A пък ако не си в горе-долу състезателна форма поне за класически културизъм, то този въпрос ще стои на дневен ред след години.
Нали се сещаш, че нито едно дете в детската градина не се чуди къде да кара висшето?

20.03.10
09:53

зависи от стажа ти
ако е поне 1 година, аз съм за вариант номер 3

20.03.10
10:19

стажа ми е повече от 1 година , но с прекъсвания заради счупена кост на рамо , китка и тем подобни .. слабичък съм си , с г/д хубаво тяло , релефен , но ми трябва маса маса :) ии се чудя как да ги съчетая най-накрая ...

И реши, че може да качваш маса само ако тренираш така, както качват маса хора с няколкогодишен стаж :)

20.03.10
18:32

Масата идва от храненето, не от тренировъчните сплитове (с малки изключения, разбира се)

20.03.10
22:34

да знам от какво идва масата , аз просто питам кой е най-добрият вариант за тренировка според вас .. добре тогава като това е за по напреднали от мене , аз какво трябва да правя ? не искам да ставам културист , искам да си тренирам за здраве и за хубаво тяло , но не знам по кой начин да тренирам .. затова и писах тука , да помогнете :)

22.03.10
21:09

Е на 2рия сплит кое му е за напреднали .. това си е класически сплит , ако имаш поне половин година стаж спокойно можеш да си го пратктикуваш

22.03.10
21:40

Няма смисъл от сплит ако не си почнал вече да правиш със такива тежести, че упражненията ти почват да си пречат значително.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1