05.04.10
07:25
Здравейте на всички!Тъй като немога да пусна тази тема в раздел “Често задавани въпроси”, реших да я пусна тук.Въпросът ми е как да ги изравна и 2-те ми ръце?На пръв поглед този въпрос изглежда глупав и изказването му сигорно ще ви прозвучи глупаво,но всъщност нямаше как да го искажа по друг начин.Проблемът е следният:
От доста време забелязвам,че сякаш едната ми рака е малко по-обемна и по-релефна от другата,попитах доста хора дали има видима разлика,но те ми отговаряха,че няма такава разлика!Днес реших да проверя и забелязах,че лявата ми ръка е по-обемна от дясната с около 1см,а не съм левичар!Кажете ми дали няма да продължи да расте така пред другата с 1 см разлика или дясната ще настигне лявата?!
П.П Знам,че в човешкото тяло едната част е различна от другата може да е с много малко,но е различна!Да но тук говорим за ръцете които няма да изглежда добре ако едната е по-обемна и по-релефна ?!
05.04.10
08:07
Е аз съм левичар и при мен е обратното ;-)
Пробвах какво ли не и положението си остана същото.
казано от head_hunter на 05.04.10, 08:07:
Е аз съм левичар и при мен е обратното ;-)
Пробвах какво ли не и положението си остана същото.
Колко им е разликата ?
05.04.10
11:11
При мен разликата е 3см!
05.04.10
11:15
казано от p17bull на 05.04.10, 11:11:
При мен разликата е 3см!
3 сантима са много за разлика по ръцете,до 1 см е нормално.
Според мен при малко хора оравновесяването става.
Моята разлика е до няколко милиметра,но явно не могат да са равни.
При мен сега е Сант и половина обаче се опасявам да не стане по-голяма това ме притеснява,а не разликата!Знам,че е нещо нормално да има разлика!
05.04.10
18:49
казано от gogata2427 на 05.04.10, 11:15:
казано от p17bull на 05.04.10, 11:11:
При мен разликата е 3см!
3 сантима са много за разлика по ръцете,до 1 см е нормално.
Според мен при малко хора оравновесяването става.
Моята разлика е до няколко милиметра,но явно не могат да са равни.
При мен едната почти не се стяга. За това е тази разлика. Но леко, по леко се изравняват. Преди бяха 4-5 см разлика! :lol:
И аз съм левичар,при тренировка с лявата имам повече сила.Но дясната ръка ми е със сантиметър по голяма!
Незнам момчета аз си го обесних по този начин....цитирам”Предполагам това е защото лявате ми е по-силна и като вдигам едни и същи килограми с 2-те ръце лявата се товати по-малко а дясната повече!” Изказано от “horsepower.Според мен с тази мисъл можеш да си обесниш “МИСТЕРИЯТА” за различните ръце! ;)
Колега, не се изрази много правилно.Едната ръка е винаги по силна от другата,но не защото се товари “повече” расте повече,а защото движението е правилно изпълнено докато слабата ръка “неможе да сгъне тежеста” то другата компенсира а движението със слабата не е правилно и често в случаите се прикляка,гърчиш се,само и само за да свиеш тежеста........слабата ръка се товари повече но тука “качеството на изпълнение е определящо за растежа”
П.П Препоръчвам ти при правене на бицепс и трицепс да се прави с дъмбели - започваш със слабата ръка да изпълняваш повторенията и ако с нея направиш 8 то с другата чувстваш,че може да направиш още 2 но не го прави (нека слабата ръка да води хорото),колкото с нея толкова и с другата.Това е единствения вариант да ти се уравновесят ръцето,като изисква своята сериозност и търпение :)
А как ще обясните моя случай? Десняк съм, лявата ръка ми е по-малка, но по-силна?
