19.08.09
12:25
Искам да си взема витамини. До преди 20тина дни пих Daily Vits на NOW. Мислите ли че ми е време да вземам по- силни витамини. На 18г, 180см, 78кг. Опитът ми е малко над 5 месеца. Двете ми предложения са:
ADAM nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=45
Optimum Super Multi pack http://power-beauty.com/index.php/promo/super-multi-pak.html
Пише че ADAM се пие по 2 дози. Предвид сравнително малкия ми опит - дали не е по- добре ако ги взема да ги пия по една?
19.08.09
12:44
Можеш да изчакаш с АДАМ, понеже са силни витамини и да си вземеш някой по-слаби от АДАМ, но по-силни от Дейли Витс.Разгледай EcoGreen и VitMin 100 на NOW.
19.08.09
12:44
Не съм пробвал тези на Оптимум, но редовно гледам да пия на АДАМ, пия по едно всяка сутрин със закуската, и съм доста доволен.
19.08.09
14:22
MHP Activate Sport на промо са в момента. 60 лв.
Тия на АДАМ имат и храносмилателни ензими.Обаче витамините са в конска доза.Ще се натровиш направо.Може да вземеш половин таблетка,ако не са капсулирани.И то не всеки ден.Съдържат още женшен и други съставки от които може да имаш проблем със съня.
казано от Миро на 19.08.09, 14:30:
Тия на АДАМ имат и храносмилателни ензими.Обаче витамините са в конска доза.Ще се натровиш направо.Може да вземеш половин таблетка,ако не са капсулирани.И то не всеки ден.Съдържат още женшен и други съставки от които може да имаш проблем със съня.
Напротив - не са в конски дози, а напротив - точно това което е необходимо на един спортуващ или пък човек който води активен начин на живот.
Конски дози са 2 грама витаминц Ц като на някои други фирми.
Ако адам са конски то тогава анимал пак-а ? какви са ...
Според мен адам са перфектно балансирани, аз съм пил също и Liquid Multi Gels - страшен хит са САЩ. В мастна среда са за по добро усвояване.
Като цяло NOW нямат конкуренция на пазара с толкова видове мултивитамини ...
Мнението беше редактирано от tonu на 19.08.09 15:36.
.Ще се натровиш направо
Съдържат още женшен и други съставки от които може да имаш проблем със съня.
Леко прекаляваш ,да не казвам че направо се излагаш :)
АДАМ са шедьовъра в класа си ,това не е мое мнение, а реално на голяма част от цивилизования свят ;)Ти в пещера ли живееш:П
За какво натравяне си говорим ,при най простата сметка,че при един Анимал пак пиеш една шепа хапчета и не съм чул някой да се натрови ,а тук говорим за две таблетки ,плод на 40 години труд и ноухау ,без никакви компромиси в качеството и супер хелти статус в който здравето е от първостепнно значение ;)
Женшена може само да ти подобри съня ,в никакъв случай не е проблем.Почети малко.
Мнението беше редактирано от karlo на 20.08.09 05:14.
Първо, благодаря за отговорите. И аз знам че са доста силни АДАМ - дали тогава е по- добре да приемам 1 таблетка на ден АДАМ или някой от EcoGreen или Vit 100. Просто сега гледам, че разликата между Адам и Дейли Витс е огромна в количеството витамини. Затова си мисля, че може би 1 хап АДАМ (по- малки дози витамини от другите два горепосочени витамина на NOW). Teзи на Оптимум са още по- силни от АДАМ 1 доза (2 хапчета), така че мисля, че няма смисъл. Та въпросът ми е дали би било подходящо преходът от слабите Дейли Витс към по- силните да бъде АДАМ 1 хап на ден?
19.08.09
16:08
Дейли витс са за не спортуващи хора с нормален начин на живот. Когато спортуваш тялото ти е подложено на специфични изсиквания както към храна така и към витамини, нормално е да са по големи дозите. Да не забравяме, че точната доза витамин в едно хапче е плод на дългогодишни изследвания в спортната медицина.
Аз пиивам по едно хапче сутрин със закуската и ми е доста добре.
19.08.09
16:19
Universal Daily Formula 100бр. за 22,50лв.
