25.03.10
22:15
Какво мислите за спринт по стълби(нагоре)?Тръгвам рано и се прибирам доста късно от работа и малко ми е неловко да тичам в 10-11ч вечерта по тъмно а блока ми е 20тина етажа и мисля че мога да си правя 30минутното кардио там... с голяма интензивност... ефекта същия ли ще е като на спринт?
25.03.10
22:22
Тъп въпрос!
Бяха направили тема как да се задават въпроси, но трябва да я намериш. По-принцип, каква е разликата като бягаш на равен терен и на баир...? Еми, същата е разликата когато бягаш нагоре по стълбите, само дето незнам дали са достатъчно разграничени стълбите за да ти пасва като стъпваш. Може да трябва да вземаш 2 стапала на 1 път! :lol:
Добре въпросът у тъп защото може би съм малко глупав... и в същия смисъл продължавам с глупавите въпроси- добре ли ще ми се отрази спринта по стълби на изгарянето на мазнините така както при спринта без да губя толкова мускулна маса както при кроса?
25.03.10
23:54
Стълбите са си съвсем прилично кардио и с добра диета би трябвало да изчистиш не по-зле от нормалното тичане и т.н. Въпросът е - можеш ли наистина да тичаш достатъчно дълго по тия стълби? Аз ако взема да тичам по стълбите ще умра на 5тата минута.
Диета... добавки... всичко е налице. Относно издръжливостта-ще се мъча докато не изям стълбите!!!
Идеални са стълбите за кардио. Е, по-добре е навън да са стълбите, но като няма как...Може и на всяко стъпало да стъпваш, но по-бързо.
26.03.10
06:36
Така да вкараме малко цифри...
При бягане по равна повърхност средно гориш 630ккал на час.
При изкачване на стълби без да спринтираш просто да се качваш средно гориш 840ккал на час.
Направи си сам сметката кое колко е ефективно.
Друг спорт, при който гориш 840ккал на час е скачането на въже. Изключително добро за чистене.
П.С. Аз живея на 8мия етаж и съм ги изкачвал на спринт през 1 стълба и да ти кажа след това ми е зор да си взема въздух :)
Още един послепис: и въпроса ти не е тъп просто беше неправилно зададен :) иии махни я тая думичка интензивност, че ако те чуят модераторите и като те погнаттттт както мен бяха погнали...
Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 26.03.10 06:42.