24.03.10
12:59
Здравейте , аз съм 174 см 64 кг тренирам от 7 месеца и мисля да сменя малко програмата понеже вече 3ти - 4ти месец тренирам така - гърди/трицепс гръб/бицепс и крака рамо. Сега ще си вземам протеин креатин таурин и аминокиселини и мисля да сменя програмата и се чудих между - Пон:Гърди/трицепс Сря: Рамо/бицепс Пет:Гръб/крака или да не мина на 4ти дневен сплит - Пон:Гърди Вто: Гръб Чет: Ръце и Пет: Крака/рамо(тук се чудя четвъртък и петък дали да не са сменени) според вас с кой вариант ще е най-добре да продължа или трябва някакъв друг сплит ? мерси
Дайте някакво мнение плс , че вече се побърквам с тая програма и не знам какво да правя
25.03.10
17:08
Еми добре си решил да я смениш... ако правиш само едно и също е нормално да се побъркваш...
Можеш да пробваш гърди с бицепс и гръб с трицепс да ги размениш малко.
А ако искаш 4 дневен сплит също става така, както си го написал е добре. Между ръце и гърди е хубаво да имаш 2-3 дена разлика. Гърдите ти са след почивка и ръцете ти са след почивка... добре е. :)
Значи ръцете са си добре в четвъртак а не в петък ? :) и също вторник при гърба добре ли са упражненията - 1.Горен скрипец 2.Гребане с дъмбел 3.гребане с щанга 4.мечка 5.Мъртва тяга - или са много и ще претренирам ?
25.03.10
17:41
Не си писал ама щом ще вземаш креатин предполагам, че маса ще правиш... и както вече споменах в доста теми, но ще го повторя и тук, независимо какво тренираш маса или релеф за всяка голяма мускулна група трябва да правиш поне по 2 базови, даже 3 и 2 орелефяващи, а за малките групи по 1 базово и те се правят винаги в началото на тренировката, защото иначе се предизморяваш... оффф прочети ей тая тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41914/ и най-вече обърни внимание на последния ми пост. Там съм го казал същото да не се повтарям :)
Значи скррипеца да го оставя за накрая , а да почна да кажем с Мечка после гребане с щанга след това тяга и накрая вече скрипеца и гребане с дъмбел ? :)
25.03.10
22:35
Не бих правил такава тренировка за гръб! Аз правя широк хват надхват, после максимално тесен подхват, долен скрипец, гребане с дъмбел, и мъртва тяга. :)
26.03.10
05:48
казано от hardrlz на 25.03.10, 17:50:
Значи скррипеца да го оставя за накрая , а да почна да кажем с Мечка после гребане с щанга след това тяга и накрая вече скрипеца и гребане с дъмбел ? :)
Точно за това става въпрос. Скрипеца е орелефяващо и по принцип на всички машини са орелефяващи упражненията и ако целиш маса, когато правиш орелефяващи упражнения гледай да ги правиш максимално чисто, а не да гледаш да слагаш много килограми. Килограмите ги трупаш с базовите в началото, когато не си уморен... :) Просто е.. просто трябва да помислиш и ще видиш, че има логика. За базовите упражнения слагаш повечко килограми, а за орелефяващите с нормални или вече както си прецениш..
Орелефяващи..... :lol: И как точно орелефяват?
И какво значи големи и нормални килограми?
26.03.10
07:44
Жалко, че модераторите на този форум са такива бози... едно време не беше така, когато аз бях модератор... имахме мн добър екип... а сега гледам са сложили някакви сигурно колкото да не е без хич... както и да е... аз няма да ви се меся в работите пишете си оправяйте се... ама докато не престанете с това лично отношение няма да имате прогрес като хора, а не в залата.... Да не говорим за комплексите, че и там сте много зле... :)
ОК, чао. Няма да ни липсваш ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.03.10 07:52.
Аз ти препорачвам да пробваш тази програма :
Понеделник : Гърди + предно и средно рамо
Вторник : Гръб + задно рамо и трапец
Сряда: Почивка
Четвъртък: Крака
Петък: Бицепс и Трицепс
Събота и Неделя - Почивка
така имаш 2 дена ръцете ти да починат от гърба
26.03.10
08:16
казано от Петко К на 26.03.10, 07:50:
ОК, чао. Няма да ни липсваш ;)
И вие няма да ми липсвате.... особено пък ти :)
Bad^Boy, явно и от майтап разбираш колкото от фитнес ;) Ако имаш нещо против мен, се обърни ЛИЧНО към мен, без да коментираш модераторите. Мненията си ги пиша от позицията на потребител.
И айде точно ти не говори за комплекси, защото от мненията ти могат да се направят доста интересни изводи по този въпрос :) Също така, нито те знам кой си, нито те познавам, а ако и в реалния живот си такъв - нямам и желание да се запознаваме, тъй че е малко смешно да говориш за лично отношение.
А сега, вече от позицията на МОДЕРАТОР, ще те помоля да се въздържаш от коментари като горните, защото така обиждаш целия екип, което най-малкото е против правилата на форума.
