31.03.10
17:03
здравейте на всички.
ето за какво търся вашата помощ..... момиче съм на 17 години висока 163/50кг . винаги съм била много активна в спорта и в живота като цяло , но от приблизително 2-3 години ходя на фитнес. тренировките ми са най вече на колело, пътека, кростренажор и т.н. правя по 1:30-2 часа на тези уреди с умерено темпо . в последно време обаче установих, че краката ми са станали по мускулести, което не ми допада особено и бих искала някакъв съвет как да направя така, че хем да си тренирам на тея уреди хем да не са ми прекалено “очертани” мускулите. дали би било добра идея ако правя само по 30-40 мин кардио.
Здравей и ти, Брунобананихотчик (абе, това така ли се чете!?),
хубаво е, че вече 17 години си активна в спорта и в живота. Разбира се, активността е хубаво качество,но ако работи в правилната посока. Наистина ли издържа 2 години по 2 часа на кардио уреди?
Замисляла ли си се да тренираш в самия фитнес като останалите хора - с някой дъмбел, машина и т.н.? С програма и прочие...
Освен всичко друго, тялото ти се променя точно в тези години.
Със сигурност е чудесна идея да намалиш кардиото до 30-40 мин.
Мнението беше редактирано от Инис на 31.03.10 19:20.
31.03.10
20:12
казано от inis9 на 31.03.10, 19:20:
Здравей и ти, Брунобананихотчик (абе, това така ли се чете!?),
хубаво е, че вече 17 години си активна в спорта и в живота. Разбира се, активността е хубаво качество,но ако работи в правилната посока. Наистина ли издържа 2 години по 2 часа на кардио уреди?
Замисляла ли си се да тренираш в самия фитнес като останалите хора - с някой дъмбел, машина и т.н.? С програма и прочие...
Освен всичко друго, тялото ти се променя точно в тези години.
Със сигурност е чудесна идея да намалиш кардиото до 30-40 мин.
Хей ирис , благодаря ти за бързия отговор :)
относно това дали наистина издържам толкова време на това темпо , да така е, но наистина е имало и има моменти в които умората си казва думата и искам, не искам си давам необходимата почивка .. внасянето на малко разнообразние, май ще ми се отрази добре! по въпроса с дъмбелите и машините много рядко се случва да ги ползвам, но от друга страна като ги споменаваш, може би ще е добра идея да ги съчетая с кардиото? :)
поздрави, и отново благодаря за отзива !
Бруни, за добра идея е добра; зависи обаче какви са ти целите. И дали ти пасва като занимание. Понеже тренировките с тежести доста се различават от тези на кардио уредите. Защо правиш толкова кардио по принцип?
Какво искаш да постигнеш в кратко- и средносрочен план?
Искаш ли да наблегнеш на нещо, нещо да оформиш - напр. рамене, гръбче?
А краката мускулести ли са или просто са станали по - обемни? Ако са ти очертани мускулите, едва ли е толкова лошо или?
Мнението беше редактирано от Инис на 31.03.10 20:30.