Писнами от тези ръце моляви обърнете внимание

27.03.10
06:44

Бицепса и трицепса са ми направо трагични тялото ми е несиметрично кажете някоя програма или упражнение или нещо такова вече ще пробвам всичко

27.03.10
07:51

Това на аватара ти ли си

Никой няма да те вземе на сериозно. Дай повече данни за себе си. Стаж, ръст, как се храниш, как тренираш.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.03.10 07:52.

27.03.10
08:25

Прави суперсерии.

АН

27.03.10
08:28

Суперсерии със свободна тежест

27.03.10
08:46

Хора с твоя проблем са пускали многократно теми в този форум. Пусни едно търсене и ще се убедиш. Трябваше поне да каже с какъв стаж си, как си тренирал до сега.

27.03.10
09:05

ОК тренирам от 1 година 183см 76кг  плосък корем тренирам през ден и правя
1-ви ден
Гърди+Рамо
2-ри ден
Гръб+Крака
3-ти ден
Бицепс+Трицепс
ходя през ден на фитнес тренировка почивка тренировка и така

27.03.10
09:17

ако ръцете ти са около 37-40см си е нормално. на този ръст и килограми - толкова. мисля, че хората ги интересуваше как точно тренираш ръцете, а не само, че са в един ден. от колко време тренираш по този начин?

27.03.10
09:29

За упражненията говорехме. Добре е, че ръцете ти не се застъпват с гърдите и гърба, но може би да пуснеш самите упражнения?
Възможно е да претренираш, затова да не растат. Примерно ако имаш 15 серии за бицепс и 20 за трицепс. Все пак не си казал какво точно правиш.
Прието е две упражнения за бицепс и две-три за трицепс. Ако си с по-дълги крайници, както предполагам, можеш да си позволиш по едно упражнение повече за бицепса и трицепса. Отговориха ти малко на сляпо със суперстовете, но пак са прави. Не, че ти препоръчвам този конкретен метод, но не го и отхвърлям. Искам да кажа, че разнообразието е добре дошло. Смяна на упражненията, дроп серии, супер серии и там другите.. “методи”. Ако имаш времето и желанието, можеш дори да заложиш на базовите упражнения само. Но съдейки по ръста и килограмите ти, сигурно качваш трудно. Много вероятно е да не ядеш достатъчно и следователно да не качваш килограми като цяло, от което идва и застоя в ръцете.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.03.10 09:31.

27.03.10
11:03

Програмата си е наред. Остава конкретните упражнения и евентуално храната.

27.03.10
11:07

Голям фен съм на френска преса от лег. Не харесвам изолиращи упражнения, но тук правя изключение. По начало трицепсът иска тежко, за да расте. При мен, когато ходех на зала и като цяло като тренирах активно с тежести, покачената работна тежест на френското означаваше и покачване размера на трицепса.
Кофичките също са чудесни за развитието на трицепса, но френското ми е фаворит.
За бицепс - набиране с тежест, сгъване с прав лост. Ако си фен на изолиращите упражнения - сгъване с дъмбели от полулег, запалва ти ръцете. И все пак за мен на първо място е набирането с тежест.

27.03.10
11:10

Така първо пичове аз съм на 14 и ръката ми е 32см а това са упражненията които правя са Standing Barbell Curl 5 по 10,10,8,6,6 Concentration curl 2 по 12,12 Hamer Curl 3 по 10,10,8 Seated DB ALT.CURL 3 по 10,10,12 и още едно което незнам как се казвавше
за трицепс са Bench DIP 4 по 10,10,10,8 10кг тежест на краката Seated EZ-BAR FRENCH PRESS 3 по 6,8,10 Rope PRESSDOWN 3 по 8,10,10
DB Kickback 3 по 15,15,15 със минута и половина почивка между сериите и около 4-5 минути почивка между упражненията sry че са на анг ама немога да ги преведа точно и....

