клякане

18.03.05
16:15

здравейте билдери
абе да питам по знаещите за клякането.сега тренирам за покачване на мускулна маса и в тренировката ми влиза и клякане.
Та..има ли опасност да развия гъзните мускули??как мога да го избегна това?

18.03.05
16:45

Всичко зависи от това, доколко си предразопложен към покачване на маса в тази област. Ако изпълняваш паралелен клек, въпросните мускули ще се товарят малко по-малко. Но всичко зависи от структурата. Опитай и ще разбереш каква е твоята. Мускулите не растат светкавично, така че няма да е фатално. Друг вариант (по-сложен) е да разбереш от кой брой повторения не ти растат глутеусите. Краката иначе развити ли са ти или са ти по-слаби?

18.03.05
17:17

значи краката ми по принцип са мускулести но им трябва още малко размер. тва за параления клек и аз сам го чувал но незнам дали е наистина така.
а всъщност клякането дали мога да го заместя с разгъване на лег преса?

18.03.05
17:25

Нищо не може да замести клякането. Опитай да правиш 20ски. По 1-2 серии, веднъж седмично, но не с лека тежест!

18.03.05
17:29

20 повторения ли имаш предвид?и какъв точно ще е ефекта от този вид трениране?

18.03.05
18:30

никакво в сравнение с клякането...прави полу-клек от него до колкото знам не се качва долкова лесно на задник от колкото при пълния клек

19.03.05
00:30

абе незнам ама аз си го усещам ноо ясно докато ги правя клековете дали натоварвам задника или не (правя си полуклекове), като естествено се стремя да не го натоварвам и преди да се усетя и да почествам движението секи път ме късаше гъза от мускулна на другия ден, а сега само краката си ги усешам. на добре пробвай с малка тежест докато точно си го усетиш натоварването да ти пада кажи речи само на бедрата, като варираш в границите на позволеното с наклона на тялото! :)

CO

20.03.05
14:17

абе пич сам си прецени аз лично тренировката ми за крака е клекове и после бедрени разгъвания и краката ми изродясват и лесно качвам кила на клековете може би щото само 2 упражнения правя ;)но и гъзът ми расте а полуклекове съм правел и според мен тва не е управжнение лично мое мнение е де се едно на лежанката да пускаш на 1 педя от гърдите хах остъи тея работи прави клекове 1 път на 2 седмици тъй най добре ко питаш мен ако ти расте задника де както е при мен;)

WO

20.03.05
20:29

[quote author=“noolo6”]абе незнам ама аз си го усещам ноо ясно докато ги правя клековете дали натоварвам задника или не (правя си полуклекове), като естествено се стремя да не го натоварвам и преди да се усетя и да почествам движението секи път ме късаше гъза от мускулна на другия ден, а сега само краката си ги усешам. на добре пробвай с малка тежест докато точно си го усетиш натоварването да ти пада кажи речи само на бедрата, като варираш в границите на позволеното с наклона на тялото! :)

кво промени, че сега го усещаш само в краката?

23.03.05
20:34

[quote author=“wow”][quote author=“noolo6”]абе незнам ама аз си го усещам ноо ясно докато ги правя клековете дали натоварвам задника или не (правя си полуклекове), като естествено се стремя да не го натоварвам и преди да се усетя и да почествам движението секи път ме късаше гъза от мускулна на другия ден, а сега само краката си ги усешам. на добре пробвай с малка тежест докато точно си го усетиш натоварването да ти пада кажи речи само на бедрата, като варираш в границите на позволеното с наклона на тялото! :)

кво промени, че сега го усещаш само в краката?

ами главно наклона на тялото като разбира се се придържам към правилното изпълнение, и да ти кажа от тогава мускулната е само в бедрата за глутеуса забравям:).. просто фани си поиграй малко и може би ще успееч да го усетиш, но маи маи си зависи и от физика на някои повече им се товари газа а на други хич  :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1