Тренировка за корем

23.03.10
20:31

Здравейте бих искал да знам какво е мнението ви за тренировката ми за корем.
Тренирам корем 2 пъти седмично като един път правя 3 серии по 200 коремни преси:разделени така 50 повторения горна част 50 долна част и по 50 повторения на страна за косите коремни мускули, почивка няма правя ги наведнъж евентуално 10 секунди да разтегна след това почивка 2-3 минути и пак нови 200….
Другата ми тренировка е с по малко повторения 15-25 като правя само горна и долна част и едно смесено упражнение отново 3 серии бих казал суперсерии, понякога дори с допълнителна тежест.Правя корем в сряда и неделя и гордо мога да кажа ,че това ми е любимата мускулна група, не е добре изразена тъй като имам да изчистя още подкожна мазнина,но да не се отклонявам..Тренирам редовно корем от 2 години може би или малко повече.Ще се радвам да чуя вашето мнение.Благодаря

23.03.10
21:02

Мнението ми е, че 600 преси са пълна загуба на време и енергия, която може да използваш по-ефективно. Плюс това може да са вредни за кръста.

23.03.10
22:39

Ако целта ти е готина релефна преса трябва да знаеш, че това е почти единствено до правилна диета. Както ти беше казано - прекалено много повторения, които са загуба на време пък и можеш да си прецакаш кръста. Вместо да правиш коремни преси, опитай с “повдигане на краката от вис”, да видя как тогава ще правиш повече от 30 в серия :) Освен това си избери още едно упражнение и си готов.

24.03.10
12:30

Целта ми не е само здрава и релефна преса на външен вид ,а в действителност да е такава.Причината за 600-те коремни е ,че тогава усещам онова парене уникалното предполагам го знаете,старая се да изпълнявам всичко правилно и чисто без замахване на краката или трупа относто диетата работя по въпроса + кардио естествено

Мнението беше редактирано от Swimy на 24.03.10 13:32.

24.03.10
14:52

за наистина здрава преса ти трябват тежки базови упражнения - клек и тяга (особенно тягата). в последните години не съм тренирал корем с никакви упражнения, но редовно правя тежка тяга и клек и мога да твърдя, че пресата ми е здрава ... сега смятам и да я изкарам на показ :)

25.03.10
05:18

Тяга не правя за момента иначе клек правя не много тежки серии  с повече повторения

Мнението беше редактирано от Swimy на 25.03.10 21:51.

29.03.10
14:40

Вчера правих коремни преси и послушах съвета ви да намаля бройката постарах се да направя всяко повторение концентрирано като изкарвах въздуха си за да увелича контракцията и ефекта днес е никаква мускулна треска

30.03.10
19:54

незнам как си достигнал до извода, че за да правиш даден мускул трябва да му докарваш мускулна треска ???

31.03.10
21:33

Ами от това ,което съм чел съм стигнал до този извод макар ,че понякога може да липсва тя е най-простия индикатор ,че тренировката е била ефективна освен това мускулна треска на корема до сега много рядко несъм имал,когато нямам се старая да я предизвикам било то с по-концентрирани по-барзи по-малко/повече повторения или различни упражнения

01.04.10
08:02

най-яката мускулна треска на корема съм имал след няколкодневна кашлица - не мисля, че това е най-добрия начин да се разбере колко ефективна е тренировката.

01.04.10
16:58

В момента става дума за корема ,но така или иначе мускулната треска и в другите мускулни групи следствие на тренировка показва ,че сме ударили правилното място и ,че тренировката е била ефективна,мисля че ще трябва да пробвам това онова и да видя кое дейсва най-добре,опита му е майката...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1