Големи килограми?

Здравейте, бих искал да задам няколко въпроса относно упражненията който правя и каква е играещата роля в тях.
Тренирам от близо 7 месеца, на 18 години сам и тежа 50 килограма , висок съм 163-164.
Бих искал да попитам за да имаме по-голям ефект от всяко едно упражнение трябва ли да се измъчваме с по-вече от нормалното килограми, лично аз дигам на лежанка 50 килограма 8 повторения и от както тренирам усещам напрежение в рамената , незнам точно на кое се дължи това, на многото килограми за мойта структора или неправилно изпълнение?
От както тренирам не сам качил нито един килограм, и съм качил 3 сънтиметра на бицепса.Всеки ме пита , как е растеш ли а всъщност си стоя все на едни килограми.Та тук искам да попитам за да качваме килограми е нужно да дигаме големи килограми или греша.

Също така съм наясно че трябва да се спазва диета за покачване на килограми но при мен това е малко сложно.Болен съм от болест която не ми позволява приемането на МЛЯКО,това мисля че ми е най-гадният късмет.В секи протеин , гейнер , суроватъчен продукт има садържание на  мляко.Бих искал да попитам някой който може да ми препоръча нещо наистина добро за въстановаване и покачване на килограми.Благодаря.

01.04.10
12:49

Ами вместо мляко и всякакви гейнери, яж месо. И яйца.
И да, за да качваш мускули, килограмите на щангата също трябва да се увеличават.

01.04.10
12:50

Лактозна непоносимост ли, как? Не ги разбирам тия работи, но в свинското, пилешкото и рибата не знам да има много мляко. Нито в овесените ядки, пълнозърнестите макарони и спагети, както и ориза и картофите. Тъй че не е болка за умиране.

Иначе какво да ти кажа, има два вида мускулна маса - саркоплазмена и миофибрилна. Първата е залъгалка, която бързо се придобива и бързо изчезва, най-често идва от класически тип тренировки. Вторият вид идва от силови тренировки и е обратното на първия - бавно идва и бавно си отива. Не с големи килограми се трупа миофибрилната хипертрофия, ами с голямо напъване - тоест от трениране с тежест близо до макса ти - над 80%. Тоест ако макса ти е 100, ти буташ 80-90 за малко повторения и така идва МФ масата. Твоите работни килограми са стандартни за стажа ти, но доста добри за теглото ти. Тъй че си окей със силата, но за да ти кажем къде точно е проблема, трябва да видиме какви упражнения правиш и по колко. Както и колко калории приемаш.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.04.10 12:51.

казано от Thrashmetal на 01.04.10, 12:50:

Лактозна непоносимост ли, как? Не ги разбирам тия работи, но в свинското, пилешкото и рибата не знам да има много мляко. Нито в овесените ядки, пълнозърнестите макарони и спагети, както и ориза и картофите. Тъй че не е болка за умиране.

Иначе какво да ти кажа, има два вида мускулна маса - саркоплазмена и миофибрилна. Първата е залъгалка, която бързо се придобива и бързо изчезва, най-често идва от класически тип тренировки. Вторият вид идва от силови тренировки и е обратното на първия - бавно идва и бавно си отива. Не с големи килограми се трупа миофибрилната хипертрофия, ами с голямо напъване - тоест от трениране с тежест близо до макса ти - над 80%. Тоест ако макса ти е 100, ти буташ 80-90 за малко повторения и така идва МФ масата. Твоите работни килограми са стандартни за стажа ти, но доста добри за теглото ти. Тъй че си окей със силата, но за да ти кажем къде точно е проблема, трябва да видиме какви упражнения правиш и по колко. Както и колко калории приемаш.

