Мюсли или Овесени ядки

03.09.06
22:17

Какво предпочитате да закусвате, мюсли или овасени ядки? Кое ви е по-вкусно? Кое е по-полезно? И ако може да ми предложите рецепти и за двете.

SA

03.09.06
22:42

аз също искам да попитам нещо свързано с темата.При НВД може ли да се хапват мюсли сутрин вместо овес и по колко като се има предвид че овесе е 100гр. и мюслите ли трява да са по толко или по-малко.

CR

03.09.06
23:12

виж ся ор мюсли до мюсли има разлика, те са хиляда вида по магазините
ако е 4исто без никви плодове, ядки и т.н. не знам дали има мн разлика като хранит стойност с овесените ядки
ама май най-добре е ако въобще ще ядеш ткива неща, да е овесени ядки 4исти без никви добавки
водят се нещо кто фини овесени ядки
на мен ли4но без мед или без нещо сладко като плод са ми гнусни и не ги ям

SI

03.09.06
23:56

Аз ям мюсли, защото е по-вкусно, иначе в него си има и гадости като корнфлейкси и т.н., но все пак не трябва да се вманиячаваме чак толкоз ;).

04.09.06
03:15

за мен овеса е мн гадно нещо, особенно ако не е стоплено млякото все едно човек яде дърва :) но понякога когато съм надъхан ги ям ама с нежелание, иначе ям доста корнфлекс.

04.09.06
07:23

Aз ги редувам ,защото много бързо омръзват.

CR

04.09.06
08:29

[quote author=“stan40”]за мен овеса е мн гадно нещо, особенно ако не е стоплено млякото все едно човек яде дърва :) но понякога когато съм надъхан ги ям ама с нежелание, иначе ям доста корнфлекс.

ми просто и лесно - накисваш ги от вечерта

04.09.06
08:31

в билата видях доста вкусни мюсли и имах щастието да ги опитам. бяха към 6.50лв, не бяха български, в зелена опаковка и представляваха смлени ядки, овес, плодове и слепени с мед. Оказа се доста вкусно.
А по темата не мисля, че има особена разлика, при положение, че 80% от съдържанието на мюслите са овесени ядки :)

NI

04.09.06
08:50

Ами ако овесениете ядки се накиснат и се прибави мед стават много вкусни,мюслито е доста по-скъпо и пак върши същата работа:)

04.09.06
10:17

[quote author=“Saint”]аз също искам да попитам нещо свързано с темата.При НВД може ли да се хапват мюсли сутрин вместо овес и по колко като се има предвид че овесе е 100гр. и мюслите ли трява да са по толко или по-малко.

Чети биохимичното съдържание на това което ядеш.

04.09.06
10:18

мюслито съдържа разни неща дето доста му вдигат калоричността,пък и има и други ядки вътре(абе не се знае какво точно слагат ).друго-яли ли сте домашни сушени плодове?мога да ви уверя,че определено не са толкова сладки като тези в мюслито.това говори определено за наличието на захар :twisted: !
овесът си го знаеш какво съдържа-ако не ти е вкусен можеш да сложиш малко стафиди и мед  и става перфектно!
все пак хората пишат да се ядат овесени ядки при трениране, досега не съм прочела съвет да се яде мюсли...овеса е по-чистото и по качественото ,ако става въпрос за един правилен режим на хранене  :wink:
аз лично слагам 50 гр овес+ 1-2 л.мед +1чаша вряла вода и веднага е готово(ако ядките са фини).ако не са фини трябва малко да се почака да поемат водата...ама това да се киснат цяла вечер-ух,не бих ги яла(стават много лигави)
като ядеш овес всеки ден и наистина леко ти става гаден.1 седмица почивка и после умирам за овесени ядки :lol:
  Всеки да прецени кое му е на сърцето! :P

ZW

04.09.06
11:01

Аз ги смесвам, 100 грама мюсли + 50 грама овесени ядки  :)

04.09.06
12:38

ами по-евтино и с повече калории са овесените . иначе мюслите са определено по-вкусни
само малко извън темата: как си мерите количеството защото аз на око

04.09.06
12:42

С кантар :)
И аз мисля да сменя временно овеса с мюсли.

LA

05.09.06
19:55

Определено мюсли е по-приятния вариант, поне за мен.По принцип редувам с овесени ядки, но ако не ме притесняваха сушените плодове в мюслито, щях да карам само на него.Аз си взимам на една българска фирма/няма да уточнявам, да не правя реклама/.И овесените ядки и мюслито им са в пакет от 0,5 кг.В мюслито има 20% плодове/предимно стафиди, банани и ананас/, не е много, но все пак ми е притеснително.Аз сега съм на НВД и не знам колко е добър варианта с мюсли.Как мислите, много ли си бъркам НВД с това мюсли.Иначе гледам да не ям повече от 50 гр.?А и ако сложа и мед, вече май се оливам? :oops:  :lol:

FI

05.09.06
20:22

Май множко става и мед.  :wink:
Иначе аз съм супер фен на овесените ядки с кисело мляко, чак като се сетя сегя и ми се прияждат. :oops:

LA

06.09.06
14:20

Ами аз се чудя между варианта 50 гр. овесени ядки с 100 гр. кисело мляко/2%/ с ч.л. мед или 30 гр. мюсли с 100 гр. кисело мляко/2%/ и ч.л. мед.Много, ще съм ви благодарна ако ми кажете, кое би било по-удачно.Иначе мюслито си е съвсем обикновено/овесени ядки с малко плодове-стафиди, банани и ананас-най много 10 плодчета да ми се падат в 50 гр./. :wink:

И както каза fitday, дали с мед не става множко! :oops:  :roll:

Само модераторите и админите имат право да пишат в цвят. Моля пиши в нормален, не-получерен текст. Моля, прочети правилата и ги спазвай! Не пиши поредни мнения. Ползвай бутона “Промени”!
manson

FR

16.09.06
15:24

Аз понякога ям мюсли, понякога овесени ядки. А сега току-що разопаковам храната за папагалите и на съдържанието пише : зърнени продукти, семена, ядки, минерали, захари. То направо като мюсли.  :roll:

Мюслито е 2 пъти по скъпо от овесените ядки.

