Въпрос за хранителен режим и добавки

ДД

10.04.10
10:58

Здравейте,
Извинявам се че пускам отделна тема, но моя случай просто не е от най-честа срещаните и ми е трудно да намеря информация от съществуващите теми. Та какво е положението:
Висок съм 194, тежа около 125 килограма. Преди време съм тренирал баскетбол, поради което ръста ми е такъв в момента, но поради проблеми с очите спрях. И така година след година съм качвал килограми. Имаше периоди, когато съм тренирал и горе долу съм си регулирал теглото, но от един момент нататък, човек започва да си губи свободното време, което означава, по-малко време за подържане на тялото и т.н. Така последната година съм качил около 10 килограма и понеже започвам да се притеснявам, реших да започна режим.
Та какво съм решил - от няколко седмици правя около 2 километра тичане, вечер след работа, да си подготвя един вид тялото за влизане във форма - 3 или 4 пъти, зависи от работата ми и от времето(засега). Идеята ми е да почна след седмица или две тренировки в зала. Избрал съм си програма като за начало с всички упражнения накуп - малка тежест, много повторения.
Това определено ми куца е практическата работа с хранителни режими и добавки. Чел съм доста, но някак си ми е трудно да се ориентирам в цялото блато от диети, вълшебни зелени чайове, бърнъри, та ако има някой, който е имал подобен случай като моя, нека да сподели опит.
Това, което не казах е какво целя в крайна сметка. Не гоня някакви забележителни резултати. Просто напоследък, започвам да не се чувствам добре в тялото си, нещо което не ми се е случвало доста отдавна и причинено от постоянния стрес, гадна храна, заседяване пред работното място и т.н. Това което искам е горе долу да се върна на нормалните за мен - 105-110 килограма, в които се чувствам добре...
Това е от мен, дано не съм досадил с дългите ми бръщолевения...
ПП... Колебаех се дали да пусна темата в хранителни режими или хранителни добавки, но тук ми се стори по-удачно...

11.04.10
06:50

Здравей!На първо място е диетата!Тя е най-важна!Аеробиката е наи-ефективна,когато е сутрин на гладно.Трябва да взимаш някакъв фет бърнър,защото иначе става много по трудно и бавно.Намали мазнините и въглехидратите на минимум!Яж около 3000 калории основно от белтъчини!10-15 кг. не са кой знае колко много.Ако си сериозен можеш да ги свалиш за 2 месеца!Питай нещо друго,ако те интересува.

11.04.10
09:48

Съзнаваш ли, че 3000 калории от белтъчини са 750 грама дневно?

ДД

11.04.10
11:31

казано от milennnn на 11.04.10, 06:50:

Здравей!На първо място е диетата!Тя е най-важна!Аеробиката е наи-ефективна,когато е сутрин на гладно.Трябва да взимаш някакъв фет бърнър,защото иначе става много по трудно и бавно.Намали мазнините и въглехидратите на минимум!Яж около 3000 калории основно от белтъчини!10-15 кг. не са кой знае колко много.Ако си сериозен можеш да ги свалиш за 2 месеца!Питай нещо друго,ако те интересува.

Абе това, което ме интересува е дали така като за начало е нормално да се почва с ниско-въглехидратна, не е ли първо нормално с по-лека - примерно това, за да издържи организма...
Освен това кой е оптималния брой хранения - 3, 4, 5??? Някакъв пример за диета, че таблицата с калориите я гледам, но ми е малко трудно да да си съставя диета сам...
Колкото до добавките освен фетбърнъра (ако препоръчаш някой, нема да се разсърдя), има ли смисъл едното ядене да се смени с високопроцентен протеин и кое точно, че чета много неща, всеки казва различно...
А и още нещо което забравих... Дали стоене в сауна след тренировката, ще ми помогне или си е загуба на време...

Мнението беше редактирано от Дилян Данев на 11.04.10 11:42.

11.04.10
11:50

Петко писах “основно от белтъчини”,а не само от белтъчини!Трябва да яде около 250 гр. белтъчини,около 300 гр. въглехидрати(бавни) и около 80-90 гр. мазнини основно растителни!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1