Нестандартна програма , мнение ?

05.03.10
14:22

Здравейте , на 20 г. съм , 175 висок , 70 кг.
Стаж 1 год. с прекъсвания.
Ето и програмата която мисля да използвам , искам мнение за нея ( ако може ест.)
Нека разделим всички познати упражнения за всеки мускул в 2 части:
1-ви ден : 1-вата част от познатите ни упражнения за гърди
2-ри ден : 1-вата част от познатите ни упражнения за гръб
3-ти ден : 1-вата част от познатите ни упражнения за ръце
4-ти ден : почивка
5-ти ден : 2-рата част от познатите ни упражнения за гърди
6-ти ден : 2-рата част от познатите ни упражнения за гръб
7-ми ден : 2-рата част от познатите ни упражнения за ръце
8-ми ден : почивка
и така наново , целта ми е да концентрирам упражненията в 1 ден за определен мускул ,
Като разделя познатите упражнения на 2 части , за да има разнообразие и да не се получи пренатоварване.
Как ви се струва идеята ?

110% съм сигурен, че ще си изпълниш целта.
Нека припомним - тя е да концентрираш упражненията в 1 ден за определен мускул. С тази програма си точно в десятката.
Разбира се, човешкото тяло има много повече мускули от боди билдинг гледна точка, но явно неща като предно и задно бедро, рамо, предмишница...не те интересуват. Но ти поне си си направил програма, която е универсална и не зависи от стаж, така че може да я използваш завинаги :)

05.03.10
14:35

Аз така и не разбрах програмата...

05.03.10
14:40

“но явно неща като предно и задно бедро, рамо, предмишница...не те интересуват”

Рамото и предмишницата мисля да ги съчетая в денят с ръцете , рамото все пак и то е част от ръката :) като казвам ръце имам в предвид “Бицепс , трицепс , рамо , предмишница”
А когато е ден за гърбът “гръб , трапец , задно рамо , понеже те лежат на задната част на гърба.
В денят на гърдите мисля да комбинирам , корем и понякога...бедро.

казано от washky на 05.03.10, 14:40:

Рамото и предмишницата мисля да ги съчетая в денят с ръцете , рамото все пак и то е част от ръката :) като казвам ръце имам в предвид “Бицепс , трицепс , рамо , предмишница”
А когато е ден за гърбът “гръб , трапец , задно рамо , понеже те лежат на задната част на гърба.

Тогава не си стигаш целта. Или просто имаш съвсем друга цел от тая в един ден да тренираш една група :)

05.03.10
14:44

казано от Oranje на 05.03.10, 14:41:

казано от washky на 05.03.10, 14:40:

Тогава не си стигаш целта. Или просто имаш съвсем друга цел от тая в един ден да тренираш една група :)

Ами дните в седмица са доста малко , а така биха изостанали някой части от тялото това е кофтито , та се чудя и мая как да стане ... трябва без почивка да тренирам ,а това сякаш не е на добре.

На 175см и 70кг предполагам, че не си доволен от тялото си и едва ли са ти проблем малко детайли или 2 санта в ръцете. Може би искаш да качиш мускули? Щото целта ти все още е 1 ден - 1 група :)

05.03.10
15:34

В интернет има десетки прорами направени от хора като  Christian Thibaudeau, Chad Waterbury, Charles Poliquin и други които межеш да испозваш.Мислиш ли че с твоя стаж и опит ще направиш по добра прорама.Това са доказани програми а това кьдето си написал такива гледам тука по пет на ден.Аз мислиа че за да си прави човек програма триабва да има доста опит.Успех всепак ;-)

05.03.10
16:51

Никога не съм претендирал , че съм човек с опит бля бля ...
просто това ми хрумна като идея и ще я пробвам , защото с пробване става.
И да бих искал да кача още 8-9 кг. и всичко да го превърна в релеф.Не искам да съм голям и силен , а добре оформен и изглеждащ :)

05.03.10
17:18

Ха! И аз т’ва искам, +8-9 кила и да превърна всичко в релеф
Ама тогава ще съм голям и силеn…ups. :lol:

Това дето си го написал са някакви пълни импровизации. Поизчисти си малко идеята, а после си избери една програма за начинаещи. ;)

06.03.10
10:56

Познатите упражнения за всяка отделна мускулна група са твърдо над 100… Аз виждам програмата ти така:
1ден. - 3-4 упражнения за гърди/1-2 базови
2д. - 3-4 упр. за гръб/1-2 базови
3д. - 1-2 упр. за трицепс, 1 за бицепс и 2 за рамо.
4д. - почивка
5д. - 3-4 различни упр. за гърди.
6д. ...
Такава ротация на упражнения правят доста голям % от трениращите според мен, не е нещо необичайно.
Според мен програмата е тежка, но както си прецениш. Пробвай няколко седмици и виж дали се възстановяваш добре.

