23.03.10
20:31
Здравейте бих искал да знам какво е мнението ви за тренировката ми за корем.
Тренирам корем 2 пъти седмично като един път правя 3 серии по 200 коремни преси:разделени така 50 повторения горна част 50 долна част и по 50 повторения на страна за косите коремни мускули, почивка няма правя ги наведнъж евентуално 10 секунди да разтегна след това почивка 2-3 минути и пак нови 200….
Другата ми тренировка е с по малко повторения 15-25 като правя само горна и долна част и едно смесено упражнение отново 3 серии бих казал суперсерии, понякога дори с допълнителна тежест.Правя корем в сряда и неделя и гордо мога да кажа ,че това ми е любимата мускулна група, не е добре изразена тъй като имам да изчистя още подкожна мазнина,но да не се отклонявам..Тренирам редовно корем от 2 години може би или малко повече.Ще се радвам да чуя вашето мнение.Благодаря
Мнението ми е, че 600 преси са пълна загуба на време и енергия, която може да използваш по-ефективно. Плюс това може да са вредни за кръста.
23.03.10
22:39
Ако целта ти е готина релефна преса трябва да знаеш, че това е почти единствено до правилна диета. Както ти беше казано - прекалено много повторения, които са загуба на време пък и можеш да си прецакаш кръста. Вместо да правиш коремни преси, опитай с “повдигане на краката от вис”, да видя как тогава ще правиш повече от 30 в серия :) Освен това си избери още едно упражнение и си готов.
Целта ми не е само здрава и релефна преса на външен вид ,а в действителност да е такава.Причината за 600-те коремни е ,че тогава усещам онова парене уникалното предполагам го знаете,старая се да изпълнявам всичко правилно и чисто без замахване на краката или трупа относто диетата работя по въпроса + кардио естествено
Мнението беше редактирано от Swimy на 24.03.10 13:32.
за наистина здрава преса ти трябват тежки базови упражнения - клек и тяга (особенно тягата). в последните години не съм тренирал корем с никакви упражнения, но редовно правя тежка тяга и клек и мога да твърдя, че пресата ми е здрава ... сега смятам и да я изкарам на показ :)
Тяга не правя за момента иначе клек правя не много тежки серии с повече повторения
Мнението беше редактирано от Swimy на 25.03.10 21:51.
Вчера правих коремни преси и послушах съвета ви да намаля бройката постарах се да направя всяко повторение концентрирано като изкарвах въздуха си за да увелича контракцията и ефекта днес е никаква мускулна треска
незнам как си достигнал до извода, че за да правиш даден мускул трябва да му докарваш мускулна треска ???
Ами от това ,което съм чел съм стигнал до този извод макар ,че понякога може да липсва тя е най-простия индикатор ,че тренировката е била ефективна освен това мускулна треска на корема до сега много рядко несъм имал,когато нямам се старая да я предизвикам било то с по-концентрирани по-барзи по-малко/повече повторения или различни упражнения
най-яката мускулна треска на корема съм имал след няколкодневна кашлица - не мисля, че това е най-добрия начин да се разбере колко ефективна е тренировката.
В момента става дума за корема ,но така или иначе мускулната треска и в другите мускулни групи следствие на тренировка показва ,че сме ударили правилното място и ,че тренировката е била ефективна,мисля че ще трябва да пробвам това онова и да видя кое дейсва най-добре,опита му е майката...