Мускулна треска от клякания ?

06.04.10
13:07

Здравейте.Вече за втори път правих клякания с щанга зад врат.Преди това не исках да натоварвам толкова краката и наблягах на лег пресата.Сега тренировката ми за крака е следната : 3 Серии клякания с по 10 повторения,лег преса 4 серии с по 10 повторения,прасец и след това бедрено разгъване - http://www.bb-team.org/exercise/1153/ и едно упражнение за задната част на бедрата.Не мисля,че упражненията са ми много,защото не натоварвам цялото бедро при последните 2,а и почивам преди тях,докато правя прасец.Та преди правех същите неща,без кляканията и ако имах мускулна треска,то тя беше леко по външната част на бедрата или по задната част.Сега обаче имам и по седалищните мускули и не мога да разбера,защо се получава така.Първият път кляканията не бяха дълбоки и не стигаха до 90 градуса,тоест не би трябвало да ми натоварват седалищните мускули,но на другият ден си имах мускулна треска.Предната тренировка крака правих по интензивни клякания и стигнах до 90 градуса ъгъл и пак имах мускулна треска.Искам да попитам нормално ли е да натоварва тази част,при положение,че ги правя така,че да натоварвам само краката.Слагам си подложка под петите около 3-4-5 см и мисля,че е достатъчна.Моля за съвети,какво да променя или да усъвършенствам,за да я избегна тази мускулна треска :).

Темата беше редактирана от D3Co на 06.04.10 13:08.

06.04.10
14:44

Кляканията натоварват цялото тяло! И как искаш да не те боли г*за, след като ти реално се изправяш с тези мускули? Толкова ли ти пречи мускулната треска? Постепенно ще отшуми ;) не се шашкай!

06.04.10
17:06

Ами неприятно е при изправяне,защото си се усеща доста.Надявам се наистина да отшуми.При първите ми 2-3 тренировки крака,имах и от лег пресата почти на същото място мускулна треска,но не беше чак толкова голяма :).

06.04.10
17:40

Храни се качествено и няма да те хваща или поне ще отшумява за 1 ден.

07.04.10
07:38

Аз имам мускулни трески по 1 месец.И ти ли не си чувал като мен за АСПИРИН,след тренировка - повярвай помага страшно много.Понеже не спортувам от години и като отида на зала съм до болка запознат с мускулните трески та,ИЛИ:
1.На другия ден правиш същия мускул,но не с цел претренирване,след което пиеш аспирин (може и два)
2.Ако е останала някаква частична треска,то следващия път пак правиш същите мускули и вземаш аспиринче и си готов.
3.Чакаш да си отшуми сама
Друг вариант невиждам.

П.П Знам че ти звучи странно,но ще се почувстваш още в залата много по - добре от колкото да чакаш сама да отшуми.

07.04.10
11:16

хах, да, аз бях забравил за аспирина, иначе си го пия след всяка тренировка, независимо дали имам мускулна треска или не.

07.04.10
14:02

Молоумна работа е тоя аспирин... Оправи си диетата и възтановяването!

07.04.10
19:19

казано от Владимир92 на 07.04.10, 14:02:

Молоумна работа е тоя аспирин... Оправи си диетата и възтановяването!

Е, не знам, при мен помага!

08.04.10
07:06

От клека наистина боли цялото тяло (на ме точно затова ми харесва). Може и гръб и гърди да те заболят ако говорим за повечко серии и сериозни килограм. Като го правиш по-често няма да е чак такъв проблем. Пробвай и да разтягаш (стречинг) веднага след тренировка и между сериите - поне на теория така по-бързо излиза млечната киселина, която се натрупва при анаеробна тренировка.

08.04.10
11:20

Стречинга след тренировка ще го пробвам.За задната част на бедрата го знам това нещо и именно заради това правя упражнение за нея.А относно килограмите,засега клякам с 90% от теглото,а за нататък ще видим :).

08.04.10
12:20

да ти кажа според мен няма нищо по-хубаво от стегнати заоблени мускулести мъжки задни части(опит с трибойци) :P
така че клякай колкото може по-дълбоко и стискай зъби,нали си мъж?аз как се гърча с треска след клековете,питаш ли ме?

KO

08.04.10
16:27

Извинете за офф-топика, но използвам темата, за да не пускам нова.
Имам един въпрос. За СИЛА колко повторения и с какви %ти от макса(максималната тежест за 1 клек) се правят клековете? Имам маса, но ми липсва сила... Дайте съвети как да подходя. Благодаря!! :)

08.04.10
17:11

Изчакай и мнението на някой по-компетентен,но аз знам,че за покачване на сила трябва да правиш 1 серия с максималното тегло,с което можеш да направиш 1-2 повторения.Другото,което съм чувал е,че е хубаво да се прави 1 серия до отказ,но това не мога да ти кажа с какъв % тежест,защото съм го чувал предимно за упражнения със собствено тегло :).

Мнението беше редактирано от D3Co на 08.04.10 17:13.

08.04.10
18:52

За сила тренирай с 2-3 повторения, максимум до 5. Едно - не. То е само за тестване на макса.
И повечко серии без откази.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1