Съвет за упражнения

SI

04.04.10
18:44

Искам да попитам дали някой може да ми даде съвет какви упражнения е най-добре да правя за гръб и трицепс , в домашни условия става въпрос. Разполагам с лежанка лост и 2 дъмбела. Досега за трицепс правих френско и тесен хват , според вас тези упражнения добри ли са и 2 достатъчни ли са при положение, че тренирам бицепс и трицепс заедно. За гърба освен мъртва тяга друго може ли да ме посъветвате.

04.04.10
18:52

Да, за трицепса са добре. Други варианти са разгъване с дъмбел зад главата, разгъване с дъмбели от лег, лицеви с тесен хват, трицепсови кофички и т.н.
За гръб има много упражнения - гребане с щанга , гребане с дъмбел, пуловер (щанга и дъмбел) и разбира се - набиране.

Мнението беше редактирано от Петко К на 04.04.10 18:52.

05.04.10
08:04

simeon90_, комбинацията от френското и тесния хват е доста тежка. Все пак това са двете най-важни упражнения за трицепса. Мога да те посъветвам да ги редуваш през тренировка в комбинация с още две-три упражнения. В тренировка за ръце (бицепс + трицепс) 2 упражнения за трицепса ми се струват недостатъчни. Все пак той е около три пъти по-голям от бицепса и заслужава доста повече внимание.

В допълнение към Петко К мога да ти препоръчам кик бек. То е доста добро упражнение за “довършване” на мускула. Друго добро упражнение е разгъване с дъмбел зад врат с две ръце, но там ти трябва добра упора за кръста.

За гръб ... пробвай тяга. Тя натоварва целия гръб, но крие големи рискове. Разгрявай с хиперекстензии преди това и доста внимавай с правилната техника на упражненията.
Също така добрите стари “чукчета” могат да са ти доста полезни, стига да имаш подходящо място за изпълнението им.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1