килограмите ми са отчайващи - помогнете ми ...

NY

31.03.10
05:38

Здравейте аз съм нов потребител и имам сериозен проблем със кг - спрямо ръста ми са отчайващи - търсих решение на моя проблем и случайно попаднах на този форум и реших да се регистрирам
ще ви се опиша...
Ръст - 190см
Тегло - 58кг
Талия - 70см
Ханш - 90см
Гръдна обиколка - 81см
Ръка - 25см
Тренирал съм в нас - имам дъмбели 5кг правя лицеви опори и коремни преси  - но разпокъсано за по 1,2 месеца и спирам - защото или се разболявам, незнам защо - мисля си да не би нещо да прекалявам с тренирането - или ако не се разболея след 1,2 месеца тренировки се чувствам мн отпаднал - но знам че преди всичко ми трябва маса за да правя тяло - нали ?
Но при мен е мн трудно - качването на кг
Незнам какво да правя най слаб съм от всичките ми приятели и се чувствам кофти - най голямото ми желание е да стана - 75кг като за начало - пък после ше видим - но това са 17кг повече - а това не е никак малко...
Сега пак искам да тренирам - искам да постигна целите си - само да не се разболея пак - че вече три пъти се повтаря тая история - качвам 5кг за 2 седмици и после се разболявам и за 3 дена 5кг пак свалям и няма никва полза от тренировките ми - беше ми писнало и казах - край няма повече да се занимавам - но не се харесвам така - помогнете ми - ще ви бъда супер благодарен и най важното - искам да изглеждам добре - без никакви химии.
Имам - дъмбели 5кг и боксов чувал, а днес говорихме с един фр да тренираме - които има лежанка, уред за коремни преси и колело имаме възможност и да се набираме и да праим кофички мисля че това е достатъчно - вие как мислите ?
Но нямам никакъв режим - ставам в 13,14h ям тренирам 2 часа по късно - но невинаги или пък карам колело слушам музика чатя и излизам с приятели после се прибирам и вечерям и това е после пак на компа до 03,04h - знам че не е нормално - опитайте се да ми направите някакъв режим които да мога да изпълнявам - ще се постарая да го изпълня - макар че ми е мн трудно да си променям навиците - но няма др начин.
Някои можи ли да ми направи - програма за ядене и трениране - ще ви бъда мн мн мн благодарен ...

31.03.10
07:23

Бих те посъветвал да си купуваш гейнер. Това е най-бързия и в твоя случай ефикасен начин за качване на килограми. Естествено започни да ходиш на фитнес като тренираш 3 пъти седмично в кръгови тренировки (теми и статии за кръгови тренировки има бол - потърси). Яденето на този етап не е от чак толкова голямо значение - просто се опитай да имаш 5-6 хранение през деня. Не забравяй - закуската е най-важното едене за деня, така че винаги закусвай стабилно. Идеалният вариант (за мен) за закуска е овесени ядки + ядки + кисело мляко/вода и поне 5 яйца. Пий поне 3 литра вода на ден.
Това от мен ;-)

Успех.

Разболяваш се често, защото имунната система ти е слаба. Може да я засилиш с тренировки. От друга страна системното претрениране ти отслабва имунната система.
Обичаш ли вуду? Всъщност няма значение: направи си една фигурка, която да прилича на теб. Започни да слагаш пластелин, като слагаш различни цветове на различните мускули - гърдите с червен, синьо на ръцете... Ще стигнеш до извода, че най-много пластелин отива на бедрата и гърба. Същото може да го видиш и от атласа с мускулите в човешкото тяло - гърбът и бедрата (+задника) са най-големите мускули. А само с кофички и набирания не може да тренираш краката.
Историята помни случаи, когато чистач в залата е спечелвал турнир. Идвал да чисти сутрин рано и само тогава е можел да тренира. Портър Кортел, Рони Колман...са работели на смени и пак са имали впечатляващи физики. Така че не ти е проблем да си лягаш в 3, да ставаш на обяд и да имаш добро тяло. Губиш страшно много от това, че не си лягаш преди полунощ, но не е фатално - пак може да станеш и 90кг.
Ще ти издам една тайна - излизай с приятели, които не са ангели, т.е. пият или пушат. Следи някой от тях внимателно и ако си поръча бира, ти изяш един бургер. Така дори навън ще ядеш. Докато не качиш прилични килограми може да хапваш и храна, от която желаещите плочки бягат - ти гориш много и трябва много да зареждаш. Просто трябва да ядеш повече и по-често от сега. Щастливец си, че нямаш забранени неща.
За тренировките е повече от ясно - програма за начинаещи и после както се върви нататък. Като напреднеш - 20 повторения клек.
УСПЕХ!