27.03.10
11:35

Ами намерихме проблема. Тренираш прекалено много. Махни по две упражнения от тая програма и започни да ЯДЕШ. Абе, изобщо програмата не е добра. Започнал си на 13 години. От тогава колко кила си качил и колко ти порасна ръката? Наблегни на базовите упражнения и недей се изсилва, ами научи тялото си на движенията, докато не ти станат втора природа. Дотогава ще си на възраст, на която можеш да си позволиш да започнеш да се изсилваш, да си играеш с нервната система, да правиш глупости като орелефяване, максове на клек и пр.

27.03.10
11:52

5 упражнения за бицепс?! Няма и да ти порастне ръката. Прави по 2 упражнения, но качествено. Виж тази тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40627/. Принципно е добре да има 1 изолиращо - примерно концентрично сгъване или скотова пейка. Другото може да бъде прав с прав или крив лост. За разнообразие можеш понякога да правиш по метода 21.
За трицепс 3 упражнения са достатъчни - френско, преси с тесен хват и кик-бек или на скрипец.
Незнам дали на 14 години е добре да се товариш дори по начина, който описах...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.10 11:53.

27.03.10
14:13

Ръцете са ти последния проблем на тебе. Спокойно, след 5 години ще порастнат. Като качиш още тегло и се развиеш напълно.
На този ръст и тегло и още повече - на тези години, не знам какви ръце очакваш да имаш.

Aз също тренирам бицепс и трицепс в един ден и въпроса ми е коя от тези мускулни групи трябва да бъде тренирана първа ? Почвам с бицепса като правя 1 Сгъване с щанга 2 Сгъване с дъмбели 3 Чуково от седеж; за трицепс  1 Изтласкване с тесен хват 2 Френска преса 3 Кросоувър, но само с едната ръка, обърната надолу.  Всички упражнения ги правя 4х8.  Твърде много упражнения ли правя за бицепс и трябва ли да изместя трицепса на първо място ?

Мнението беше редактирано от Георги Ненчев на 27.03.10 17:11.

GO

27.03.10
18:02

Мхм,твърде много упражнения и като цяло серии правиш за тоя бицепс,не му трябват толкова много.
Спокойно можеш бицепса да го пуснеш в 3х8 с две упражнения,а трицепса може и да си го караш на 3/4х8 с три упражнения.

АН

28.03.10
11:27

На 14 каква ръка искаш да имаш? :Д

28.03.10
13:04

казано от Voyager на 27.03.10, 11:07:

Голям фен съм на френска преса от лег. Не харесвам изолиращи упражнения, но тук правя изключение. По начало трицепсът иска тежко, за да расте. При мен, когато ходех на зала и като цяло като тренирах активно с тежести, покачената работна тежест на френското означаваше и покачване размера на трицепса.
Кофичките също са чудесни за развитието на трицепса, но френското ми е фаворит.
За бицепс - набиране с тежест, сгъване с прав лост. Ако си фен на изолиращите упражнения - сгъване с дъмбели от полулег, запалва ти ръцете. И все пак за мен на първо място е набирането с тежест.

И на мен ми е фаворит френското от лег.

28.03.10
13:15

За бицепс прави максимум по 2 упр.Като първото е згъване с щанга с прав лост,а второто скотово.На следващата седмица правиш пак прав с щанга прав лост ,а второто упр. е концетрично згъване.Редуваш тия две тернировки през седмица.За трицепс правиш 3 упр.първото е горен скрипец с права ръкохватка,второто дигане от лег тесен хват и третото кикбек.

28.03.10
13:53

И да добавя само, че е гот да започва тренировката за ръце с трицепса.

АН

28.03.10
16:03

0-14г Детство
Детството е периода, в който се изгражда тялото, поставят се основите на здравето за десетилетия напред. Важно е храната да доставя изобилие от ценни вещества и да има постоянно движение и игра. Това е време, в което се изгражда физическата култура, очертават се силните страни и предпочитания, определя се подходящ и харесван вид спорт.

15-29г Младост

През младостта човек осъзнава своите интереси и ги превръща в силни страни. Важно през този период е да се научат и овладеят практики за поддържане на физическото здраве. Спортът носи наслада и съпътства цялостната грижа за себе си.

На 14 години 40 ръка ли искаш?!