И също така, опитай се като даваш мнения, да си сигурен в знанията си и да можеш да се аргументираш, а не да реагираш толкова остро, ако някой не е съгласен с теб.
26.03.10
13:25
Това за релефа от скрипеца е мит! Не искам да се заяждам с никой! По-точно, можеш да правиш сериите си 10-8-6 и пак да вадиш голям релеф! Също така, това зависи от диетата която опотребяваш за да искаш да се “урелефиш” (и с това не казвам НВД, защото тялото не може без въглехидрати)! :)
казано от Oyama на 26.03.10, 08:04:
Аз ти препорачвам да пробваш тази програма :
Понеделник : Гърди + предно и средно рамо
Вторник : Гръб + задно рамо и трапец
Сряда: Почивка
Четвъртък: Крака
Петък: Бицепс и Трицепс
Събота и Неделя - Почивка
така имаш 2 дена ръцете ти да починат от гърба
Много ми идват гърди и рамо в 1 ден , пробвал съм но не става :)
Ми то просто от гърдите ръцете ми са толкова изморени и нямам енергия дори и за първото упражнение - раменна преса просто едвам едвам го правя и няма смисъл ;)
Добре е четиридневния сплит, който си написал в началото. Класика. Сега напиши и упражненията, които си решил да правиш в различните дни.
п.п. Петко, кога ще върнете опцията за игнориране? :lol:
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.03.10 12:43.
Еми значи решил съм ги така : Понеделник Гърди и корем - 1.Полулег 3 по 8 2.Лег 3по8 3.Флайс 3по8 за корема - коремни , краката от вис и накланяне на страни с дъмбел Вторник: Гръб - 1.Мечка 3по8 2.гребане с щанга 3по8 3.Мъртва 3по10 4.горен скрипец 3по8 5.грбане с дъмбел 3по8 и евентуално 1 упражнение за трапец. Четвъртак трицепс бицепс : 1.Лег с тесен хват 3по8 2.Френско 3по8 3.Разгъване с въжето на скрипеца 4.Сгъване с щанга за бицепс 3по8 5.Сгъване с дъмбел от наклонен седеж (тук се чудя дали да го сменя) 6.Скотово сгъване 3по8 и Петък -Рамо крака: 1.Раменна преса зад врат 3по8 2.Разтваряне в страни 3по8 3.Разтваряне за задно рамо 4.За краката се чудя с какво да заменя клека (понеже съм решил за сега да не правя), като за начало мисля да клякам с дъмбели или пък римска тяга или кънки клякане след това 5.Бедрено разгъване и 6.прасец :) Също искам да попитам има ли смисъл да правя дроп серии след лега и полулега и бицепса или няма да извлека особена полза ? мерси
казано от hardrlz на 28.03.10, 13:09:
Еми значи решил съм ги така : Понеделник Гърди и корем - 1.Полулег 3 по 8 2.Лег 3по8 3.Флайс 3по8 за корема - коремни , краката от вис и накланяне на страни с дъмбел Вторник: Гръб - 1.Мечка 3по8 2.гребане с щанга 3по8 3.Мъртва 3по10 4.горен скрипец 3по8 5.грбане с дъмбел 3по8 и евентуално 1 упражнение за трапец. Четвъртак трицепс бицепс : 1.Лег с тесен хват 3по8 2.Френско 3по8 3.Разгъване с въжето на скрипеца 4.Сгъване с щанга за бицепс 3по8 5.Сгъване с дъмбел от наклонен седеж (тук се чудя дали да го сменя) 6.Скотово сгъване 3по8 и Петък -Рамо крака: 1.Раменна преса зад врат 3по8 2.Разтваряне в страни 3по8 3.Разтваряне за задно рамо 4.За краката се чудя с какво да заменя клека (понеже съм решил за сега да не правя), като за начало мисля да клякам с дъмбели или пък римска тяга или кънки клякане след това 5.Бедрено разгъване и 6.прасец :) Също искам да попитам има ли смисъл да правя дроп серии след лега и полулега и бицепса или няма да извлека особена полза ? мерси
За гръб нямаш нужда от две гребания. Едно стига - можеш всяка седмица да редуваш лоста с дъмбелите. Можеш да започваш с тягата - добра ативация. Набирания не правиш ли? Дори да не можеш, започвай да се дърпаш на лоста, защото това е кръстника на всички упражнения за широките гръбни мускули.
При ръцете можеш да махнеш сгъването от седеж и да оставиш само скотовото и сгъване с лост. Много упражнения идват за бицепс иначе, две са напълно достатъчни, особено след деня за гръб.
При краката по-добре да клякаш. Сериозно, клякай. Ако имаш проблеми, примерно контузия - недей кляка, ами прави лег преси, но не ти препоръчвам без причина да не клякаш. Аз бих правил следното: Лег преси; бедрено разгъване; бедрено сгъване; римска тяга.
За рамо обаче премахни пресите зад врат. Вече имаш упражнение за средно рамо. Да не говорим, че си просиш контузия. По-добре прави военна преса (преси пред гърди).
п.п. Дроп сериите ги прави по-нататък. Засега няма смисъл.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.03.10 13:52.