10.03.05
00:35
Дано пак да не ми изтриите темата както направихте с тази където бях питал дали правя много серии за гърди и дето ме болят.. незнам защо но сте я изтрили.. както и да е.
Тук искам да питам хубаво ли е да правя след тренировка 20 мин. кардио.. Аз от няколко дена вече прая така значи след тренировка (без значение за какво е била тя) правя 20 мин. кардио понякога на колелото дето е в залата понякога на бягащата патечка.. добре ли е това ? и след него чакам 30 мин. и после си пия протеина и ям банани..
И на мен ми се струва добре. Но зависи и колко време трае самата тренировка с тежести.
Не само е добре ,но и е отлично.Ако си по мазен може спокойно да правиш и 30 мин без да се притесняваш.Има доста добър ефект в/у топенето на мазнините.Ако тренировката с тежести ти е 1час,тогава вече може да си помислиш....
10.03.05
12:30
Ами не съм много мазен.. имам съвсем малко за изгаряне но го правя с целта уж да качвам колкото може по чисто така.. защото пия след това протеин с въглехидрати и ям много банани и да не качвам много мазно и за това почнах уж да бягам за да мога да качвам така повече мускол ... иначе тренировката ми е към 40 мин. някаде защото всеки ден тренирам само по 1 мускол
мерси много за отговорите
а аз бягам до вкъщи от залата с умерено темп - за към 10 минути стигам,дали е достатъчно и въобще има ли смисъл :?:
А оферта ли е след около час - час и 15 мин тренировка с тежести (не питайте що толкова много, има причини освен 3дневния сплит позволяващ по мин 2 мускула на ден..накратко казано в залата е такъв фраш с ахмаци че не е истина...) Та след толкова дълга тренировка може ли да правя кардио или да си го пратя в отделни дни (след по-малко от месец ще почвам да чистя, за тогава говоря...пък и дотогава мисля от време на време да правя, че да вляза в ритъм)
аз си тренирам вкащи :? , но близо до нас има един чудесен парк кадето спокойно мога да си нажатря няколко КМ. та добре ли ще е като сварша с тренировката да си бягам наван, а не на патечка или да вартя на колело. 5 мин. тичне до парка+20-тина там мисля че ще е добре. а и си взех едно коланче което да си слагам на корема да ми го загрява повече, за да се потя повече там. и четох из форума да тичам по системата 50-60 метра спринт после умерено после пак 50-60 спринт :?: или да си бягам нормално :?
[quote author=“freakster”]а аз бягам до вкъщи от залата с умерено темп - за към 10 минути стигам,дали е достатъчно и въобще има ли смисъл :?:
Смисъл има много оглям пич! Бягане умерено темпо до залата е нещо много добро. Загряваш и подготвяш тялото/сърце, дроб/ за работа. Аз лично винаги го правя. Пак ще кажа, супер добро е, не прекъсвай тази практика.
[quote author=“snaffy”]аз си тренирам вкащи :? , но близо до нас има един чудесен парк кадето спокойно мога да си нажатря няколко КМ. та добре ли ще е като сварша с тренировката да си бягам наван, а не на патечка или да вартя на колело. 5 мин. тичне до парка+20-тина там мисля че ще е добре. а и си взех едно коланче което да си слагам на корема да ми го загрява повече, за да се потя повече там. и четох из форума да тичам по системата 50-60 метра спринт после умерено после пак 50-60 спринт :?: или да си бягам нормално :?
Това със спринта... ако си с повечко мазнини, по-добре недей, карай само на умерено, кросово бягане. Аз мисля, че серии ще са най-ефективни. Тоест серии от по 2-3 километра. Бягане нон-стоп пак е добро, но трябва да е наистина много прецененто темпото. Иначе много ще се изгърчиш, но ефект - 0. Иначе това за корема го пробвай, много хора ми твърдят, че много им помага. Дори имали резултати за 1-2 седмици.