Моят личен избор. Пия ги всеки ден и съм много доволен.
Стигат за 100 дни.
казано от Ivan Boichev на 19.08.09, 16:19:
Universal Daily Formula 100бр. за 22,50лв.
Моят личен избор. Пия ги всеки ден и съм много доволен.
Стигат за 100 дни.
X2
20.08.09
05:11
х3 ;)
Следващите сус сигурност ще са АДАМ.Много съм им навит.
Към автора - и според мен ще е по добре по една да приемаш. Зависи от ежедневието ти , колко пъти в седмицата тренираш и т.н.
20.08.09
07:20
Ще дам и аз един глас за ADAM, макар последните 2 години (ако не и повече) други да не съм пробвал и да нямам адекватна база за сравнение. Впечатленията ми се базират на това, че макар да увеличавам натоварването от тренировките (не само във фитнеса), успявам да се възстановя, без да съм правил радикални промени в приема на други суплементи, описани в дневника ми.
Не знам доколко има правота това, което ще споделя, но си мисля, че комбинацията от витамини и силни антиоксиданти дава резултат при мен - ADAM като продукт сам по себе си няма да направи никого, как да го кажа, по-напредничав в тренировките, без значение конски или не се водят дозите, които съдържа.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 20.08.09 07:24.
казано от Димитър Михайлов на 20.08.09, 07:20:
Ще дам и аз един глас за ADAM, макар последните 2 години (ако не и повече) други да не съм пробвал и да нямам адекватна база за сравнение. Впечатленията ми се базират на това, че макар да увеличавам натоварването от тренировките (не само във фитнеса), успявам да се възстановя, без да съм правил радикални промени в приема на други суплементи, описани в дневника ми.
Не знам доколко има правота това, което ще споделя, но си мисля, че комбинацията от витамини и силни антиоксиданти дава резултат при мен - ADAM като продукт сам по себе си няма да направи никого, как да го кажа, по-напредничав в тренировките, без значение конски или не се водят дозите, които съдържа.
Какви антиоксиданти приемаш? Ако не е тайна разбира се.
20.08.09
07:52
Syntrax Radox, като ги пия всеки ден, без да правя почивки, както е при ADAM. Дозите в него (Radox) са доста по-големи от други антиоксиданти, които съм пил, вероятно резултатът идва от това. Но да не задълбавам, темата е за витамини, а и “усещането” на двата типа продукти винаги звучи като свободно съчинение. :)
Ами тренирам 4 пъти в седмицата от скоро, като в момента съм в период на чистене, така че имам кардио след всяка тренировка + 2 пъти кардио общо в остатачните 3 дни от седмицата. Като че ли се спрях на АДАМ, като смятам да ги приемам по 1 капсула на ден. Благодаря за съветите.
20.08.09
12:03
От двете, които си изброил тези на Оптимум следва да са по-добри. Защо? И АДАМ и Оптимум стигат за 30 дена като гледам. Разликата в цената е 6 лева в полза на Оптимум.
Минералите са в хелатна форма - няколко пъти по-добра усвояемост. Повече витамин C, доколкото съм запознат с изследвания и т. н., освен ако не живееш някъде на супер чисто място като планина, село, по-малко от 1 грам вит C на ден няма да те оправи.
Оптимум няма коензим Q10, но пък в АДАМ е 5 мг, което сравнено с дневната минимална доза от 30-90 мг някак си е смешно, така че това не е голямо перо в сравнението.
Ако трябваше да избирам от тези двата бих взел на Оптимум.
Иначе аз в момента пия ето тези:
http://www.olimp-labs.com/en/online-products/staying-active-health-and-beauty/vitamins-and-minerals/art42.html
Малко по-лекички са, но минералите пак са хелати (нещо много рядко срещано, а според много източници изключително важно за усвояването), 22 лв е и пак са 30 дози. Произвеждат се в Полша, доколкото видях, от там и по-поносимата цена.
Да не говорим, че идеалния вариант е да взимаш по 1 доза сутрин и 1 вечер от по-лека мулти-витамино-минерална формула, като тези на Олимп. Излиза малко по-скъпо от единичен прием на по-силна формула, но пък за сметка на това разпределяш приема по-балансирано и през по-голяма част от денонощието си добре снабден. Това е, понеже, както знаем някои витамини, като витамин C, се използват, докато има храна в стомаха, т. е. 2-3 часа и т. н. айде стига толкова, че стана баси фермана.
