Korpusito’s LOG Beach Building

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.04.10
19:44

Фен съм на Арсенал , но Меси е наистина богопомазан :) Няма никаква физика , няма височина , не е от най-бързите играчи , ноооо.. вземе ли топката -  гола е готов :)

06.04.10
19:45

казано от korpusito на 06.04.10, 19:39:

Нямаше тренировка днес, храната е на ниво ще я опиша утре. Поръчах си Jack3d + Anavite , очаквам да дойдат утре и да избухвам :)
Д******************ба тоя Меси ааааааааааааааааааааааааааа

С джакет ще избухнеш още от първата доза, аз само чакам да мине най-омразния ми период(чистенето) и го поръчвам.
За програма те съветвам да земеш нещо за размер(обем), вече докара нечовешка сила за много кратко време, вече трябва да се помисли и за друго.

06.04.10
19:46

казано от Гошко на 06.04.10, 19:44:

Фен съм на Арсенал , но Меси е наистина богопомазан :) Няма никаква физика , няма височина , не е от най-бързите играчи , ноооо.. вземе ли топката -  гола е готов :)

Не е от най-бързите,но краката са му по 50 санта и набира мн. бързо :Д

06.04.10
19:51

казано от vortex на 06.04.10, 19:46:

казано от Гошко на 06.04.10, 19:44:

Не е от най-бързите,но краката са му по 50 санта и набира мн. бързо :Д

Не виждам нещо по-специално в 50см. крака, но хайде да престанеме, оспамихме дневника на човека.

07.04.10
10:19

Аз съм луд фен на Арсенал, та снощи крещях като луд, но какво да се прави :) Пристигна Jack3d с витаминките, днес ще го пробвам :-P

07.04.10
13:15

казано от korpusito на 07.04.10, 10:19:

Аз съм луд фен на Арсенал, та снощи крещях като луд, но какво да се прави :) Пристигна Jack3d с витаминките, днес ще го пробвам :-P

Ще те помоля след 2-3 приема на джак’т да ми пратиш лс какво си почуствал, найстина съм много заинтересован от продукта, но се колебая.

07.04.10
14:16

Направо гледай тука :)

Избухнах днес с 1 лъжичка Jack3d ! 15-тина минути след приема почнаха бодежите по лицето и ръцете. Много напомване, съкратени почивки и никакъв краш след тренировката. За силата не знам, може да е пласебо. Ето я и тренировката :

Набирания 5х5 СТ
Тяга 5х5 @80,80,80,80,85 (Леко, още пазя кръста иначе 90 без проблем)
Раменни хм преси ? 5х5 @ 40 (Взимам щангата от земята и я вдигам зад врат, не знам как се води точно  :red: )
Пулоувър 4х10 @20,22.5,22.5,25 кг

Много пот,желание за тренировка и фокус. Една от най-добрите ми тренировки от седмици насам.

Довечера храната :)

07.04.10
14:51

Ето и пълния арсенал :

07.04.10
15:06

GM+Jack поне за мен имаше голям ефект, май беше ползвал GM, с Jаck комбинацията става доста добра :)

08.04.10
05:55

Лека мускулна треска в еректорите и перките :) Храната за вчера :

1.30 гр. протеин + 150 гр. овес + мляко + мед
2. Купа боб + 2 филии Вита + 2 яйца + 40 гр. луканка + 22 гр. протеин  :-)
Jack3d
Тренировка
Green Magnitude

3. 35 гр. протеин + 2 лъжици мед
4. 4 яйца + 130 гр. овес + мляко
5. 200 гр. свинско с гъби + ръжена питка
6. 150 гр. извара + 5 маслини

08.04.10
15:45

Пускам тема в отдел Програми за съвети за нова програма, който има идеи да пише :)

08.04.10
18:50

Храната днес :

1. 30 гр. протеин + 2 еклера
2. 30 гр. протеин + 150 гр. овес + мляко + мед
3. 200 гр. свинско + 2 ръжени питки (100 гр.) + ябълка
4. 250 гр. агнешко + 2 ръжени питки + зелена салата + ябълка
5. 200 гр. извара + маслини

Леко ме наболява лявото рамо, ще го намажа с някъв гел тая вечер и утре по-леко ще го давам.

ПИ

08.04.10
19:18

Уф, човек стига си се лигавил. Обеща 2-3 пъти снимки и не даваш. От какво толкова те е срам?

09.04.10
06:35

казано от p17bull на 08.04.10, 19:18:

Уф, човек стига си се лигавил. Обеща 2-3 пъти снимки и не даваш. От какво толкова те е срам?

Айде и аз да се включа, той още от началото на дневника обещаваше, ама к’во да се прави.

09.04.10
06:38

Какво го тормозите толкова... Ако иска ще даде човека.