VA

31.03.10
07:52

Един съвет от мен - недей да седиш буден до 3-4 сутринта. Ще си съсипеш съня, после това се оправя много трудно. Свикни да си лягаш по нормално време към 10-12 часа. Кофти съня е вреден не само за тялото, а и за психиката и нервите. И аз бях като теб в продължение на 2-3 години и ти казвам бях като зомби няколко месеца... Така че зарежи тая работа. И гледай по-малко на компютъра, на мен това ми е работата и седя по 10-12 часа, но ако не си вадиш парите с това не стой повече от 5-6 часа.

Мнението беше редактирано от vakets на 31.03.10 07:54.

31.03.10
11:44

извинявай, но не мога да си представя как изглеждат 81см гърди и 90см ханш?!извинявай,но ми звучи много несъразмерно
сигурен ли си че ги мериш правилно?
все пак въпреки съвета на по-старшите от мен-внимавай с качеството на храната
възможно е да натрупаш повече сланинка отколкото мускули ако не тренираш адекватно

31.03.10
14:50

казано от Nyki на 31.03.10, 05:38:

Незнам какво да правя най слаб съм от всичките ми приятели и се чувствам кофти ...

Зависи на каква възраст си.За 14-15 годишен тия килограми са добри.Обаче на 20 год и повече трябва си малко по-пълен. Имаш ли 18 год? А щанга имате ли с авера ти освен другите уреди?

31.03.10
19:47

казано от Миро на 31.03.10, 14:50:

Незнам какво да правя най слаб съм от всичките ми приятели и се чувствам кофти ...

Зависи на каква възраст си.За 14-15 годишен тия килограми са добри.Обаче на 20 год и повече трябва си малко по-пълен. Имаш ли 18 год? А щанга имате ли с авера ти освен другите уреди?

“Малко” се съмнявам, че на 14-15 години ще е 190см.

казано от Queen Kobra на 31.03.10, 11:44:

извинявай, но не мога да си представя как изглеждат 81см гърди и 90см ханш?!извинявай,но ми звучи много несъразмерно
сигурен ли си че ги мериш правилно?
все пак въпреки съвета на по-старшите от мен-внимавай с качеството на храната
възможно е да натрупаш повече сланинка отколкото мускули ако не тренираш адекватно

Напълно съм съгласен, като почне сериозно след време и почне чистенето, ето го хоп, пак 58-62кг...

Мнението беше редактирано от fam0us на 31.03.10 19:50.

31.03.10
19:51

За чий чеп му е да чисти?

31.03.10
21:04

Наистина, закакво чистене говорите, момчето е с много ниски кг зависочината си! Не му вкарвайте глупости, че като наддадел и почнел да чисти пак ще стъпел на 60кг. Не е така!

01.04.10
08:19

Тъй, ами. Той не иска релеф, дефиниция, сила, или каквато и да е от нашите цели. Той просто не се чувства добре с телосложението си и иска да е по-едър. Дали ще трупне малко мускули редом със сланинка, надали го бърка. Тъй че неговата е лесна - продължително стабилно хранене и тренировки за начинаещи. Тук-таме някой протеин, ако има проблеми с набавянето на достатъчно месо и това е.

Приятелю, съветвам те да се опиташ да ограничиш аеробните тренировки като каране на колело и да започнеш да ходиш на зала. Там ще започнеш кръгова програма. Тоест да тренираш цялото тяло в една тренировка, която повтаряш 2-3 пъти седмично. Провери 5х5 системата - има тема от Oranje в същия този раздел. За храната не ти трябва режим, просто се цели към 4-6 хранения дневно така, че да ти се събират около 2500-3000 калории ако е възможно. Ориз, макарони и спагети, овесени ядки или просто хляб - както ти е най-удобно, но това са главните източници на въглехидрати. Думкай и цели варени яйца, свинско, риба, сирене. Вкарвай и маслини, зехтин, краве масло и т.н. Не ти трябва режим - просто се храни като наблягаш на тези храни. Но нека да е стабилно, а не просто да хапваш когато си гладен. Тялото ти изразходва твърде много енергия - никак не е икономично, тъй че яж всеки път когато имаш възможност, каквото и да е, е добре дошло. Ще видиш, че не е задължително да е толкова сложно. Просто се иска постоянство и търпение. При начинаещите, особено на твоята възраст, първата една година просто всичко се нарежда - стреми се парите ти да отиват само за храна и презервативи и живота ще стане по-хубав. ;)