Поздрави
казано от Иван Фъртунов на 20.08.09, 12:03:
От двете, които си изброил тези на Оптимум следва да са по-добри. Защо? И АДАМ и Оптимум стигат за 30 дена като гледам. Разликата в цената е 6 лева в полза на Оптимум.
Минералите са в хелатна форма - няколко пъти по-добра усвояемост. Повече витамин C, доколкото съм запознат с изследвания и т. н., освен ако не живееш някъде на супер чисто място като планина, село, по-малко от 1 грам вит C на ден няма да те оправи.
Оптимум няма коензим Q10, но пък в АДАМ е 5 мг, което сравнено с дневната минимална доза от 30-90 мг някак си е смешно, така че това не е голямо перо в сравнението.
Ако трябваше да избирам от тези двата бих взел на Оптимум.Иначе аз в момента пия ето тези:
http://www.olimp-labs.com/en/online-products/staying-active-health-and-beauty/vitamins-and-minerals/art42.html
Малко по-лекички са, но минералите пак са хелати (нещо много рядко срещано, а според много източници изключително важно за усвояването), 22 лв е и пак са 30 дози. Произвеждат се в Полша, доколкото видях, от там и по-поносимата цена.Да не говорим, че идеалния вариант е да взимаш по 1 доза сутрин и 1 вечер от по-лека мулти-витамино-минерална формула, като тези на Олимп. Излиза малко по-скъпо от единичен прием на по-силна формула, но пък за сметка на това разпределяш приема по-балансирано и през по-голяма част от денонощието си добре снабден. Това е, понеже, както знаем някои витамини, като витамин C, се използват, докато има храна в стомаха, т. е. 2-3 часа и т. н. айде стига толкова, че стана баси фермана.
Поздрави
Здравей, Иване. Радвам се че отново реши да пишеш във форума. Инфото което си поднесъл е малко неточно:
healthstore.bg/component/option,com_atvirtcompare/compare,Сравни/lang,bg/manuf_id,1/pid,50/product_id,377/ptype_id,15/target_manuf_id,13/target_manuf_id2,0/target_product_id,891/task,compare/
1. разликата в цената е в полза на Адам. И то със 7 лева.
2. Adam има повече витамин Ц в доза за което също грешиш.
3. Съгласен съм че дозата от Q10 не е голяма, но е по добре от нищо нали?
4. От къде черпиш информация за формата на минералите в Адам и Оптимен?
5. Не пропускай факта че в Адам - всичките съставки са от натурални източници - като витамин Ц-то и Бета каротена.
6. Съгласен съм с теб за разделянето на приема на 2 пъти - точно за това и в адам и в оптимен - дозата се състои от 2 и съответно 3 таблетки за да може да се разпределят.
7. А витамините които ти приемаш не са особено изгодни от финансова гледна точка, макар че витамините не са скъп продукт и е най-добре да се залага на доказали се марки като Optimum Nutrition и NOW Foods.
BTW - Погледни Vit-Min 100 - Timed Release Formula. Нещо ново и актуално..
Мнението беше редактирано от kao на 20.08.09 13:09.
20.08.09
13:16
Привет
Относно твоя линк, там си сравнил друг продукт.
Аз говоря за OPTIMUM Super multi pak, понеже Raster e питал конкретно за този продук:
http://power-beauty.com/index.php/promo/super-multi-pak.html
1. Според сайтовете, които е цитирало момчето АДАМ е 36 лв, а Оптимум 30.
2. Цитат от съдържанието, директно прекопиран от сайтовете:
OPTIMUM Super multi pak - Vitamin C (As Ascorbic Acid) 1,000 mg
Адам - Витамин C 350 mg
4. Пак от цитираните сайтове.
5. А в Multi Pak не са ли от естествени източници?
7. Защо да не са изгодни? Малко по малки са грамажите за сметка на 14 лв по-ниска цена от Адам и 8 от Multi Pak. Нямам време да правя точна статистика, но на око ми изглежда по-добро съотношение цена/количество.