това с колана ли :?: пробвам 8) а сериики аз 2 километра едва ли ще избягам аз в даскало в часовете не тичам а камо ли 2 километра, но започнах да се стягам и за мен (според мен) ще е добре ако направя както каза 2-3 серии по 1 км + 20 коремни (препорачвали са ми го, незнам колко помага :))
ХАХАХ Дориан беше разправял по лъже интервютата си, че единственото му кардио и аеробика били разходките от залата до тях с бавно темпо ходене. Но той е разправял по тия интеревюта как е тренирал от 3 години и за това време е станал толко здрав и немал кво да яде и т.н. :)))
по-здрави
17.03.05
16:14
Добре хора много благодаря за мненията , значи след тренировка ще си правя 20 мин. бягане така .. пак дано да кача чист мускул. Е то никога няма чист да се качи де но поне така не толкова мазнини.. ето ви една снимка от вчера.
http://www.flirt4e.com/upics/122/122101.jpg
Искам да попитам за да стана по висок... хубаво ли е да се праят скокове.. така маи баскетболистите са станали високи от скокове нали ;)
[quote author=“snaffy”]аз си тренирам вкащи :? , но близо до нас има един :?
Коланчето е добре,ама забрави за тези простотии 50-60м спринт после спокойно,после пак спринт.Така ако можеш да издържиш 5-7км добре,ама се сумниавам.Като искаш да спринтираш направи 6км с нормално темпо,после за финал 100м спринт. И СИ ДРОБ гаранция.Отиваш да почиваш на другия ден повтаряш занятието.
29.03.05
13:45
Хора това коланче за пресата дето е как изглежда по точно... а и мога ли да си овия напримерно един шал.. аз преид в бг няколко пати си овивах един шал на корема и уж така се потеше ама.. се пак какво мислите простотия ли е ?
29.03.05
22:35
еее , добре е , че споменахте това коланче , аз съм си поръчал , един приятел носи такъв , неопренов ли е какъв е нз , евтин е 3-4 лева и май има ефект
а това което искам да питам е ако бягам всеки ден ( бягам към 6 сутринта :) ) дали след тренировка която е към 3-4 да правя кардио към 20тина минутки или няма смисъл
30.03.05
00:24
тези колани дали се продават в магазина на пиротска, и ако не то тогава някой може ли да каже каде има такива ? мерси предварително :wink:
В една друга тема стана дума и мястото е едно странно магазинче за спортни стоки на спирката на 12ката на площад “Македония” в посока гарата. От витрината се виждат фланелки на футболни отбори. Иначе на Пиротска са скъпи май.
Да не пускам друга тема: четох в една книга за кардиото преди и след трен по 20 мин. Какво мислите за това? Трен е 40 мин до час!
[quote author=“YODA”]Да не пускам друга тема: четох в една книга за кардиото преди и след трен по 20 мин. Какво мислите за това? Трен е 40 мин до час!
След тренировката добре, но ако направиш и преди нея ще изчерпаш гликогена и няма да можеш да тренираш качествено, а пък от друга страна и няма да изгориш мазнини черпеки гликоген. А и 40 мин. на ден ми се струват много за неназобен човек.
Каква е целта на кардиото преди тренировката? Ако сваляш може, но все пак не ми се струва оправдано.
Питах информативно, защото в една книга на Беренд Брайтенщайн съветваше и кардио преди трен! Мерси за инфото!
Ми трябва да видя, ама не е обосновано според мене. За някаква загрявка може, но иначе..... Имам я книгата, ще погледна....
[quote author=“Martin”]едно странно магазинче за спортни стоки на спирката на 12ката на площад “Македония” в посока гарата. От витрината се виждат фланелки на футболни отбори. Иначе на Пиротска са скъпи май.
та да питам коя гара централна? аз утре утивам на софия и ако е някаде покраи гарата да ида да си зема едно, че в монтана са по 12 лв :) а на мен 4 по-добре ми звучат
body ще пробвам тия 5-6 км пак докадето стигна :lol: