Осъзната грешка

10.04.10
14:09

Привет, тренирам в зала от 5-6 месеца, но преди това също съм тренирал около година/година и нещо. Но едва скоро осъзнах, че застоя ми в някои муслулни групи(най-вече гърди) най-вероятно се дължи на претрениране :down: Та както споменах, най-големия проблем е с гърдите, досега съм ги тренирал в около 22-23 серии, т.е. 5 упражнения Х 4-5 серии, 2 от които работни и почти винаги тези 2 работни серии завършваха с форсирани повторения. Та нека си дойдем на думата: тази ситуация наложи промяна в схемата ми на трениране и искам да ви попитам дали одобрявате следната програма за гърди, разделена в 2 дена :

Ден 1:Повдигане на дъмбели от полулег (5х7-8)
      Повдигане на дъмбели от хоризонтален лег (4х7-8)
      Кросоувър(3х15) + лицеви опори (3хоколо 10 или до отказ) в суперсерия

Ден 2:Повдигане на лост на смит-машина от наклон (4х7-8)
      Повдигане на машина за гърди (4х7-8)

Малко данни за мен : височина-196/197; тегло-97; възраст-17 години; цел-натрупване на маса в гърдите; не спазвам стриктен хранителен режим, но все пак си подбирам храната; в момента пия протеин на Testoplex.
Е, какво мислите :?

Темата беше редактирана от П.М. на 10.04.10 14:11.

11.04.10
08:02

Благодаря ти много за съветите  ;-)

11.04.10
09:45

Мога да допълня и лицеви опори. Аз го правя в края на тренировката. Понякога си качвам краката високо, така натоварват повече горната част на гърдите. Правя по 2-3 серии до отказ. Напомпва чудесно.
Много добре се отразяват за край на тренировката. Плюс това от тях се придобива сила, която ще ти е полезна за другите упражнения за гърди.

11.04.10
10:18

Аз ползи от тренировки 2 пъти в седмицата не съм успявал да извлека, но нали сме различни... Пак тренираш много. Незнам с какво се възстановяваш, но ако нещото се казва протеин и амини, много ме съмнява да успяваш да възстановиш. Ако твърдо си държиш на 2 тренировки седмично, поне ги направи 1 тежка и 1 лека.

11.04.10
11:30

казано от РИК ВЕРКРЮГЕР на 10.04.10, 22:38:

Кофичките са базово и много силно упражнение за гърдите, с по-широк хват задържаш долу пускайки максимално, в горна позиция не заключвай лактите за да не влиза в трицепса. Кофичките изграждат изключително пълноценно гърдите.

Така е.
А копчето “Едит”, служи за допълване на коментара, а не за пускане на няколко:)

11.04.10
14:50

Аз си правя лицеви опори почти винаги в края на тренировката. И добре, отказахте ме от 2 тренировки седмично, ще мина на една по-тежка. Само че кофичките са ми ДОООООООООООСТА трудни с тия килца, какво мога да правя на тяхно място-нещо по-леко?

11.04.10
15:44

Не можеш да ги замениш.Прави дори и 1 повторение да е ги прави.Малко по малко ще заякнеш и ще увеличиш повторенията :)

11.04.10
16:25

Лежанка с обратен наклон може да помогне постепенно да свикнеш. Малко ретро ми се струва това упражнение. Иначе наистина ако не се помъчис с кофичките, никога няма да можеш да ги правиш.

Можа да пробваш с частични повторения - леко сеотблускваш от пода и бавно спускаш сам. В един момент просто ще придобиеш сила и ще правиш по 10-15 без проблем

11.04.10
18:00

Аз искам да задам един въпрос извън темата:
Кофичките кога е удачно да се правят (в началото или в края на тренировката)?

11.04.10
19:54

Зависи коя част от гърдитите ти изостават.

13.04.10
11:27

Така, значи сега да обобщим  :-P Добре ли ще е вече : 5 серии по 8 повторения на смит машина от наклон, 4х7-8 на лежанката, кофички (колкото мога, надявам се с времето да нарастнат повторенията) и накрая повдигане на дъмбели от нормален лег

Започвам със смит машината тъй като искам да акцентирам върху горната част на гърдите. Също дали е подходящо да сменя лежанката с дъмбелите, а на тяхно място да вкарам още 1 упражнение за горната част :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1