09.04.10
12:12

Тренировка днес :

Полулег 5х5 @60,60,60,60,65 (Имам сила за 5х70, но пазя рамото)
Гребане 3х5 @ 70 (Както при полулега)
Клек 12х40, 10х60, 8х65, 8х70 кг (Експериментирам на клека с различни методи)
Лег с дъмбели 3х6 @ 20,22.5,25 (Последната серия ме преряза дясното рамо и пуснах дъмбелите)

Имам адски много сила, направо не е истина, но имам ужасни проблеми с раменете и кръста. От 2 дни ме боли лявото рамо и го пазя, днес ме преряза и дясното и направо не знам. Загрявам хубаво, тежестите са ми даже леки, не знам какво става наистина, от 3-4 седмици страшни проблеми с рамото и кръста донякъде :( Е*ати на 21 години съм и вече ми се обаждат някви проблеми, ненормална работа. Отчаян съм, може би ще спра да тренирам за няколко дни, може и повече. Супер тъпа работа яко ми се тренира, имам хубави добавки, храня се добре и не мога да тренирам....  :shut: Флекс ли да си купя не знам и аз вече, депресия яка......

09.04.10
12:28

Не се филмирай... и аз като теб на 21 по същите параграфи патя. Рамото лявото ми е голям проблем- като превенция избягвам някои упражнения и не си спя на лявата страна и загрявам много хубаво, а като има по-тежки периоди го оставям да почине или правя упражнения с много леко или движения, които не го натоварват по такъв начин, че да ме боли.

09.04.10
15:33

Човек тва е абсурдно, тука хора дърпат/бутат 150 кила, аз над 60 почвам да вия от болка... Ако продължава проблема, ще си кажем сбогом с фитнеса...

09.04.10
15:49

казано от korpusito на 08.04.10, 15:45:

който има идеи да пише :)

Какви цели имаш? Силови?
5/3/1 за размотаване, smolov протокола за ударна сила.

казано от korpusito на 09.04.10, 15:33:

Ако продължава проблема, ще си кажем сбогом с фитнеса...

След подобни помисли се случва така, че отивам на тренировка и след това се чудя за какъв дявол съм мислел такива глупости.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.04.10 15:51.

09.04.10
15:51

Какво ли трябва още да преебеш , за да смениш програмата ???
ПП. Махни се от ниските повторения за поне два месеца !!!

Мнението беше редактирано от Vladoboy на 09.04.10 15:54.

09.04.10
15:57

С риск да те уплаша,кръста почне ли да те наболява,изгорял си .. когато бях на 16 правехме ремонт на апартамента и много ясно трябваше да се носи - та то тухли ли не бяха,мебели и т.н.От тогава кръста не е спрял да ме боли ,но с отшимяващи и страшни болки(чак не мога да заспя).Та свиква се да ти кажа и ходих точно при 2-ма лекари и единия като ми каза да са мажа с фастумгел и да пия аулин ,направо чао ..

09.04.10
16:18

И моя кръст е прецакан, а съм на 18 той си е прецакан откакто съм на 16. Махни клекът и тягата в една тренировка. Просто лежанка клек и тяга не трябва нито едно от тези упражнения да комбинираш с друго в една и съща тренировка. Клекът по мой съвет го махни изобщо. Това е упражнение което трябва специалист да те учи с гледане не става. Има си някви хора по 160 със крака дъги колкото ръцете ми на които им е вродено упражнението ама ти май не си такава физика щом си футболист. Тягата е движение което идва естествено за всеки човек за това поддържай с нея краката и с лег преса евентуално згъвания и разгъвания. Пази кръста, че след време няма да можеш да се затичаш !

TB

09.04.10
17:09

Преди също ти казвах, ще ти кажа и пак.
Направи си почивка - пълна.
1-2 седмици без тренировки в бодибилдинга са нищо в ставнение с контузиите,
които можеш да си нанесеш тренирайки така. Понякога може да са и необратими.
Ама нали сте млади и не слушате...

09.04.10
19:40

Трябва да намалиш наполовина тежестите на лежанките и раменните преси.По-добро загряване и така ще се оправи рамото.

10.04.10
08:00

Мерси на всички за съветите :) Днес съм по-добре, няма болки в раменете или кръста, направих малко стречинг след ставане и се чувствам добре. Мисля да почина уикенда и понеделник-вторник да почна 10х10. Мисля,че добре ще ми дойде тая програма, заради ниските работни тежести, така че се надявам да нямам проблеми. Почвам всяка сутрин след ставане да се разтягам хубаво, а загрявката във фитнеса ще ми е поне 10-15 минути. Спирам тежкия клек и донякъде тягата. Ще правя повече повторения лека тежест, а в даден момент може и да ги спра. Краката никога не са ми били приоритет, търся V форма на тялото не Х.  Това е засега, строга диета няма да пазя днес и утре, ще ям когато ми се яде, а от понеделник живот и здраве влизам в релси.