Разбира се това са данните от сайтовете, които са цитирани горе.
Тази формула на кой е?
Мнението беше редактирано от Иван Фъртунов на 20.08.09 13:25.
Да коментирам АДАМ и Оптимен защото те са конкурентните продукти от 1 клас. Супер Мулти Пак е по-високо дозиран продукт, но и нормалната му цена е 65 лева. В момента е на ликвидация - предполагам защото му изтича или е изтекъл срока на годност.
Доколкото знам NOW Foods е единствената компания използваща единствено и изцяло натурални суровини (както и овкусители и подсладители).
По-неизгодни са защото разликата в Цената е малка, а пък витамините са по-ниско дозирани. Отделно ако се търси изгоден вариант за витамини е по-добре да погледнете - Vit Min 100 и Ecogreen Multi - на NOW Foods. Пак казвам последните ако се търси наистина и бюджетен вариант за витамини.
20.08.09
13:40
И аз съм чел, че Now не използват консерванти, овкусители и оцветители и съм им голям фен точно поради същата причина.
Относно защо е такава цената, наистина не знам, но към дадения момент си е оферта, може да закриват магазина примерно. Ако обаче става въпрос за изтекъл срок на годност бих се въздържал. Но иначе се съгласих - принципно АДАМ е по-оферта, но ако в момента има промоция на Мурти Пак за 30 лв, Оптимум печели, заради повечето C и хелираните минерали.
Ще погледна тези варианти, макар че вече търсих други ф-ли с хелирани минерали и тези май не са. Но в крайна сметка всичко е до организъм и сравнение. Честно да си кажа от витамини ефект рядко може да се усети и затова е толкова трудно сравнението за съжаление.
Хах :) Оптимум е сериозна фирма - не вярвам да закриват магазина :) Така е - витамините не са като креатина и азотните буустери, но пак не пречи човек да се поинтересува преди да пазарува :) ефекта ще е винаги положителен!
казано от karlo на 19.08.09, 15:36:
.Ще се натровиш направо
Съдържат още женшен и други съставки от които може да имаш проблем със съня.Леко прекаляваш ,да не казвам че направо се излагаш :)
АДАМ са шедьовъра в класа си. Ти в пещера ли живееш:П
За какво натравяне си говорим
Женшена може само да ти подобри съня ,в никакъв случай не е проблем.Почети малко.
Няма никакъв проблем да ме поставиш в “Бисери от форума”. Няма да имаш никакви проблеми с мен,нито ще се цупя.Имаш право на мнение.Хайде да видим какво съдържат АДАМС:
Хранителни Стойности
Доза: 2 таблетки
Дози в опаковка: 30
к-во в
доза % дневна
доза
Витамин A 10000 IU 200% (200 процента на дневната доза,а вит. А се трупа в черния дроб и го увеличава.)
Витамин C 350 mg 580% (580 процента над дневната доза за човек)
Витамин D 400 IU 100% (тук е ОК)
Витамин E 200 IU 670% (не е фатално)
Витамин K 50 mcg 60%
Витамин B1 25 mg 1670% (хиляда шестстотин и седемдест процента над дневната норма)
Витамин B2 25 mg 1470% (хиляда четиристотин и седемдесет процента над)
Витамин B3 50 mg 250%
Витамин B5 100 mg 1000%
Витамин B6 25 mg 1250%
Витамин B7 300 mcg 100%
Витамин B9 800 mcg 200%
Витамин B12 250 mcg 4170% (ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ СТО И СЕДЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТГОРЕ)
Калций 350 mg 35% (Слава богу само толкова)
Магнезий 100 mg 25%
Цинк 30 mg 200%
Селен 200 mcg 290%
Мед 500 mcg 25% (ОК)
Манган 3 mg 150%
Хром 200 mcg 170% (тежък метал)
Молибден 50 mcg 70%
Калий 50 mg 1%
Saw Palmetto Extr. 160 mg - (Повишава тестостерона)
Panax Ginseng Extr. 100 mg - (жешен)
ZMA® 55 mg -
Алфа Липоева к-на 50 mg - (липотропно,топи мазнини)
Холин 50 mg - (полезен за черния дроб)
Kelp 45 mg - (???)