Никога несъм срещал такъв случай,като теб колега.Левичар ли си - лявата трябва да е по-силна,аналогично и обратното.Искаш да ми кажеш,че при правенето на упражненията (примерно на лежанка) до отказ то въпреки че си десняк,лявата ти ръка е по - издръжлива,а дясната отива да връща.Така ли ? Ако е така това ми е трудно да го повярвам - трябва да се види.Или преди време си имал някаква гиричка и понеже лявата е по-малка си помпал с тая гиричка с цел догонване,но резултата се изразявал в това че е станала само по-издръжлива......нямам си на идея.Но ако ходиш редовно 2-3 месеца на фитнес и да предположим че лявата е по - издръжлива,то за този период това трябва да се обърне.Дясната трябва да е издръжливата ти ръка.Вероятно не ходиш редовно на фитнес,инъче обяснение за твоя случай нямам за което съжалявам.
Ами колега там е работата,че на мен силната ми ръка е по-малко от колкото слабата за това казах,че по слабата ми ръка се товари повече,защото е по слаба от другата.Мен не ме плаши,че са с 1-2 см по различни ами да не се увеличи разликата !
И на мене лявата ми е по-голяма с 1 см.Според мен това е ,защото на дясната ми ръка е по-голяма предмишницата.Като всеки десничар и аз по-често използвам дясната ръка например за да нося нещо и т.н и по този начин предмишницата на дясната ръка става по-голяма и по-силна и като се правят упражнения например за бицепс сгъване от стоеж,предмишницата поема повече от тежестта ,а бицепсът-по-малко.А пък за лявата ръка с по-малката предмишница,там бицепсът поема повече от тежестта.И затова се получава тази разлика според мен.
Много е относително.Аз съм в пълен противоотвес с вас (дясната ръка ми е доста по-силна,както и видно по - голяма),мога да кажа че разликата си продължава така с години.След като слабата ръка ти е по-голяма,моя вариант с дъмбелите няма да ти помогне а точно обратното ще се получи (този вариант ще помогне на мен,но на теб невиждам как).Явно ще се наложи да спортуваш както до сега с убеждението че разликата няма да расте.Мога да ти потхвърля някаква откачена идея дето няма да знам какъв ефект ще има но тя е следната: лицеви опори изпълнени от ръката с по-малък обем,като другата е изолирана и на нея няма да правиш изобщо.....щурова идея но ако има ефект сподели :P
казано от Tyrant на 07.04.10, 09:02:
Много е относително.Аз съм в пълен противоотвес с вас (дясната ръка ми е доста по-силна,както и видно по - голяма),мога да кажа че разликата си продължава така с години.След като слабата ръка ти е по-голяма,моя вариант с дъмбелите няма да ти помогне а точно обратното ще се получи (този вариант ще помогне на мен,но на теб невиждам как).Явно ще се наложи да спортуваш както до сега с убеждението че разликата няма да расте.Мога да ти потхвърля някаква откачена идея дето няма да знам какъв ефект ще има но тя е следната: лицеви опори изпълнени от ръката с по-малък обем,като другата е изолирана и на нея няма да правиш изобщо.....щурова идея но ако има ефект сподели :P
Ще го имам в предвид благодаря ще пиша ако има !
казано от Tyrant на 07.04.10, 07:54:
Но ако ходиш редовно 2-3 месеца на фитнес и да предположим че лявата е по - издръжлива,то за този период това трябва да се обърне.Дясната трябва да е издръжливата ти ръка.Вероятно не ходиш редовно на фитнес,инъче обяснение за твоя случай нямам за което съжалявам.
Редовно ходя и не е от 2-3 месеца.
И да, няколко френда са ми казвали, че като гоня примерно макс на лежанка лявата тръгва по-бързо.
“Therunawy” Вероятно е така както казваш,което ме обърква,понеже аз съм точно обратното на теб,т.е. (Десняк съм,дясната е по-силната ми ръка и също така е по-голяма с 1 сант от лявата),но винаги има начин да изравниш или намалиш разликата между двете ръце с малко импровизация и повече търпение.Като започна да спортувам (това ще е скоро,след дълга пауза от 8-9 години)ще се опитам да видя възможно ли е изравняването между двете ръце и тогава ще пиша.Също така ще отбележа че съм виждал човек с равни ръце,като ги измери пред мен (значи е възможно)
Мнението беше редактирано от Tyrant на 08.04.10 07:31.