На първият въпрос “какви упражнения правиш и по колко” стремя се да не правя повече от 3-4 упражнения за мускулна група.
Седмичната ми програма включва :

ПОНЕДЕЛНИК ГЪРДИ—->
Загряване с лост ( 10 килограма 10-12 повторения 1 серия )
Кофички за гърди ( Собствена тяга 7-8 повторения  3 серии.)
Горна,Долна,Средна част на лежанка ( 20 килограма първа серия  7-8 повторения , 40 килограма втора серия 7-8 повторения , 50-60 килограма треда серия 4-5 повторения)
Флаис с дъмбели ( 7 Килограма са дъмбелите 3 серии с по 7-8 повторения ).

ВТОРНИК БИЦЕПС-ТРИЦЕПС—->
                              ТРИЦЕПС
Загряване с дъмбели ( 2 килограмови дъмбели 15-20 повторения 2-3 серии )
Кофички за трицепс ( Собствена тяга 7-8 повторения 3 серии )
Издърпване на дъмбел зад лакет “Магарешко краче” ( 5-10 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Дърпане на прав лост пред гърди ( 10-15 килограма 7-8 повторения 3 серии )

БИЦЕПС
Згъване на дъмбели ( 10-15 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Згъване на крив лост ( 10-30-35 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Згъване на крив лост от седнало положение ( 10-30 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Згъване на прав лост ( 10-20 килограма 7-8 повторения 3 серии )

СРЯДА ГРЪБ—->
Набиране на лост ( Собствена тяга 7-8 повторения 3 серии )
Мъртва тяга ( МЕЧКА ) ( 50-70 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Дърпане на скрепец пред гърди с широк хват ( 20-30 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Дърпане на скрепец пред гърди с тесен хват ( 20-40 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Дърпане пред гърди , седнало положение ( 20 - 50 килограма 7-8 повторения 3 серии )

ЧЕТВЪРТЪК ПОЧИВКА .

ПЕТЪК РАМО-ТРЪПЕЦ—->
Загряване с дъмбел ( 1 - 2 серии с по 12 повторения )
Вдигане на лост зад врат седнало положение ( 20-50 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Истласкване на дъмбели в страни ( 5-7 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Истласкване на дъмбели пред гърди ( ~10 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Дърпане на машина зад рамо ( 10-20 килограма 7-8 повторения 3 серии )

СЪБОТА КРАКА—->
Каране на колело ( 4 - 5 минути )
Мъртва тяга, лост зад врат ( 40-50 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Клек на машина ( ~20-30 килограма 7-8 повторения 3 серии )
Изтласкване на машина от легнало положение ( 50-100 килограма 7-8 повторения 3 серии )

НЕДЕЛЯ ПОЧИВКА.

За храненето старая се да ям след тренировка 2 яица с бучка сирене , масло с мед.
Незнам дали трябва да пия кока кола но си я пия секи път като излеза на кафенце, ям сладко, банички, каквото има зготвено в къщи.Нямам строга диета която да изисква точно определени ястия.
Това е мойто ежедневие.

JA

01.04.10
16:17

ПРЕКАЛЕНО ТЕЖКА ПРОГРАМА,доста неправилно разпределени дни. Определено не е за твоя стаж. Естествено, няма да искаш кръгова програма за това бих те ориентирал към нещо по- леко, защото тази програма би се отразила добре на културисти, които ползват “специални добавки”,хранят се с кило и половина месо на ден и само чакат да дойде време за тренировка.  Мини на нещо от типа на гърди с бицепс,гръб с трицепс и рамо с крака. Гледай повече да почиваш. За гърди вкарвай 3 упражнения полу-лег,лег,флайс; за бицепс 2 са достатъчни, като бравиш едно базово и едно по-изолиращо (пример; бицепово с крив + концентрично ; бицепсово с прав + скотово). За Гръб не повече от 4 и 1 за трапец,като добър избор е набирания/скрипец,чукове,мечка,тяга. За трицепс 2-3(тесен хват на лежанката,френско,скрипец. За рамо прави по 1 упражнение за глава, а за краката най-важен е Клека. Други може да вкараш лег преса, бедрено разгъване + сгъване и , като не забравяш прасеца. Дано съм бил полезен.

