06.04.10
13:07
Здравейте.Вече за втори път правих клякания с щанга зад врат.Преди това не исках да натоварвам толкова краката и наблягах на лег пресата.Сега тренировката ми за крака е следната : 3 Серии клякания с по 10 повторения,лег преса 4 серии с по 10 повторения,прасец и след това бедрено разгъване - http://www.bb-team.org/exercise/1153/ и едно упражнение за задната част на бедрата.Не мисля,че упражненията са ми много,защото не натоварвам цялото бедро при последните 2,а и почивам преди тях,докато правя прасец.Та преди правех същите неща,без кляканията и ако имах мускулна треска,то тя беше леко по външната част на бедрата или по задната част.Сега обаче имам и по седалищните мускули и не мога да разбера,защо се получава така.Първият път кляканията не бяха дълбоки и не стигаха до 90 градуса,тоест не би трябвало да ми натоварват седалищните мускули,но на другият ден си имах мускулна треска.Предната тренировка крака правих по интензивни клякания и стигнах до 90 градуса ъгъл и пак имах мускулна треска.Искам да попитам нормално ли е да натоварва тази част,при положение,че ги правя така,че да натоварвам само краката.Слагам си подложка под петите около 3-4-5 см и мисля,че е достатъчна.Моля за съвети,какво да променя или да усъвършенствам,за да я избегна тази мускулна треска :).
Темата беше редактирана от D3Co на 06.04.10 13:08.
Кляканията натоварват цялото тяло! И как искаш да не те боли г*за, след като ти реално се изправяш с тези мускули? Толкова ли ти пречи мускулната треска? Постепенно ще отшуми ;) не се шашкай!
Ами неприятно е при изправяне,защото си се усеща доста.Надявам се наистина да отшуми.При първите ми 2-3 тренировки крака,имах и от лег пресата почти на същото място мускулна треска,но не беше чак толкова голяма :).
Аз имам мускулни трески по 1 месец.И ти ли не си чувал като мен за АСПИРИН,след тренировка - повярвай помага страшно много.Понеже не спортувам от години и като отида на зала съм до болка запознат с мускулните трески та,ИЛИ:
1.На другия ден правиш същия мускул,но не с цел претренирване,след което пиеш аспирин (може и два)
2.Ако е останала някаква частична треска,то следващия път пак правиш същите мускули и вземаш аспиринче и си готов.
3.Чакаш да си отшуми сама
Друг вариант невиждам.
П.П Знам че ти звучи странно,но ще се почувстваш още в залата много по - добре от колкото да чакаш сама да отшуми.
хах, да, аз бях забравил за аспирина, иначе си го пия след всяка тренировка, независимо дали имам мускулна треска или не.
казано от Владимир92 на 07.04.10, 14:02:
Молоумна работа е тоя аспирин... Оправи си диетата и възтановяването!
Е, не знам, при мен помага!
08.04.10
07:06
От клека наистина боли цялото тяло (на ме точно затова ми харесва). Може и гръб и гърди да те заболят ако говорим за повечко серии и сериозни килограм. Като го правиш по-често няма да е чак такъв проблем. Пробвай и да разтягаш (стречинг) веднага след тренировка и между сериите - поне на теория така по-бързо излиза млечната киселина, която се натрупва при анаеробна тренировка.
Стречинга след тренировка ще го пробвам.За задната част на бедрата го знам това нещо и именно заради това правя упражнение за нея.А относно килограмите,засега клякам с 90% от теглото,а за нататък ще видим :).
08.04.10
12:20
да ти кажа според мен няма нищо по-хубаво от стегнати заоблени мускулести мъжки задни части(опит с трибойци) :P
така че клякай колкото може по-дълбоко и стискай зъби,нали си мъж?аз как се гърча с треска след клековете,питаш ли ме?
08.04.10
16:27
Извинете за офф-топика, но използвам темата, за да не пускам нова.
Имам един въпрос. За СИЛА колко повторения и с какви %ти от макса(максималната тежест за 1 клек) се правят клековете? Имам маса, но ми липсва сила... Дайте съвети как да подходя. Благодаря!! :)
Изчакай и мнението на някой по-компетентен,но аз знам,че за покачване на сила трябва да правиш 1 серия с максималното тегло,с което можеш да направиш 1-2 повторения.Другото,което съм чувал е,че е хубаво да се прави 1 серия до отказ,но това не мога да ти кажа с какъв % тежест,защото съм го чувал предимно за упражнения със собствено тегло :).
Мнението беше редактирано от D3Co на 08.04.10 17:13.