22.02.10
19:18
За тебе специално пирамидка - 200/400/600/800/1000/1000/800/600/400/200 :)
това може ходом да го изкараме март в морската...между двете по 1000…пием по 2 бири:))))
22.02.10
20:19
Да бе да, по 200 метра ходене почивка. А след хилядарката 6-7 минути почивка и след това надолу. :P :P :P
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 22.02.10 20:21.
Здравейте,
Аз съм Драго и съм от Стара Загора. Отдавна търся някъква тренировка за цяло тяло и мисля че вече я открих в кросфита. Не харесвам тренирането по групи, както се практикува масово Даже в началото се дразнех много, когато дойде някой да ми дава съвети как трябвало да тренирам.И колко грешно е това което правя. А пък в края на краищата съм завършил ВИФ (сега НСА) и претендирам,че знам какво правя. Вече не се дразня защото си направих зала в къщи и си тренирам там.
Отплеснах се...
Та кросфита го започнах преди около месец, четейки вашия форум и да си призная съм много впечатлен от упражненията и участващите във форума. Все съм си мислил че това е вид кръгова тренировка, каквато правехме едно време, но сега се убеждавам че е нещо много повече. По-систематизирано и по-въздействащо.Благодаря Ви.
казано от shooter на 24.02.10, 12:10:
... Отдавна търся някъква тренировка за цяло тяло и мисля че вече я открих в кросфита...
Здрасти, Драго!
Добре дошъл в клуба! Питай и споделяй опита, така ще е полезно за всички.
П.П. Очаквай интересни неща скоро :coolsmirk:.
27.02.10
18:53
Утре - Barbell complex. Wish me luck :D :D :D
28.02.10
16:42
Barbell Complex - сгънат като баничка. 1 рунд на 40 кг за загрявка и 5 на 50кг. Забележка - още нямам техника на преден клек и китките ми се огъват здраво. Втора забележка - в последния рунд пуш джърковете бяха по-скоро лег джъркове. След всеки рунд вкарвах и 25 дабъл крънчес, а заради Славко се омъртвих накрая с 35-40 кофи разделени в 4 серий. Тази тренировка си беше чист мазохизъм. Но пък съм радостен, че я издържах.
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 28.02.10 16:56.
все в такива неща да ме обвиняват...казах ти, как според мен ще ти дръпне горната част на тялото, ако след време има разултат, ще съм си доволен...:)))
колко почиваше между рундовете?
28.02.10
17:10
Малко, може би не повече от 3-4 минути.
Здравейте, от около година и половина тренирам, нищо специално просто гледам да подържам някаква форма. Сега искам да започна да правя вече мускули, но за да ги правя трябва и сила. От написаното от вас разбирам че кросфита е добър метод за увеличаване на силата.Строго определени ли са тези рундове които правите ,или може да се сформират свободно. Ще бъде ли добре да правя такава веднъж в седмицата,ще ми помогне ли? Във момента използвам петдневен тренировъчен сплит, като една от тренировките е кръгова и доста интензивна с много малка почивка м/у сериите.Тренировката включва гърди-трицепс-гръб-бицепс, правя по 2 упражне за група , по 3 серии по 10-12 повторения . Мога ли да я заменя с рунд кросфит които да включва сащите групи без клекове. Не съм наясно с кросфит-а сигурно си личи,но затова питам.Благодаря ви предварително!!!
10.03.10
17:47
Най-бруталните за мен силови кросфит комплекси са Bear Complex и Barbell Complex. Разтърси се из темите, ще ги намериш. Но мисля, че Вик би ти дал по-компетентен отговор.
като за начало строго определена рецепта как да навлезеш в кросфита няма...просто си подбери комплекс, който ти допада и познаваш движенията...по принцип-ДА, рундовете и повторенията, килата са определени, но няма да ти се кара никой. ако интерепретираш в началото, даже ти препоръчвам по-плавно да навлезеш в комплеските, пробвай някое съставно движение, направи някой тръстър, набирания, клек с лично тегло...просто експериментирай и виж как би ти паснало с фитнес сплитовете...
и да споделя за днес...
задния ми клек е ужасно зле...120 кила едва едва...уж да ставам по-силен...
напади 4х5 на крак на 92кила...без проблем...
рак пул 1х1 и 1х2 на 190кила....с кръст, гръб, гъз, уши...много се изнервих на слабостта си на клека и си казах...190 кила..аз ли уе..!!!...:))))
и за накрая 28 повторения преден клек на 55кг.....пак от яд...
от утре почва почивката...Варна ни очаква...
казано от rab0n3 на 10.03.10, 16:17:
... Сега искам да започна да правя вече мускули, но за да ги правя трябва и сила. От написаното от вас разбирам че кросфита е добър метод за увеличаване на силата.
Здравей, rab0n3!
Съжалявам, че ще те разочаровам, но Кросфит не е методика за увеличаване на мускулните размери. Това е по-скоро вторичен ефект. Относно силата - да, с кросфит се постига сила, както и издръжливост, координация и баланс. Т.е. няма тясна специализация.
Ако целта ти е сила и нищо друго, предлагам ти да пробваш
казано от rab0n3 на 10.03.10, 16:17:
Строго определени ли са тези рундове които правите ,или може да се сформират свободно. Ще бъде ли добре да правя такава веднъж в седмицата,ще ми помогне ли? Във момента използвам петдневен тренировъчен сплит, като една от тренировките е кръгова и доста интензивна с много малка почивка м/у сериите.Тренировката включва гърди-трицепс-гръб-бицепс, правя по 2 упражне за група , по 3 серии по 10-12 повторения . Мога ли да я заменя с рунд кросфит които да включва сащите групи без клекове. Не съм наясно с кросфит-а сигурно си личи,но затова питам.Благодаря ви предварително!!!
Ако все пак решиш да опиташ кросфит натоварване, спокойно можеш да вкараш комплекса на мястото на кръговата тренировка. Приготви се за сериозно натоварване. Рано е засега да правиш свои комплекси. Избери нещо от темите с комплекси тук или от www.crossfit.com.
Малко съвети и уточнения:
- старай се да правиш правилни движения, т.е. не жертвай техниката в името на скоростта
- целта в началото е да завършиш, ще имаш време да подобряваш постиженията по-нататък.
- броят се само чистити повторения.
- не се страхувай да накъсаш серията, ако стигнеш до отказ, важното е да изпълниш зададената бройка.
- не се отказвай, ако решиш, че става непосилно тежко. Спри, раздишай и продължи.
- Ако започнеш да се питаш “С какво, по дяволите, се захванах???” Значи правиш всичко правилно :coolgrin:
- За начало избери нещо просто като структура, без сложни движения - например Cindy
Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 12.03.10 13:54.
http://media.crossfit.com/cf-video/Games2010_ArnoldSectionalHighlights.wmv
къде отивде кросфита...а?...айде сега хейтърите:))))
бате Джош най-отпред....
ще легна спокоен тази вечер...:)))
Много ти благодаря Vic , ще пробвам още тази седмица , само ако може да ми разясниш тези 5 по 5 .
Видях тези 5 по 5 благодаря ти за насоките . Доста хард хахах дано се справя!!!!
казано от rab0n3 на 12.03.10, 13:49:
Много ти благодаря Vic , ще пробвам още тази седмица , само ако може да ми разясниш тези 5 по 5 .
Здрасти!
Кликни въху 5х5.
Oranje е написал чудесна тема, има и доста коментари.
Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 12.03.10 13:53.
14.03.10
18:39
Здравейте. Аз и дядо Славко си говорехме преди време за нещо - да постваме лекоатлетическите си тренировки, които са си доста кросфитърски. Представляват страхотна комбинация от щанги, взривни упражнения, дълги и къси бягания. В тях ще намерите страхотна методика, която би повишила всичките ви постижения. Тренировъчният режим не е за начинаещи. За опитни кросфитъри е супер, ако ви куца определна част или просто ви е омръзнало от другите комплекси и търсите разнообразие. Тренировките са интензивни и дълги. Ако сте съгласни, с дядо ще описваме всеки ден какво ни се е случвало на пистата. Какво ще кажете?
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 14.03.10 18:39.
14.03.10
18:49
Здравейте! Не ми се пуска нова тема.. и сметнах, че тази е подходяща за да пусна въпросите си тук! Надявам се да получа отговор :)
Така.. днес обърнах повече внимание на раздела “Crossfit” и открих това което търсех толкова време един вид.. хахааххаха..
Винаги съм си мислел за нещо подобно на това и ето, че сега откривам, че го има като “вид тренировка”.. И така..
Въпросът ми е: Може ли от кросфита да се оформи релеф и да се качи маса (не едновременно разбира се )? Или е само за отслабване.. И аз като начинаещ в този “вид тренировка” с коя програма да започна..
Повече за мен: 17 години тегло - 76кг. височина - 176-7см.
Тренирах 6 месеца в зала, после спрях за 2-3 месеца и сега пак съм започнал с лостове а след месец ще влизам в залата и ще комбинирам.. (за сега мисля това).. Целта ми е релеф.. Ще ми е полезен ли Crossfita?
Мерси предварително
казано от gosheto___ на 14.03.10, 18:49:
Здравейте! Не ми се пуска нова тема.. и сметнах, че тази е подходяща за да пусна въпросите си тук! Надявам се да получа отговор :)
Така.. днес обърнах повече внимание на раздела “Crossfit” и открих това което търсех толкова време един вид.. хахааххаха..
Винаги съм си мислел за нещо подобно на това и ето, че сега откривам, че го има като “вид тренировка”.. И така..
Въпросът ми е: Може ли от кросфита да се оформи релеф и да се качи маса (не едновременно разбира се )? Или е само за отслабване.. И аз като начинаещ в този “вид тренировка” с коя програма да започна..
Повече за мен: 17 години тегло - 76кг. височина - 176-7см.
Тренирах 6 месеца в зала, после спрях за 2-3 месеца и сега пак съм започнал с лостове а след месец ще влизам в залата и ще комбинирам.. (за сега мисля това).. Целта ми е релеф.. Ще ми е полезен ли Crossfita?Мерси предварително
Здрасти, gosheto___!
Преместих ти поста в общата тема за кросфит.
Сега на въпросите:
1. Релефът и масата зависят от хранителния режим. Можеш да сваляш и качваш кг с кросфит, както и с всяка друга методика.
2. Целта на кросфит е сила, издръжливост, координация, баланс - мускулите и подобрения външен вид са “страничен” ефект.
3. Започни с комплекси, чийто елементи са движения с позната за теб техника. Първите опити са за запознаване с натоварването, времето и кг на щангата не са толкова важни. Същевременно опитвай техниката на по-сложните щангистки движения (има клипове във www.crossfit.com и www.youtube.com), но започни комплекс с тях само когато си 100% сигурен, че ги правиш 100% БЕЗОПАСНО.
За първи опит ти препоръчвам Cindy.
Успех!
казано от GreyKnight на 14.03.10, 18:39:
Здравейте. Аз и дядо Славко си говорехме преди време за нещо - да постваме лекоатлетическите си тренировки, които са си доста кросфитърски. Представляват страхотна комбинация от щанги, взривни упражнения, дълги и къси бягания. В тях ще намерите страхотна методика, която би повишила всичките ви постижения. Тренировъчният режим не е за начинаещи. За опитни кросфитъри е супер, ако ви куца определна част или просто ви е омръзнало от другите комплекси и търсите разнообразие. Тренировките са интензивни и дълги. Ако сте съгласни, с дядо ще описваме всеки ден какво ни се е случвало на пистата. Какво ще кажете?
Дедо ти Славко ще ти опъва ушите, май ;-).
Направете нова тема и ги описвайте лекоатлетическите тренировки, на мен ще ми е интересно, вярвам и на останалите също.
:coolsmile:
14.03.10
21:56
Мерси Vic радвам се, че отговори :) Четох официалния сайт хареса ми доста.. :) Мисля да започна със Cindy като проба да видя как ще го почувствам.. а после със WOD.
Искам да съобщя, че за уикенда в Плевен се събираме групичка за кросфит...нека всички, които искат да се пробват в някое упражнение или комплексче...да заповядат...лостове ще опитам да намеря, пудовката си ще замъкна...и голямото си желание:)))
като цяло съм замислил тези, които ще се запретваме сериозно, да пробваме една Helen…но за всички ще има тръстери, ренегадски, суингове и бърпита от сърце...спринтове също!!!...
p.s. примемаме и заклети билдери:))
Квалификациите за CrossFit Games 2010 за Южна Европа
http://games2010.crossfit.com/qualifiers/south-european-sectional-announced.html
Страхотна забава ще си спретнат! Смятам да ги направим и тук, само това с гребния тренажор е леко неизпълнимо поради липса на мат. част.