10.04.10
09:32

Колкото и невероятно да звучи клекът прецаква кръста повече от тягата.

10.04.10
09:37

При правилна техника - да. Тоест, може би. При мен поне. Но бих употребил “товари”, а не “прецаква”, разбираемо защо. Но зависи - ако имаш слаб и нетрениран кръст, каквото и да правиш, все ще се оплакваш.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.04.10 09:38.

10.04.10
10:22

точно пък при правилна техника на клека когато тръгваш с ханша и дупето не трябва да имаш никакви проблеми също и до тягата пак са много относителни нещата.

10.04.10
11:28

казано от Thrashmetal на 10.04.10, 09:37:

При правилна техника - да. Тоест, може би. При мен поне. Но бих употребил “товари”, а не “прецаква”, разбираемо защо. Но зависи - ако имаш слаб и нетрениран кръст, каквото и да правиш, все ще се оплакваш.

Цитирам, Thrash, защото е в общи линии е нацелил и моето мнение по въпроса.
Става въпрос за слабия и нетрениран кръст и не само.
Не е толкова трудно от 1/2 собствено тегло да започнеш да клякаш/дърпаш тяга с 1хСТ.
Правиш го доста бързо, ако си го поставиш за цел. Според мен, в този малкия диапазон от тежести, не става и толкова въпрос на привикване и заякване до мускулите, колкото до привикване на нервната система - силата я имаме. За кратко време се постига голям силов прираст - 1RM вече не е 50-70кг или с колкото си започнал, а 100(например). Въпрос на време, редовни тренировки под такова натоварване и т.н. е да привикнеш към по-високите работни тежести. Защото по една или друга причина, силата я имаш, мускулите ти се справят с натоварването, но имаш и “слаби звена”, за които е тая работа е все още непосилна.

В контекста на това, no pain no gain, не е добра тактика.. А алчността за повече и по-тежко и то в най-кратки срокове, може и да е полезна при професионални спортисти, но и при тях, не всички ‘оцеляват’. Нито един от нас, не е състезател, можем да си позволим немалка доза здравословно търпение. В наш интерес е да го направим.

И няма какво да се тръшкаш, че след  клек и T. с 60-80кг имаш болки в кръста, a някой кляка с 200. Обръщай огромно внимание на техниката си, тренирай разумно и търпеливо и след година две, ще си удвоил постиженията си.

Не съм много убеден, че имаш контузия в кръста. Щом след 5х5 тяга с 80-85кила, правиш раменни прав с 40, значи и кръст имаш.
Е, аз лично се въздържам от подобна комбинация, защото след това... наистина ще ме боли кръста.
Също така, след гребане с 3х5х70, правиш клек. Гребането, може и да не го усещаш, но то също натоварва кръста(особено, ако е с килограми, близки до работните ти за тяга и клек.)
/това ти видях в последните тренировки, това коментирам/

За избора на програма - смолов, 3/5/1 - може да са супер и най-вероятно са. Програмите за elite и advanced атлети и вдигачи са от полза за такива.

10.04.10
12:08

Благодаря за градивното мнение, наистина ми отвори очите за много неща, които  съзнателно или не досега пренебрегвах. В желанието си рязко да увелича работните тежести, до голяма степен игнорирах сигналите на тялото си, които в много случаи ми казваха Спри, намали тежестта, почивай повече, не се претоварвай. Всичко това ще се промени още от следващата тренировка. Постепенно увеличаване на тежести, прецизна техника и никакъв компромис с болка или дискомфорт. Поздрави

10.04.10
12:20

То моето тяло не е спирало да ги крещи тия сигнали. :)
И не само при мен - има сигнали и сигнали. Разпознавай фалшивите от истинските, защото тялото ти често няма да иска това, което ти правиш, защото не е в среда, в която му се налага да разполага с това, с което искаш да се сдобиеш. В другия случай пък прави компромис и ти дава сигнали от същото естество. Разликата в двата вида е, че в единия не иска нещо, защото не му трябва, а в другия - не иска нещо, защото му идва в повече. ;)

Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.04.10 12:21.

10.04.10
18:39

Фамозна храна днес :

1. 30 гр. протеин + 10 шоко пурички от тея яките  :lol:
2. 150 гр. овес + мляко + 100 гр. пилешко
3. 150 гр. пилешки дроб + маслини + филия Вита + ябълка
4. 150 гр. пилешки дроб + маслини + филия Вита + морков + ябълка
5. Малко пилешко + извара + ГМ  :lol:

Хм, в интерес на истината ми е трудно да НЕ спазвам режим. Пак си мисля за протеин, въглени, калории и т.н
Още повече че, в хладилника няма друго освен пилешко, свинско и яйца. Ща не ща това ще ям :)

П.П Да чукна на дърво добро физическо състояние днес, без болки и проблеми.