24.03.10
20:06

Ето и резултатите от тази програма , макар и за кратко време , мисля че за този период от време е добре.
Снимките са катко следва :
Преди (тоест преди да започна самата програма)
След ( до момента с тази програма )
Време на започване на програмата : 05.03.2010, 16:22
Време от снимките до момента : 24.03.2010 , 22:00
http://img442.imageshack.us/img442/1015/predisega.png
http://img256.imageshack.us/img256/3897/96882838.png

Не употребявам протеини , креатини и там квото е :)
Само яко манджа.Тази програма лично на мен ми влияе много добре , мускулите се помпят максимално.
Пон:Гърди
Вт: Ръце - трицепс - бицепс
Ср:Гръб , рамо , трапец
и когато се сетя корем.

BA

25.03.10
08:39

Добре ама ти не си казал каква ти е целта да изчистиш ли да качиш ли? Не знам как така определяте, че 110% ще си достигне целта като аз не видях никъде каква е целта му освен, това да раздели мускулните групи в различни дни, което за айляк човек е добре ама все пак каква ти е целта ?

25.03.10
12:28

Покачване на 5-6 кг. и образуване на релеф.
( Хубаво тяло )

BA

25.03.10
12:45

Еми щом е така значи тренировката ти е добра. Моят съвет е така да се раздвижваш след тренировка по малко кардио. Просто защото 3 упр. за гърди ще ги свършиш за 30мин. да си уплътниш времето до 45мин. :) А пък дори и при качване на маса е добре кардиото, за да слагаш повечко тежести на лоста помага :) Но не прекалявай. Айлячец така... :)

25.03.10
14:37

Всъщност не са 3 упр. за гърди , а от 5 до 6

BA

25.03.10
14:43

казано от washky на 25.03.10, 14:37:

Всъщност не са 3 упр. за гърди , а от 5 до 6

Тъй ли? Значи единия ден правиш 5-6 и втората част пак... и как си ги разделил, в смисъл базови/орелефяващи ли или как? Я цитирай упражненията да не говорим на изуст така...

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 14:44.

25.03.10
16:11

Лежанки , долна , горна и нормалната 3 x 8 с макс. кг. все пак за маса правя :)
Флайс 3 x 8 макс. кг. понякога товаря на лежанките 4 x 8 зависи от енергията ми и силата по време на тренировка.
Избутване на дъмбели 3 х 8 макс. кг
скрепец ли се наричаше не съм мн. сигурен същия ефект като флайс-а само че го правя в изправено положение с лек наклон бе баш скрепец си беше :) 3 х 8.И гърдите ми направо се разцепват.
Понякога разнообразявам упр. като флайс-а и избутването на дъмбели ги правя в различни наклони ,
а скрепеця го заменям с ... ох незная точно как се наричат самите упр. и уреди та онова женското в седнало положение , където е.

та за гърдите е това , аз и други упр. за тях незная :)

Реших да не ги деля на части , че доста малка като време ми става тренировката и не ме хваща мускулната и сякаш няма ефект.

Мнението беше редактирано от washky на 25.03.10 16:14.

BA

25.03.10
17:03

Добре де значи единия ден ги правиш тези 5-те, а другия ден като правиш гърди пак ли същите правиш? Или си правиш лежанките, а пък другите 3 ги сменяш малко там въртиш ги... ?

25.03.10
19:36

Значи програмата ми е точно така :
Понеделник : Гърди
Лежанки , долна , горна и нормалната 3 x 8 с макс. кг.
Флайс 3 x 8 макс. кг.
Избутване на дъмбели 3 х 8 макс. кг
Скрепец  3 х 8.
Избутване на машина за гръдни мускули 3х8.
Вторник: Ръце
ТРИЦЕПС :
Кофички за загрявка 3 х 8
Разгъване на дъмбел зад глава 3х8
Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х8
Френска преса 3х8
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3х8
БИЦЕПС :
Така нареченото упражнение “21” с кривия лост с 15 кг. х 3
Бицепсово сгъване с дъмбели 3 х 8
Понякога Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж 3 х 8
Бицепсово сгъване с кривия лост 3 х 8
Концентрично сгъване 3 х 8

СРЯДА : ГРЪБ , ТРАПЕЦ , РАМО
Придърпване на долен скрипец
Мъртва тяга
Гребане / чукчета
Придърпване на вертикален скрипец
Мечка
ТРАПЕЦ :
със щанга или гири 6 х 8 понеже не правя др. упражнения за трапец за да ме хване мускулната ги правя 6 х 8
РАМО :
Широко гребане с дъмбели от наклон
Повдигане на ръцете напред
Повдигане на ръцете настрани
Повдигане на щанга до брадата, Вертолет
Всичко 3 х 8
и корем от време на време.Това е.