Ginkgo Biloba Extr. 30 mg - (малко тонизира)
Nettle Extract 25 mg - (???)
Grape Seed Extract 25 mg - (???)
Инозитол 25 mg - (Полезна съставка)
Бромелаин(2,400 GDU) 25 mg -(храносмилателен ензим)
Lipase (80,000 FCC) 12.5 mg - (също)
Papain (2,000 USP) 12.5 mg - (също)
Amylase(5,000 FCC) 5 mg - (и това)
CoQ10 5 mg - (антиоксидант)
Ликопен 1 mg -
Борон 1 mg -
Лутеин 500 mcg - (полезен за зрението)
Ванадий 100 mcg - (тежък метал,дневна норма?)
* Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден
Мнението беше редактирано от Миро на 20.08.09 16:09.
Тоя въпрос за мен е приключен и не смятам да му отделям повече от времето си.Толкова по темата.
http://www.bb-team.org/articles/737/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=article_refs
20.08.09
17:17
Миро понеже статията която си цитирал е под мое име държа да ти кажа нещо важно. Първо посочените проценти от дневната нужда са базирани на прием на храна равносилна на 2000 ккал на денонощие и се отнася за нормален човек с подобно хранене. Повечето спортисти се хранят с малко повече калории и тренират много повече от стандартните хора. Съответно техните тела имат повишена нужда от витамини. Доколкото съм чел, в щатите например е нещо съвсем нормално човек да пие витамини и различни хранителни добавки дори без да спортува просто защото са Healthy.
Статията също е писана за обикновен човек с нормален начин на живот, а не за човек който тренира силово няколко пъти на седмица и има нужда от повече храна енергия, по бърз метаболизъм по бързо усвояване, по нормално кръвоснабдяване и т.н.
Тоест умишлено не са упоменати нужните дневни дози нито оптималните такива, защото те са според състоянието на човек, ако е настинал може да взима витамин ц по няколко грама, ако има чернодробни проблеми витамин Б, ако е анемичен повече желязо и т.н.
Просто съм загатнал, че е напълно възможно при предозиране да се стигне до хипервитаминоза.
казано от Миро на 20.08.09, 15:17:
казано от karlo на 19.08.09, 15:36:
.
Хранителни Стойности
Доза: 2 таблетки
Дози в опаковка: 30
к-во в
доза % дневна
доза
Витамин A 10000 IU 200% (200 процента на дневната доза,а вит. А се трупа в черния дроб и го увеличава.)
Хром 200 mcg 170% (тежък метал)
Saw Palmetto Extr. 160 mg - (Повишава тестостерона)
Алфа Липоева к-на 50 mg - (липотропно,топи мазнини)
Ginkgo Biloba Extr. 30 mg - (малко тонизира)
Инозитол 25 mg - (Полезна съставка)
Ванадий 100 mcg - (тежък метал,дневна норма?)
* Дневните дози са базирани за 2000 ккал/денО ие умрях от смях, сигурно разбудих съседите :)
Особено това за алфа липоевата :Д:Д
20.08.09
21:19
казано от RogerF на 19.08.09, 12:44:
Можеш да изчакаш с АДАМ, понеже са силни витамини и да си вземеш някой по-слаби от АДАМ, но по-силни от Дейли Витс.Разгледай EcoGreen и VitMin 100 на NOW.
Аз си държа на моето.Вземи си първо средносилни витамини и след това мини на АДАМ.
Аз искам да попитам, имам имам малки проблеми със ставите, които още не са отшумяли, смятам полека да започвам да тренирам.
В момента правя тези упр-я http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42309/
Като смятам скоро да почна да карам колело (коляното и рамото имам проблеми) и след 2 месеца -плуване.
Не знам защо но не наблягам на плодове и зеленчуци и по принцип се чувствам отпаднал, недоспал...
Освен Анимал Флекс ; какви витамини ще ми препоръчате, аз съм 55кг 170см, и няма да тренирам усилена поне в началото. Витамините ще ги позлват и братята които работят ремонтни деойност.