12.04.10
12:15

От кога почваш 10х10 ?

12.04.10
14:52

Такааа, след 4 дни почивка отново съм в залата. Днес направих първа тренировка от системата 10х10, или поне донякъде.

Полулег с щанга 9х10 @ 40 кг
Набирания подхват 5х10 + Придърпване на скрипец с тесен подхват 4х10 @ 40 кг
Пулоувър 3х12 @ 17.5 кг

Бахти тренировката  :gulp: Изводите са следните :

НЯМА такова натоварване, най-тежката тренировка откакто тренирам, направо не можех да си поема въздух. На полулега се опитвах да спазвам 402 протокола, в резултат на което трицепсите ми гръмнаха на петата серия, последните повторения на всяка серия бяха смазващи, а даже мислех да почна с 45 кила... Набиранията до 4 серия бяха ок, макар че ми беше невъзможно да спазвам 402, просто няма как да пускам толкова бавно, бицепса ми ще гръмне на шестото набиране. С мъка направих 5х10 набирания и припаднах. Най-големите ръце откакто тренирам, нещо като 38.5-39 санта, не можах да си сложа горнището на анцуга след тренировката. Определено краш след тренировката, даже ми се зави леко свят, мисля че нервната ми система нещо прегоря. Почивките между сериите гледах да са 90 секунди (на око), но мисля че след набиранията в повечето случай беше около 2 минути, просто не можех да аси поема въздух.

Едит : Сега виждам, че съм оплел малко тренировката, защото съм смесил двата и варианта, но така или иначе СМАЗВАЩО натоварване.

1.Набиранията май ще отпаднат, не мога да правя 10х10 в никакъв вариант. Мисля да оставя подхвата в деня за ръцете, но не в 10х10.
2.Май трябва да намаля полулега на 35 кила, поне докато го изпълня чисто.
3. Още не съм решил по варианта на Полякин или Жиронда да карам, или някакъв среден вариант.

Това е засега, отворен съм за критики и съвети.

13.04.10
09:07

Храната за вчера :

1.30 гр. протеин + 200 гр. козунак
2. 150 гр. овес + мляко + мед + 3 яйца
30 минути преди тренировка- Jack3d
Половин доза ГМ
Тренировка
Половин доза ГМ

3.2 банана + 35 гр. протеин
4. 300 гр. кафяв ориз с гъби + 200 гр. свинско и пилешко микс
5. 3 яйца + 50 гр. кашкавал + зелена салата
6. 200 гр. извара + 7 маслини

Мускулна в горни гърди, перки, предмишници, корем  :gulp:

Едит : Трицепс също.

Мнението беше редактирано от korpusito на 13.04.10 12:31.

13.04.10
20:07

Храната днес :

1. 30 гр. протеин + 150 гр. овес + мляко + мед + Витамини
2. 30 гр. протеин + Корни + 50 гр. шоколад
3. 150 гр. пилешко с къри сос + 100 гр. бял ориз + 2 филии обикновен хляб
4. 200 гр. пилешко със сметана и орехи + 250 гр. задушени картофи
5. 150 гр. свинско + 2 филии Вита + зелена салата
6. 200 гр. извара + маслини

Сутринта нямах възможност да хапна добре, но компенсирах вечерта. Утре втора тренировка по метода 10х10.

14.04.10
10:48

Втора тренировка 10х10 :

А1 Раменни преси с дъмбели 10х10 @ 10 кг дъмбела
Б1 Клек 10х10 @ 40 кг
А2 Повдигане на пръсти седнал  3х15 @ 20 кг
Б2 Сгъване за задно бедро на машина 3х15 @ 15 кг

Много добра тренировка, раменните и клека доста натежаха накрая. Мисля, че спазих темпото 402, пусках много бавно и контролирано и изтласквах за около 1.5-2 секунди. Почивки между А1 и Б1-90 сек., а при асистиращите-60 сек. Мускулната от оня ден ме отпусна, само предмишницата още ме “мъчи”. Още не съм решил третата тренировка как ще я формулирам, защото ръцете ми се смазват на първата тренировка и 10х10 ще ми дойде много. Ще мисля някакъв вариант.

П.П Днес ударих доза и половина Джак и разлика определно имаше. Повече сила и издръжливост и бодлички в лицето  ;-P

14.04.10
13:34

хахаха какви са тея бодлички в лицето?

14.04.10
15:38

beta alanine

14.04.10
16:15

казано от deiman на 14.04.10, 13:34:

хахаха какви са тея бодлички в лицето?

Ходя на китайска иглотерапия  :lol:

Уви не, от чичо Джак е :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1