07.04.10
18:38
Здравейте!
Наскоро пробвах едно доста нестандартно упражнение за прасец. Хареса ми идеята, а ефекта е доста добър.
Упражнението се прави на степ тренажор. Като цяло философията е проста:
Степента на тренажора трябва да е средна към висока (аз правя на 7ма степен на десетстепенен уред). Заставате изправен. Пръстите на краката да са в задния край на “степенките”, така че останалата част от ходилото да няма допир до нея. Движението е с пълна амплитуда на глезена. Колената и ханша да са неподвижни, а движенията от рамото - сведени до минимум. Краката се редуват. При “секундно” редуване (пълно движение на левия и десния крак да се вмества в 1 секунда) за две минути на серия прасеца се усещаи зтръпване в мускула, а всяка от главите му е добре натоварена.
Правя само това упражнение по 4 серии.
Дано упражнението Ви хареса и ви донесе полза. При мен ефекта е забележителен, дано помогне и на Вас :)
казано от LDoeN на 07.04.10, 18:38:
Здравейте!
Наскоро пробвах едно доста нестандартно упражнение за прасец. Хареса ми идеята, а ефекта е доста добър.
Упражнението се прави на степ тренажор. Като цяло философията е проста:Степента на тренажора трябва да е средна към висока (аз правя на 7ма степен на десетстепенен уред). Заставате изправен. Пръстите на краката да са в задния край на “степенките”, така че останалата част от ходилото да няма допир до нея. Движението е с пълна амплитуда на глезена. Колената и ханша да са неподвижни, а движенията от рамото - сведени до минимум. Краката се редуват. При “секундно” редуване (пълно движение на левия и десния крак да се вмества в 1 секунда) за две минути на серия прасеца се усещаи зтръпване в мускула, а всяка от главите му е добре натоварена.
Правя само това упражнение по 4 серии.Дано упражнението Ви хареса и ви донесе полза. При мен ефекта е забележителен, дано помогне и на Вас :)
Може би утре ще пробам, благодаря ти.