28.03.10
19:19

Защо да не иска? Аз съм също на 14. Тренирам от 2 години. От тогава - +12 кг В момента съм 180см и 84кг /е, трябват ми още да сваля за още по-добра преса/.
Гръдна обиколка -111, ръка - 38.
Играя 3-5 пъти седмично и правя почти само базови упражнения и не се товаря с тежко.

По темата...
Просто смали обема на тренировките... dbakalov ти дава чудесна програма.

28.03.10
19:35

180см  84кг маса или.....

АН

29.03.10
09:45

казано от MidnightWhisper на 28.03.10, 19:19:

Защо да не иска? Аз съм също на 14. Тренирам от 2 години. От тогава - +12 кг В момента съм 180см и 84кг /е, трябват ми още да сваля за още по-добра преса/.
Гръдна обиколка -111, ръка - 38.
Играя 3-5 пъти седмично и правя почти само базови упражнения и не се товаря с тежко.

Би ли показал снимка, че някак си не вярвам на казаното от теб.

29.03.10
12:08

600 прегледа 24 коментара благодяря на всички които написаха мнение по темата ми освен че претоварвам ръцете сте прави все пак съм на 14г просто бях доста дебел към 80 кг ама всичко мазнини и почнах да ходя на фитнес да свалям килограми а после и да правя мускули и така вече ми стана начин на живот вече около година и два три месеца ще си сложа малко снимки в профила след 1-2 дена да ме скивите кажете какво точно ви мотивира да се връщате пак и пак в залата лично за мен това е чуството от самата тренировка харесвами да съм под напрежение и болката също ми харесва така да се каже

Мнението беше редактирано от TheK1ng на 29.03.10 12:17.

29.03.10
19:00

казано от TheK1ng на 29.03.10, 12:08:

600 прегледа 24 коментара благодяря на всички които написаха мнение по темата ми освен че претоварвам ръцете сте прави все пак съм на 14г просто бях доста дебел към 80 кг ама всичко мазнини и почнах да ходя на фитнес да свалям килограми а после и да правя мускули и така вече ми стана начин на живот вече около година и два три месеца ще си сложа малко снимки в профила след 1-2 дена да ме скивите кажете какво точно ви мотивира да се връщате пак и пак в залата лично за мен това е чуството от самата тренировка харесвами да съм под напрежение и болката също ми харесва така да се каже

От последните изречения се подразбира ,че си мазохист.

29.03.10
19:02

Обърни внимани на програмата дето ти написах.

29.03.10
19:06

ок,мерси :D

DE

30.03.10
16:09

zzzzZZZZZzzZZZZZzzzZZZzzZZzzz

Мнението беше редактирано от delete на 31.03.10 13:35.

30.03.10
16:28

Не е вьзможно ти си като Рони  ;-)

30.03.10
18:17

казано от aaaaaaaaaaa на 30.03.10, 16:09:

Здравейте на 13г. 178/9 см и 55.7кг,правя програма:
Понеделник:
изтласкване от лег с дъмпел  3х10 8.8кг тежести общо на двете ръце
флайс  3x10 4.4кг тежести общо на двете ръце
пулоувър 3x10 8.8кг тежести
сгъване на дъмпел от стоеж/седнало положени 3х10 4.4кг тежести общо на двете ръце
Сряда
придърпване на дъмпел  3х10 8.8кг тежести общо на двете ръце
гребане с дъмпел 3х10 8.8кг  тежести общо на двете ръце
преса “Арнолд”  3х10 4.4кг тежести общо на двете ръце
кик бек 3х10 4.4кг тежести общо на двете ръце

Петък:
изтласкване “Арнолд”  3х10 4.4кг тежести общо на двете ръце
флайс  3x10 4.4кг тежести общо на двете ръце

Отделно всеки ден правя:бицепсово сгъване с щанга,изтласкване на щанга,мечка,мъртва тяха 3х10 8.8кг е щангата,
тежестите не са тежки,защото фитнес наблизо няма,а си тренирам вкъщи.

Възможно ли е да се претоварвам и за това да не мърда бицепса?

Не знам дали не се базикаш :) но така или иначе проблема е не претоварване, а точно обратното. Правиш твърде малко :)
Самото извършване на дадени движения няма да доведе резултат ако не предоставиш натоварване, а 8 кг са малко дори за 13 годишен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1