16.03.05
11:21
Здравейте
Понеже последните 2-3 години вместо с тренировки се занимавах с компютри и сега физическото ми състояние е меко казано плачевно.Хванах се с един приятел да ходим в една “зала” за да се стегнем.Понеже идва лятото и направо ще ме е срам да изляза така навън.Изчетох доста статии и постове из сайта и си съставих следната програма.
Понеделник: Бицепс,Гърди,Крака
Вторник: Трицепс,Гръб,Корем
Сряда: Почивка
И така 2 дена тренировка един ден почивка.
Тренирам по нея вече седмица и нещо и мускулите ми се уголемиха буквално 2 пъти.От следващият месец мисля да си купя протеини.Моля дайте съвети и предложения за програмата.
кажи си ръстта и теглото, защото това има значение за всяка програма. Предполагам това, че мускулите ти са се уголемили 2 пъти е шега, но щом виждаш, че програмата ти носи успех действай по нея. Само че тренирай винаги големите групи преди малките.
Понеже си в началото е естествено да растеш бързо, а когато зациклиш можеш да преминеш на вариант ден тренировка-ден почивка, като тренираш отделните групи веднъж седмично.
Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятни и ползотворни моменти тук.
Като начало мога да те посъветвам да не тренираш два дни един след друг. При упражненията за гърди и гръб се натоварват в голяма степен трицепса и бицепса.
Успех!
16.03.05
11:46
Това с увеличаването не е шега.Като си стегна мускула е 2 пъти по голям от Колкото преди да по4на да тренирам.Висок съм 183 см и тежа 60 кг :cry: .Когато по4нах 1-вият ден Вдигах 20 кг в 3 серии по 10 повторения няъде.Вчера пробвах и вдигах 40 кг по 7-8 пъти със зор.за мен това е ефект :D
Виж, понеже до момента не си тренирал активно, ще увеличаваш работните тежести доста бързо, докато не достигнеш моментните си силови възможности. След това (след около месец, може би) нещата ще си дойдат на мястото.
16.03.05
11:59
[quote author=“Martin”]Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятни и ползотворни моменти тук.
Като начало мога да те посъветвам да не тренираш два дни един след друг. При упражненията за гърди и гръб се натоварват в голяма степен трицепса и бицепса.
Успех!
усетих 4е при упражненият за гърди и гръб се натоварват бицепса и трицепса.Даже пробвах един път да правя един ден тренировка един ден по4ивка и пак тренировка ама се отказах защото ефекта беше май по малък.Но все пак вие сте по компетентни от мен и ще пробвам пък ще видя какво ще стане
Принципно ден тренировка - ден почивка е по-добре от колкото два дни тренировка - ден почивка, но с оглед на това, че всеки си е индивидулален, прави това, което има резултат (или по-добър резултат).
Поздрави
[quote author=“Martin”]Принципно ден тренировка - ден почивка е по-добре от колкото два дни тренировка - ден почивка, но с оглед на това, че всеки си е индивидулален, прави това, което има резултат (или по-добър резултат).
Поздрави
Аз мисля, че трябва да се уточни, точно за какъв резултат говорим, защото човека не е компетентен/нищо лично разбира се/ и не се знае дали правилно ще прецени. Тоест, може да му се струва, че едно нещо да ва “резултат” а то всъщност да е симптом на претрениране или нещо друго...
За това, най-добре карай ден трен., ден. почивка, за да не стават фалове. :)
Поздрави,
Успех!
16.03.05
16:37
ами ще пробвам както вие ме посъветвахте с един ден тренировка и един ден почивка.Имам 2 въпроса(извиявайте че не са точно за тази секция)
1.Лятото навършвам 16 години.следващият месец ще си купя протеини Чел съм че те отварят апетита и са препоръчителни за хора които тренират.Интересува ме дали имат някакви странични ефекти и проблем ли е възраста ми.
2.Проблемът ми е в килограмите.Прочетох в форума,че не е препоръчително да се качват прекалено много килограми изведнъж,защото това са мазнини а не мускулна маса.Някой може ли да ми каже приблизително колко калорий трябва да приемам на ден, че да качвам по около 5 кг на месец.Защото съм висок а пък страшно слаб и някой друг килограм ще ми дойде добре.
16.03.05
18:31
[quote author=“Martin”]Тук можеш да сметнеш енергоразхода си. Приемай 500-1000 кал. повече.
OK благодаря
за сега не бързай с протеините, по-добре си инвестирай парите в чисто пилешко или телешко месо. От качествената храна по-хубаво няма, още повече след като си начинаещ. Недей да вярваш много на рекламите колко ефективни били дадени продукти и как без добавки не можеш да постигнеш нищо, щото това са пълни глупости.
Иначе странични ефекти от протеините няма, както и възрастови граници. Стига разбира се суровината да не е развалена, с изтекъл срок на годност и т.н.
Правилно си започнал да правиш по един ден пауза м/у тренировките, това ще ти помогне да се възстановяваш по-добре, а това е ключът към растежа и големите тежести.
17.03.05
07:41
ами май си прав.по добре да си взема добра храна отколкото тези протеини.Вече като натрупам стаж в залата тогава ще ги вземам.Благодаря много.