[Помощ] Програма само с дъмбели

25.03.10
06:50

Ще е възможно ли някой да ми направи програма за трупане на маса, само с дъмбели. Мога да тренирам всеки ден, не ми е проблем. Това което искам да тренирам е: Бицепс, Трицепс, Гърди, Гръб, Предмишница, Рамене, Корем.
Благодаря предварително на отзовалите се.

BA

25.03.10
08:16

Първо много важно!!! Ако искаш да трупаш маса - най-много 3 пъти седмично ако мислиш всеки ден да се шлевиш с гирите нищо няма да постигнеш. И второ много трудно ще натрупаш маса с упражнения за релеф ама все пак не е невъзможно просто ще е по-трудно... Много е важно също храненето. Комплексно е... не е просто да хванеш дъмпелите и да сгъваш...
Не искам да те подвеждам най-добре е да опиташ във фитнес зала. Ако наистина не можеш мога да ти направя една примерна програма.

25.03.10
08:39

За момента не мога да ходя по зали.
Ще се радвам, ако ми направиш примерна програма :), също така ако може и да ми кажеш препоръчителни храни, които спомагат за покачване на маса.
ПС.: Мерси за бързият отзив.

BA

25.03.10
08:57

За храненето няма да се впускам в подробности, но най-вече храни богати на въглехидрати и то гледай все пак да са сложни въглехидрати: ориз, картофи...

Програмата:

Понеделник: гърди, бицепс
1 упр: изтласкване от лег с дъмпел - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: флайс - = // =
3 упр: пулоувър - = // =
4 упр: сгъване на дъмпел от стоеж - = // =
5 упр: сгъване на дъмпел от седнало положение - = // =

Сряда: гръб, трицепс
1 упр: придърпване на дъмпел (накланяш се напред и дърпаш дъмпелите към корема) - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: гребане с дъмпел - = // =
3 упр: изтласкване “Арнолд” - = // = (това не е само за гръб, хваща и рамо, но разтваря много добре плешките.. не мога да се сетя 3-то с дъмпел за гръб затова го писах)
4 упр: изтласкване на 1 дъмпел зад главата с двете ръце - = // =
5 упр: изтласкване на дъмпели зад глава - = // =
6 упр: странично изтласкване - 3 серии х 6-8 повт. - това не го знам как се казва точно ама мога да ти го опиша: значи хващаш дъмпела с едната ръка и заставаш все едно ще правиш гребане с дъмпел само, че дъмпела го изтласкваш назад, а не надолу както е при гребането. Упражнението е уникално напомпващо. Аз лично много го харесвам.

Петък: Рамо, крака, корем
1 упр: изтласкване “Арнолд” - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: изтласкване на дъмпели зад глава - 3 серии х 6-8 повт.
3 упр: повдигане на дъмпели пред очите - = // =
4 упр: изкачване на стълби (нагорнище) - колкото прецениш
5 упр: коремни преси - 5 серии х 30 повт.

Коремни преси е добре да правиш накрая на всяка тренировка по няколко серии. Много е важно да тренираш корема си. А пък и в домашни условия, както виждаш нямаш кой знае каква алтернатива за тренировка.

Упражнението изтласкване “Арнолд” е много важно. То разтваря и разширява гърба, както и оформя раменете. Изобщо то е ключа към добрата фигура в домашни условия. Не знам дали знаеш как се прави ама е много важно да го изпълняваш правилно, а не да трупаш килограми. И запомни всяко едно упражнение трябва да го правиш максимално на 100% чисто. Ако се мъчиш и правиш чийтове не е в твоя полза...

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 09:00.

25.03.10
09:27

Благодаря много за програмата. :)
Разбрах всичко, само ако може да ми дадеш линк към някое клипче с “Изтласкване на Арнолд”, че не успях да го намеря.

BA

25.03.10
09:40

http://www.bb-team.org/exercise/1338/

Ето това е долу има и клипче. Изпълнявай го бавно, с леки тежести и много чисто трябва да го усещаш как ти се разтварят плешките на гърба и как се помпи рамото :)

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 09:41.

25.03.10
10:37

Намери си още лост и успоредка. Предполагам дъмбелите са сглобяеми, иначе доста трудно ще стане. И колко кила са?

DE

25.03.10
14:49

казано от Bad^Boy на 25.03.10, 08:57:

6 упр: странично изтласкване - 3 серии х 6-8 повт. - това не го знам как се казва точно ама мога да ти го опиша: значи хващаш дъмпела с едната ръка и заставаш все едно ще правиш гребане с дъмпел само, че дъмпела го изтласкваш назад, а не надолу както е при гребането. Упражнението е уникално напомпващо. Аз лично много го харесвам.

Ми то и при гребането се дърпа назад или?

BA

25.03.10
14:53

При гребането се пуска дъмпела надолу към земята и после се издърпва нагоре... влез в раздела упражнения и ги разгледай...

Ето това упражнение имах в предвид: http://www.bb-team.org/exercise/1174/

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 14:54.

27.03.10
10:10

казано от Петко К на 25.03.10, 10:37:

Намери си още лост и успоредка. Предполагам дъмбелите са сглобяеми, иначе доста трудно ще стане. И колко кила са?

Разглобяеми са да.
Тежестите са ми: 4х2.5кг и 4х1.25кг. Ходя по някой път на лостове и успоредки, но просто нямам възможност тея месеци и заради това реших да се допитам до вас.

27.03.10
10:12

С тия тежести не очаквай кой знае какви резултати.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.03.10 10:14.

27.03.10
11:07

Допълвам програмата, която Bad^boy написа в частта за гърба: можеш да правиш и мъртва тяга с дъмбелите, направо си е задължително :) Също така можеш да правиш и трапец. За рамо: не видях разтваряне встрани. Може да се прави и хеликоптер. За крака: клекове! Там има много варианти - можеш да правиш клековете с изпънати нагоре ръце, така е по-трудно, но участват много повече стабилизиращи мускулни групи. За трицепса: кик-бек също.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.10 11:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1