Успех!

edit:
Като си прочетох отново поста, забравих да спомена нещо, от което се присетих като казах за неикономичното ти тяло - източниците на протеин са си класическите, но по възможност смесвай суроватъчния протеин от всяко ядене с казеин. Суроватъчният протеин идва от яйцата и месото, а казеина от млека, сирене и извара. Първият тип се усвоява за 2-3 часа най-много, докато казеина се усвоява по-бавно - 4-5 часа и е подходящ за хора като теб. Той ще ти помогне да предотврати катаболни процеси, които са ти първи приятели и ще губиш масата си по-бавно когато не си се дохранил, или спиш.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.04.10 08:32.

01.04.10
09:53

ставам в 13,14h ям тренирам 2 часа по късно - но невинаги или пък карам колело слушам музика чатя и излизам с приятели после се прибирам и вечерям и това е после пак на компа до 03,04h - знам че не е нормално

Ядеш два пъти но не винаги :) Вече всички го казаха, но и аз да му обърна внимание. С едно стабилно ядене на ден килограми НИКОГА няма да качиш. Затова трябва да ядеш много повече, защото килограмите ти не са здравословни - затова и се разболяваш толкова. Може и да не чувстваш глад, но като започнеш да ядеш по-често и повече ще разбереш как си гладувал преди!

В поста на Trash, над моя е дадена добра информация - използвай я. Ако имаш въпроси питай и ще ти отговорят :)

09.04.10
16:43

Никъде не видях да ти препоръчват и взимането на допълнителни витамини, а те са много важни за градежа и правилното развитие на тялото. Те ще заздравят също така и имунната ти система. Само не взимай разтворими витамини, 99,99% от тях са боклуци. :D
Вземи си витамини на таблетки, като за начало ти препоръчвам на Doppel Hertz, не са скъпи и са добри. Препоръчвам ти тези. Има ги във всяка аптека.
Както горе споменаха важно е да ядеш по 5-6 пъти на ден, водата е неизбежен фактор, минимум 3 литра.
Яж богати на протеини храни, инфо за тях има на сайта. За покачване и в твоя случай, може да хапваш и сладичко, даже ти препоръчвам да ядеш сладко 2-3 часа преди тренировка, така ще ти дава заряд и енергия.
Общо взето в сайта има диети за покачване, влез и ги прочети, ако имаш въпроси питай :)
Успех.

09.04.10
16:54

Никой не му препоръчва витамини не защото не са важни, ами не е нещо, от което качването на килограми да зависи. Освен разболяванията му и свалянето като следствие от болестта, което май се оказа добра насока. :)

TB

09.04.10
17:04

Аз като реших да се занимавам с бодибилдинг си седнах на гъза и вместо да чатя до 4 сутринта четох книги, форуми и т.н.
От до тук казаното разбрах, че не ядеш колкото трябва. Не, не ми казвай, че ядеш ама не напълняваш.
Ядеш колкото ти се иска, не колкото трябва.
Съветвам те да се поитересуваш първо за храненето и после за тренировките.
Четене, четене и пак четене.

09.04.10
18:36

казано от Thrashmetal на 09.04.10, 16:54:

Никой не му препоръчва витамини не защото не са важни, ами не е нещо, от което качването на килограми да зависи. Освен разболяванията му и свалянето като следствие от болестта, което май се оказа добра насока. :)

Според мен са важни. Тренировките и увеличеното количество на храна, много често, даже винаги изморяват тялото. Може дори да загуби апетит, което в неговия случай е лошо, ако не приема достатъчно витамини и вода. А и тренировките може да отслабят тялото му, което е и без това податливо на болести. Витаминките и минералите ще му помогнат за по-бързото възстановяване.Ще регулират нивото на кръвната захар и холестерола, така хем ще върши работа, хем ще е здравословно. Също както и ти спомена ще решат проблема с болестите и губенето на тегло от тях.
За имунната система ти препоръчвам и Citrosept.

10.04.10
10:55

как да не са важни витамините в този период?най-малкото допълват нездравословната диета,поеишават апетита,подпомагат метаболизма,имунитета и т.н.
вместо само витамини си вземи в комбинация с микроелементи

11.04.10
07:37

Според мен сън,храна,гейнър и малки тренировки без да се претоварваш на този принцип съм и съм 183см 75-76 кг

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1