09.04.10
19:48
На 17 съм 176см 71кг.От 2 месеца тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/ .Смятам ,че вече е време за нещо по-сериозно и от една седмица съм на тази http://www.bb-team.org/workout/1290/ .Искам да кача и затояа ям по 6-7 пъти на ден и то доста стабилно.Какво бихте ме посъветвали и има ли нещо което да се промени?
09.04.10
20:47
И аз се присъединявам към въпроса :)
1.Напиши храненето
2.Тая “програмка” не е за начинаещи, щом пише “...след половин година в залата.” трябва да имаш поне 8-9 месеца тренировка.
3.Бас лова, че тренировките и храната не са ти перфектни, за да започнеш толкова рано такива тренировки.
Добра си е програмата, на която иска да мине, само че трябва да изкара още няколко месеца на първата преди да направи прехода към сплита.
10.04.10
10:14
Общо взето как се разбира, че си готов да минеш към сплита? Има ли някаква индикация или пък задължителен период за кръгова тренировка..?
Индикация? Не, ако прогресираш с кръгова тренировка, можеш с години да продължаваш по нея да тренираш. Когато усещаш, че вече нямаш кой знае колко резултати да изсмучеш от нея, започваш да изстискваш от следващата програма. С времето разделяш мускулните групи на все повече дни, защото тялото ти е привикнало към натоварването от предната програма и се налага да го натоварваш повече като добавяш по повече упражнения за мускулна група в повече тренировки седмично.
Насочих се към тази понеже знам, че кръгова се прави около 2 месеца и след това се сменя, а от програмите в сайта само тази ми се стори по различна.
Що се отнася до яденето горе долу е следното:
8:00 зърнен нескуик(най ми е вкусен) с 300мл мляко 1 банан
10:00 половин кофичка кисело мляко банан/мед
11, 11:30 тука е тренировката, веднага след нея 1 сникърс или банан ,след 30 мин другата половина от киселото мляко
1, 1:30 200-300гр пилешко/свинско/риба с картофи/ориз
3 кисело мляко/прясно мляко с бисквити
4:30 сирене/кашкавал с 1 филия хляб
6:30-7:00 200-300гр пилешко/свинско/риба с картофи/ориз
към 10 200гр извара
горе долу е това.За 2 месеца съм качил 1.5-2кг
Два месеца е прекалено кратък увод.
казано от kipidun на 10.04.10, 11:31:
8:00 зърнен нескуик(най ми е вкусен) с 300мл мляко 1 банан - УТРОИ млякото, ИЛИ добави ПОНЕ 3-5 белтъка от варени яйца и запази жълтъците за после.
10:00 половин кофичка кисело мляко банан/мед - Направи ги две-три кофички кисело мляко + жълтъците от закуската.
11, 11:30 тука е тренировката, веднага след нея 1 сникърс или банан ,след 30 мин другата половина от киселото мляко - отново ти трябва бърз протеин. Няколко белтъка от варени яйца - отново около 5. В млечните продукти протеина се нарича казеин и той се усвоява по-бавно. За мен е по-качествен, но за през деня. Специално за сутрин след сън и за след тренировка, ти върши работа бързо усвоим протеин като пилешко месо например, или яйчни белтъци.
1, 1:30 200-300гр пилешко/свинско/риба с картофи/ориз - Тук си бомба.
3 кисело мляко/прясно мляко с бисквити - Направи ги две кисело млека + жълтъците от следтренировъчното.
4:30 сирене/кашкавал с 1 филия хляб - Добави свинско месо, или риба. Или пилешко/яйца + маслини.
6:30-7:00 200-300гр пилешко/свинско/риба с картофи/ориз - Трепач.
към 10 200гр извара - Супер. Можеш и маслини да вкараш, или да намалиш изварата с 100гр. и да сложиш още една кофичка кисело мляко.
горе долу е това.За 2 месеца съм качил 1.5-2кг
Така храната ти ми изглежда по-добре. Калориите са ти малко. Протеина ти е твърде малко. Редактирах ти менюто така, че да имаш достатъчно протеин (повече качена мускулна маса, повярвай ми) и повече мазнини, за да имаш достатъчно калории за да качваш килограми, а не да седиш на едно място със седмици наред.
Извинявам се, че се включвам в “чужда” тема, но искам да попитам дали е проблем и лошо ли съм направил като от кръгова тренировка направо минах към тази http://www.bb-team.org/workout/1283/ с леки промени в упражненията(последователност, серии и няколко сменени упражнения)? По кръговата тренирах малко около 2 седмици и не видях никакав ефект и откакто съм минал на тази (вече правя 4 месеца в залата) съм качил около 4-5 сантиметра в ръката, 6-7 килограма(180 см, 78кг вмомента).
Не сте разбрали напълно идеята на кръговата тренировка. Тя представлява първите стъпки в залата. Двигателна култура главно. А не след време да не правите клек и тяга, защото имате проблеми с кръста, които сами сте си създали като сте се люшкали и клатили с щанги в ръцете и на гърба. Дали сплита ми не виновен, не знам, но до ден днешен аз клек не мога да правя. Техниката ми е добра до 85% от макса, а после залитам напред и назад. Предполагам, че това е именно защото съм започнал като готов за спорта, а не като тепърва учещ се.
“към 10 200гр извара - Супер. Можеш и маслини да вкараш, или да намалиш изварата с 100гр. и да сложиш още една кофичка кисело мляко.” аз по принцип ям по 250 грама извара и половин кофичка кисело мляко и зехтин това лошо ли е ?
Не, просто аз бих направил всичко възможно да ям по-малко извара. Малко хора я понасят. Аз насила я ям. Иначе добре правиш, придържай се към тази вечеря.