16.09.06
18:48

[quote author=“MI5”]Мюслито е 2 пъти по скъпо от овесените ядки.

Затова последния път взех един пакет за 3 лв. килограма от метро и го смесих с още 3 по половин фини овесени ядки :)

CR

16.09.06
19:08

[quote author=“fresh_@”]Аз понякога ям мюсли, понякога овесени ядки. А сега току-що разопаковам храната за папагалите и на съдържанието пише : зърнени продукти, семена, ядки, минерали, захари. То направо като мюсли.  :roll:

ми  нагъвай пти4ия пай :lol:

FR

16.09.06
20:29

[quote author=“cranberrry”][quote author=“fresh_@”]Аз понякога ям мюсли, понякога овесени ядки. А сега току-що разопаковам храната за папагалите и на съдържанието пише : зърнени продукти, семена, ядки, минерали, захари. То направо като мюсли.  :roll:

ми  нагъвай пти4ия пай :lol:

Предпочитам да не го опитвам.  :roll:
А за овесените ядки вие цели или фини консумирате?

16.09.06
20:54

аз финни , защото си ги ям направо , а иначи другите трябва да се варят първо  :wink:

16.09.06
20:58

[quote author=“bezstrashen”]аз финни , защото си ги ям направо , а иначи другите трябва да се варят първо  :wink:

Може и без да се варят, просто трябва да поседят повечко във вода ;)

16.09.06
21:09

еми не съм пробвал ама са много твърди пък и да стоят във вода това изисква време , а времето е пари  8)

FR

16.09.06
21:21

Аз ям такива : http://www.incom-bg.com/Page.aspx?lang=bg&f=79&d=110 Някой има ли впечатления от тези овесени ядки?

FZ

18.09.06
19:49

мюслите и овесените ядки са си супер няма смисъл от избор  :!:  8)

18.09.06
22:41

овесени ядки пак пак и пак :P , може би това е наи лубимото ядене, с мляко малко мед и  стафиди и канела, даже преди трен. понякога  когато съм на работа ям овесени ядки с протеин омесвам ги оставам ги за 10 минути до постоят и става супер зареждане за трен. абе с две думи просто никога няма да ми омръзнат

18.09.06
23:53

Аз първо си купувах само овесени ядки. Но сега съм на мюсли-та. Купувам си ги от метро. Не са скапи 3 лева 1 килото. Аз си ги приготвям така: изсипвам 150 г. мюсли в една купа, наливам топла вода и я мушкам в микровълновата печка за 2-3 минути, после слагам 1-2 супени лъжици мед и ям.
Ето сайта на пройзводителя: http://f-nikola.com/bg/index_b.html

Изборът зависи от целите. Едното са захари с висок ГИ, другото са полизахариди с плавно повишаване на глюкозата в кръвта.

Зависи от метаболизма и целите на хранителния режим.

ИВ

19.09.06
19:47

Мюсли предпочитам да ям на сухо или слесени с ленено селе, сусам и накиснати в портокалов сок без захар.

Заедно с добавката на 30-40 грама ленено семе и 80-100 грама сусам, закуската става уникален източник на : калций, фосфор, калий, баластни вещества, фибри, растителен белтък и мазнини.

Пробвайте, става много яко... :P

19.09.06
22:31

И де го намери тоя портокалов сок без захар?

20.09.06
19:06

[quote author=“cran-berry”]И де го намери тоя портокалов сок без захар?

Много такива има,но това не променя факта,че соковете не са подходящи за диета...

20.09.06
20:15

в това 4исло и фрешовете? нали?

21.09.06
23:40

[quote author=“cran-berry”]в това 4исло и фрешовете? нали?

да

11.04.10
08:52

Един въпрос имам, намерих го донякъде свързан с темата : )

Реших да разнообразя овесените ядки и си взех ръжени. Така и не намирам из нета информацията, която ми е нужна, а именно - защо овесените са толкова по-популярни? Превъзхождат ли ги с нещо и по идея чии гликемичен лоудинг/индекс е по-висок? Чух някъде, че ръжените са по-трудно смилаеми, което за мен е + - предполагам, че са по-богати на фибри, а може би и засищат за по-дълго време.
Вие опитвали ли сте? Какви са ви предпочитанията?

25.05.10
08:43

овесени ядки обожавам! дори само така, без да ги накисвам. А мюслито е боклук. блъскат какво ли не вътре, особено тоя корнфлейкс и съм откривала захар и мазни парченца...
също триците са супер. според мен те са най- добрия вариант.т.к. са с най-високо съдржание на белтък и по-малко въглехидрати

Каквото ми изпадне не го връщам :) не съм се замислял кое е по-добре...

Половината сте лигльовци гаден ви бил овеса че и мед му слагате ами яжте тогава баница с боза.

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.17 08:01.

11.07.17
08:29

Какво ще кажете за прясно мляко 1,5 процент за закуска или преди тренировка, кога би бил най-удачен приема му? Говорим за поддържане на кг/сваляне. Понеже от 4 месеца ям овеса с вряла вода и малко кисело мляко, реших да разнообразя с 100/200мл прясно за закуска с овеса?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1