казано от slavko на 19.03.10, 13:35:
няма ли как да го заместим гребането...?
Мисля си за придърпване от долен скрипец, упражнението на което казват “лодка”. Само трябва да уточним с какви кг и колко повторения. Лошото е, че не е пълноценно движение, не можеш да използваш краката, като на истинското гребане или на гребния тренажор...
19.03.10
15:22
казано от Vic на 19.03.10, 13:58:
казано от slavko на 19.03.10, 13:35:
няма ли как да го заместим гребането...?
Мисля си за придърпване от долен скрипец, упражнението на което казват “лодка”. Само трябва да уточним с какви кг и колко повторения. Лошото е, че не е пълноценно движение, не можеш да използваш краката, като на истинското гребане или на гребния тренажор...
чудя се - в НСА при нас дали нямат такивимити тренажори?
В женския фитнес в козметичното студио, където ходя на сауна, има такъв як гребен тренажор...
Ще го пробвам май там :)
21.03.10
08:23
Днес ще пробвам табата на пауър клийн с 50 кг - моля, повикайте Пирогов или ми донесете легенче - за стомашните ми сокове, които така гневно ще искат да напуснат гнусния си затвор. :)
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 21.03.10 08:24.
абе свали ги малко тия кила бе дете...колко клийна ще направиш за 20 секунди...губи се смисъла на табатата...
21.03.10
11:36
Табатата беше извършена с поддържане на 10-11 клийна на 20 секунди. Само последния рунд паднах на 7, защото предмишниците ми се бяха схванали адски много. Първите пет минути след табатата нищо ми нямаше, но на прибиране вкъщи щях да повърна, пулса ми постоянно се дигаше и падаше и едвам ходех. След това нещо в огледалото изглеждаш изненадващо огромен и напомпан по цялото тяло. Невероятно е ! Сега яко ядене!
26.03.10
05:17
Гледам, че темата е обща и се надявам да не съм сбъркал.
Просто искам да попитам има ли някакъв комплекс който мога да изпълнявам в нас при липса на всякакви уреди и тежести.
Нещо със собствено тегло ....
Целта не е мощна тежка тренировка, а просто ускоряване на пулса загрявка и раздвижване на кръвта.
Ванка,
Импровизирам :)
100 Bърпита
——
Табата с клекове
—-
10 кръга за време:
10 лицеви опори
10 коремни преси
10 клека
—-
5 кръга за време:
- 10 лицеви опори
- 10 клек с отскок
—-
400 (ходещи) напада
Можеш да погледнеш в този блог - има доста идеи
Предизвикателствата на Live to Lift също са без оборудване
Мнението беше редактирано от Limka на 26.03.10 05:40.
27.03.10
08:40
О мерси, наистина има доста добри идеи, по отношение точно на това което търсих.
Оставете тези комплекси за малко и кажете кога ще се регистрира “Кросфит (insert name here)” , да се избира председател (сещам се за един) и управителния съвет и най-важното - по колко пари ще се събират и да се праща човек за сертификат в Щатите. Благодаря са вниманието.Весели празници.
казано от sjt_cf на 01.04.10, 19:02:
Оставете тези комплекси за малко и кажете кога ще се регистрира “Кросфит (insert name here)” , да се избира председател (сещам се за един) и управителния съвет и най-важното - по колко пари ще се събират и да се праща човек за сертификат в Щатите. Благодаря са вниманието.Весели празници.
Ха!
Всъщност, първият български сертифициран Кросфит треньор е вече факт от няколко дена насам! :coolsmile:
Казва се Ефтим Илиев, от София. Имам удоволствието да го познавам и дори съм тренирал с него.
Както са тръгнали нещата, скоро няма да е единствен със сертификат. Оттук крачката до афилииран Кросфит клуб в България е въпрос на желание и средства. :coolsmirk:
04.04.10
06:41
Много ще се радвам да видя един кросфит клуб в България :)))) Дано се получат нещата в близките 1-2-3 години :) Успех!