Тренировъчна програма при чистене

24.03.10
18:29

Та, ето ми я идеята за програмата. Досега бях на 3дневен сплит, но сякаш е по- добре да тренирам цялото тяло в период на чистене. На 18г. съм, стаж година:

Ден 1
Лег 5х5
Набиране 5х5
Гребане с дъмбел 5х5
Бицепсово сгъване 3х6
Френско 3х6
корем - горна част 2 упражнения х 2 серии

Ден 2
Преси с дъмбели от полулег 5х5
Набиране 5х5 ( всяка втора тренировка - Флайс на полулег 5х5)
Мъртва тяга 5х5
Военна преса/ раменни преси 3х8
корем - сератус + горна част 2 упражнения х 2 серии

тренировка през ден

Приемаме, че храната е перфектна, правя допълнително 2-4 кардио сесии на седмица, въпросът ми доколко сплитът е удачен и хубав. Крака за момента не искам да правя, а и не съм уверен да правя (знам за всичките ползи, голямото горене на калории по време на клек и т.н., но за момента ги тренирам само с спринтове). Краката са ми най- мазни и това донякъде поражда нежеланието ми да ги тренирам (не искам да стават по- големи, макар че едва ли на калориен дефицит ще растат).

Темата беше редактирана от Giovane на 24.03.10 18:31.

BA

25.03.10
09:08

За краката грешиш. Ха аз бях на същото мнение като теб за тях честно... :) и аз чистя... и по принцип в целия си тренировъчен опит съм чистил... и не съм тренирал крака и да ти кажа като започнеш да ги тренираш няма да станат по-дебели, а даже напротив ще свалиш... пробвай... аз също бях скептично настроен спрямо тях и ме беше страх да не кача още повече там.... ако ми прочетеш поста същата работа като теб за краката... направо не знам :)

Относно програмата: правиш набиране след лег... на мен не ми се струва удачно. Набирането е много тежко упражнение може да ги редуваш ама недей винаги да го правиш след лег-а. Същото се отнася и за мъртвата тяга 2-рия ден. Тя е базово и я слагаш след дъмпелите, което не е уместно... Започни с набирания, мъртва тяга и после както си ги наредиш. Може пак да ги въртиш.

Не виждам смисъл да правиш всички мускулни групи в един ден... Струват ми се малко 5 повторения за чистене... Общо взето моето мнение е, че не ми харесва тази програма за чистене.

Погледни моята програма за чистене и кажи как ти се струва: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43838/P30/ :)

25.03.10
12:26

Идеята ми е, че тренирам цялото тяло с две тренировки, затова съм сложил всички групи. Иначе относно тягата, аз и сега я правя трето упражнение, след като съм загрял добре. За краката ми е целия проблем, не искам да тренирам като цяло крака, искам да са ми малки и релефни, а в момента са 58см мазни (преди бяха 63-4). Ако се реша да ги тренирам няма много какво да мисля, пускам се на 5х5, със сигурност ще имам доста добър резултат .. Иначе малкото повторения = по- големи тежести, което води до по- голямо изразходване на калории и по- добри резултати като цяло. Митове са тренировките с 18-20 повторения.

BA

25.03.10
12:58

Никой не говори за 18-20.. става въпрос за 8-10 повт. По-малко от това вече отива на силов трибой работата... и изобщо силовите тренировки се правят с 4-6 повт., а доколкото разбрах ти искаш да чистиш. Ти изобщо погледна ли моята програма... тя също е за 2 тренировки.... за какво ти ги поствам тея линкове като не гледаш...

25.03.10
14:05

чистене и силова тренировка защо трябва да не се обвързват?

BA

25.03.10
14:12

Мммм аз лично мисля, че не е добре да се обвързват.. това е мое мнение все пак не си длъжен да се съобразяваш с него просто коментирам. И все пак нищо не каза погледна ли програмата или не.... Харесва ли ти ?

25.03.10
14:14

писах в темата; А относно повторенията имаш ли някакъв аргумент или просто така мислиш ?