казано от JAUN на 01.04.10, 16:17:

ПРЕКАЛЕНО ТЕЖКА ПРОГРАМА,доста неправилно разпределени дни. Определено не е за твоя стаж. Естествено, няма да искаш кръгова програма за това бих те ориентирал към нещо по- леко, защото тази програма би се отразила добре на културисти, които ползват “специални добавки”,хранят се с кило и половина месо на ден и само чакат да дойде време за тренировка.  Мини на нещо от типа на гърди с бицепс,гръб с трицепс и рамо с крака. Гледай повече да почиваш. За гърди вкарвай 3 упражнения полу-лег,лег,флайс; за бицепс 2 са достатъчни, като бравиш едно базово и едно по-изолиращо (пример; бицепово с крив + концентрично ; бицепсово с прав + скотово). За Гръб не повече от 4 и 1 за трапец,като добър избор е набирания/скрипец,чукове,мечка,тяга. За трицепс 2-3(тесен хват на лежанката,френско,скрипец. За рамо прави по 1 упражнение за глава, а за краката най-важен е Клека. Други може да вкараш лег преса, бедрено разгъване + сгъване и , като не забравяш прасеца. Дано съм бил полезен.

Благодаря за съветите.

01.04.10
17:27

Съветвам те първо да научиш имената на упражненията, защото нищо не разбирам. В деня за крака имаш прекалено малко упражнения, а във всички останали дни имаш прекалено много упражнения. Претренираш без дори да се усещаш какво става. Изобщо такъв сплит не е за човек с твоя стаж. Може би да намалиш тренировките на 3 пъти седмично ще ти се отрази добре.

Без да съм чел мнението на JAUN давам моето относно програмата ти. С две думи - не става. Ето по-приемлив вариант:

Гърди/бицепс - 3 упражнения за гърди, две за бицепс
Гръб/трицепс - 4 упражнения за гръб, три за трицепс
Крака/рамо - 4 упражнения за крака, три за рамо

Тренировки през ден. Събота и Неделя почиваш. Вкарваш тук-таме по две упражнения за корем, но нека не са всяка тренировка, ами един или два пъти седмично. С краката правиш заден клек, а с гърба правиш конвенционална тяга. Храниш се и спиш като трениращ човек. Следвай указанията и ще започнеш да растеш.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.04.10 17:29.

казано от Thrashmetal на 01.04.10, 17:27:

Съветвам те първо да научиш имената на упражненията, защото нищо не разбирам. В деня за крака имаш прекалено малко упражнения, а във всички останали дни имаш прекалено много упражнения. Претренираш без дори да се усещаш какво става. Изобщо такъв сплит не е за човек с твоя стаж. Може би да намалиш тренировките на 3 пъти седмично ще ти се отрази добре.

Без да съм чел мнението на JAUN давам моето относно програмата ти. С две думи - не става. Ето по-приемлив вариант:

Гърди/бицепс - 3 упражнения за гърди, две за бицепс
Гръб/трицепс - 4 упражнения за гръб, три за трицепс
Крака/рамо - 4 упражнения за крака, три за рамо

Тренировки през ден. Събота и Неделя почиваш. Вкарваш тук-таме по две упражнения за корем, но нека не са всяка тренировка, ами един или два пъти седмично. С краката правиш заден клек, а с гърба правиш конвенционална тяга. Храниш се и спиш като трениращ човек. Следвай указанията и ще започнеш да растеш.

От тук нататък ще спазвам тази програма която ми даде, бих искал да имам някакав контакт с тебе за да споделям напредъка а и след време за сменяне на програмата. Ако е възможно бих искал skype или някаква друга връска.

01.04.10
19:42

Разбира се.
d3l0rn1f1c4t10n

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1