25.03.10
19:49

Тез скрипци ги остави , сложи набирания .Крака нямаш явно :) Краката са ти най-големия мускул в тялото-тренирай го

25.03.10
20:15

абе кви резултати виждаш незнам освен че на едната снимка си се барнал и си на по-хубава светлина иначе няма никаква разлика като маса и релеф

25.03.10
20:17

Краката са ми що годе добре , много са тормозени от WORK , ако метна и краката и гъза ми ще стане като на некоя леличка :) така си ми е добре за сега :) гледам всичко да ми е по равно.

BA

26.03.10
05:58

Нееее не не и не.... Правиш 5 упр. за трицепс и 5 за бицепс... тц. За трицепс 3 упр, максимум 4. За бицепс да кажем 3, но не повече. Масата се прави докато мускулите почиват, а не докато са претоварени... :) както е при моя случай ама аз не искам маса.... :)

И чефо правилно ти каза тоя скрипец няма място като първо упражнение... ох прочети ей тая тема точно за гърба съм писал последователността: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41914/ виж я и после кажи какво мислиш...

Значи за гърди 5 упр. за гръб 5, рамо 3 или 4, трицепс 3 или 4, бицепс 2 или 3; не ти трябва повече от това.

И това 21… няма място там... то е по-скоро за изпомпване ама вече ако си пробвал всичко и нямаш и нямаш прогрес... малко за разнообразие го вкарваш...

Според мен не тренираш правилно за маса. Не знам храненето как ти е ама тренировката ти не е наред цялата трябва да се промени последователността. Не може да започваш с орелефяващи упражнения, а накрая на трен. да правиш базовите...

Също не ми харесва и гръб и рамо в един ден. Гърба го комбинирай с бицепс или с трицепс, с което ти е по-добре. И рамото с което остане вкарай и малко крака с леки тежести до рамото или корем... да си уплътниш времето просто.

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 26.03.10 06:15.

26.03.10
07:39

такааа .... като гледам и тренировката, и целите ти са сбъркани
1. дори и да са само 2 тренировки седмично, изпълнявайки всичките тези упражнения в един ден, съм 1000% сигурен, че не натоварваш пълноценно всички мускули - просто няма начин - на какъвто и зоб да си, не можеш да ме убедиш, че ще направиш 15 максимално натоварващи (с мах килограми)серии за гърди например за да последва хипертрофия впоследствие. единственото което ще постигнеш е или издържливост, или претрениране, или преебаване на ставите. да не говорим, че дори и максимално да натовариш гърдите, няма да ти остане сила за максимално натоварване на трицепса и бицепса. при ръцете пък общо 10 упражнения са истинско убииство за мускулите там (btw - забравил си да включиш хамър ;) ). за бравил си и набиранията при гърба
2. нищо не си писал за храненето и добавките, но ще трябва да поемаш солидно количество храна, добавки и стероиди за да имаш някаква полза от това самоубииство. познавам и съм тренирал със сътезатели по културизъм и трибой, но и те нямат толкова обемни тренировки . по колко време изкарваш във фитнеса за една такава тренировка ? 2 часа и нагоре предполагам. няма да обяснявам за катаболни процеси, кортизол и тнт , но толкова продължителна тренировка не е добра идея особенно ако се опитваш да качиш килограми. не случайно хората са измислили дву и триразови тренировки. обаче ...
3. ... при твоя никакъв стаж (1 година с прекъсвания) не си и такива треноровки - няма да извлечеш максимума от тях. всъщност можеш, но ако с теб се занимава добър треньор и имаш амбиции за професионална кариера в бодибилдинга, но при това положение пак опираме до т.1 и т.2. да не говорим, че няма треньор, който би ти казал да не тренираш крака.
4. не знам доколко си наясно с анатомията, но за да има хипертрофия при тези тренировки, трябва да си генетично чудо.
надявам се да не се окажа прав, но след няколкомесечно трениране по този начин, най-много да ти останат за спомен само контузиите и преебаните стави.
с няколко думи - целите и начините на постигането им, според твоите ... ммм ... теории, са несъвместими.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1