Тези ми се струват за хора които не се занимават активно: Daily-Vits-100/250
http://www.nowfoods.bg/Daily-Vitamins/Daily-Vits-100-таблетки.html
UNIVERSAL Daily formula 100
http://www.power-beauty.com/index.php/suplements/vitamins/daily-formula.html
Тези ми се виждат още по-добри, имат и допълнително ензими, антиокс. др екстракти, но май ще са ми силни?!
EcoGreen-Multi
http://www.nowfoods.bg/EcoGreen-Multi/EcoGreen-Multi-120-таблетки.html
Кой е по-добрия вариант или друг?
За Омега 3 добавка също се замислям, но да не станат много хаповете?!
Търся по-голяма опаковка и добра цена, усвоими. Също така и за работещи сравнително натоварваща работа.
Мнението беше редактирано от hakama на 10.04.10 08:23.
10.04.10
08:38
Братле и аз имам проблем със ставите, но за съжаление тези неща с витамини само не се оправят. Не съм пробвал Глюкозамин, но по принцип се препоръчва за ставни проблеми. ОМЕГА-3 задължително си вземи 20-на лева са. А относно тези витамини, които си изброил нещо не съм впечатлен, много пари за общо взето празно шишенце. Аз пия на ОПТИМУМ едни http://www.powersupplements.com/stressb.html 60 капсули са 15 лв. От там на сетне ти препоръчвам да си намериш отделно минерали в хелатна форма е евентуално добавка на А витамини другото са глупости само да ти вземат парите. Бухай плодове и зеленчуци и ще си чук.
Поздрави
Да предложа и аз нещо интересно без конкуренция в цена,качество и количество:
http://saturnsupplements.bg/products/vitamins-and-minerals/nova/
или за по-напреднали атлети:
http://saturnsupplements.bg/products/optimal-sport-performance/outer-limits/
казано от PDoytchev на 10.04.10, 08:56:
Да предложа и аз нещо интересно без конкуренция в цена,качество и количество:
http://saturnsupplements.bg/products/vitamins-and-minerals/nova/
Този на NOVA като гледам микроелементите са в хелатна форма :)
Дозите не мога да преценя за какъв тип хора са преценени?
Омега-комплекс ще си взема, също. Преди си бях купувал Ескимо 3 - какво бихте ми препоръчали? Moже би тези http://www.shopping.bg/NOW-Foods-Omega-3-Ribeno-maslo-1000-mg-100-drajeta
На Оптимум - няма микроелементи,а са само Б-Комплекс и Vitamin C :/
Какво им е на NOW витамините?
Обмислям и да взема един курс Animal FLex
Vitamin C(as Ascorbic Acid) 100mg 167%
Vitamin E(as D-Alpha Tocopherol) 100mg 333%
Zinc(as Zinc Picolinate) 15mg 100%
Selenium(as Sodium Selenate) 70mcg 100%
http://www.bodybuilding.com/store/univ/flex.html
Опасявам се ако приемам и двете да не превиша дозите на някои витамини (като Е)
Мнението беше редактирано от hakama на 10.04.10 09:32.
Тренирам 3 пъти седмично, възможно ли е да прекаля с витамините ако взимам по 2 хапа АДАМ? Има ли смисъл от 1 хап?
10.04.10
13:41
Аз съм с Orange triad на Controlled labs .. имат и ставен комплекс .. малко са скъпички обаче. Adam също е добър избор.
Мнението беше редактирано от summer_jam на 10.04.10 13:41.
BioTech - Men’s Performance като, че ли също не са за пренебрегване за цената си.
Мнението беше редактирано от martoagr на 10.04.10 16:07.
12.04.10
08:41
Universal Daily… това са витамините.
казано от Ivan Boichev на 12.04.10, 08:41:
Преди ги пиех, но ми казаха че са слаби за спортуващ човек. Ти тях ли ги пиеш ?
казано от korpusito на 12.04.10, 09:10:
казано от Ivan Boichev на 12.04.10, 08:41:
Преди ги пиех, но ми казаха че са слаби за спортуващ човек. Ти тях ли ги пиеш ?
Ако говорим за тези—> silabg.com/bg/425-UNIVERSAL-DAILY-FORMULA-100-tbs.html , да слаби са.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.04.10 13:10.
12.04.10
14:07
ADAM на NOW или Orange triad на Controlled labs са моите фаворити.