25.03.10
14:17

Силова тренировка и чистене . Така се губи минимално мускул но акцента е на диетата. ;-)

BA

25.03.10
14:21

Какво относно повторенията... с повторенията можеш да варираш както решиш има много схеми, но се въртят в рамките 6-10 не по-малко.

Вар. 1: 12-10-8-6
Вар. 2: 10-8-6-10
Вар. 3: 3х8 + изпомпваща

Отговорих ли на въпроса ти ?

П.С. Аз не съм привърженик на диетите и акцентирам върху интензивната тренировка и кардиото :) Това са мои принципи и схващания и пак повтарям не карам никой да ги подръжава... просто споделям и коментирам.

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 14:24.

25.03.10
14:23

аргумент, а не варианти на трениране?
(аргумент - доказателство)

25.03.10
14:25

Какво пречи повторенията да са под 6? Примерно, ако вместо 3х8, направя 8х3 (осем серии по 3 повторения). Аз бих казал, че моят вариант е по-добър по много показатели.

BA

25.03.10
14:25

Какво значи да имам аргумент.... аргумента ми е опита... няма да ти изкарам сертификат, че за релеф се правят 8 или 10 повторения... разбираш ли ? Аргумента при мен е опита... опитвал съм почти всичко каквото може да се сетиш... най-различни тренировъчни схеми и знам при мен кое работи и кое не... не е сигурно, че и при теб е така.. но нищо не пречи да опиташ... Това е твой избор вече. :)

П.С. И какви са твоите показатели ?

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 14:26.

25.03.10
14:28

И аз не сьм привьрженик на диетите ама там е истината за жалост. ;-)

BA

25.03.10
14:34

Ватман така е, обаче има и други показатели, конкретно при мен... в работата ми има напрежение, стрес и т.н. и на цялата тази картинка не мога да си позволя кой знае каква диета... Спазвал съм най-различни диети ама имах време... като ходех на даскало... после като студент също.. ама сега вече не ми понасят... и така гледам да го докарам от тренировки и кардио, което по принцип не е най-добрия вариант ама всичко зависи от обстоятелствата и за моите обстоятелства мисля, че е най-добрия вариант :) Жовани сори, че малко се отклоних тука от темата пич. :)

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 14:35.

25.03.10
14:36

За програмата ако я правиш през ден както си писал по добре не тренираи рацете директно.При мен 5x5 повече работи на пирамида но лошото е че  е голяма играчка да сменяш тежестите непрестанно.Но можеш да пробваш за сила за мен е по добре пирамида. :coolhmm:

BA

25.03.10
14:51

Като я започна много бързо ще разбера дали работи и кое работи и ако трябва ще я корегирам... идеята на бодибилдинга е импровизацията, новостите, да внасяш постоянно промяна, да стресираш мускулите иначе няма прогрес... Успех :) Жовани къде се изгуби мен... знаеш ли аз ако бях на твое място в тази ситуация (един ми казва 5х5, а друг 3х8, трети трето... примерно) щях да пробвам като щях да започна от това, което ми говори интуицията. Примерно започвам да ги правя 5х5 карам една седмица ако преценя, че не се натоварвам добре сменям на 4х8 и гледам какво ще стане... от това няма да изгубиш нищо гаранция 100%... една промяна почти винаги води към нещо по-добро е все пак трябва да имаш някакъв опит и да прецениш тази промяна. Но при всички случай ако смениш схемата на повторенията ще ти се отрази добре... разбира се ако не си като повечето зациклили на една и съща тренировъчна схема, които не са я сменяли с месеци и целта в живота им е да вдигнат 100кг. от лег...

25.03.10
16:20

Ами да, аз постигам резултати силови въпреки че чистя от известно време, но е време за промяна  и си мисля за 5х5 наистина. Най- вероятно това и ще направя - опит за релеф и силови постижения едновременно макар и на калориен дефицит.

BA

25.03.10
17:18

Действай ти си човека... и не забравяй да кажеш работи ли...

25.03.10
18:00

Иска, не иска, ще проработи :р

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1