18.03.05
16:15
здравейте билдери
абе да питам по знаещите за клякането.сега тренирам за покачване на мускулна маса и в тренировката ми влиза и клякане.
Та..има ли опасност да развия гъзните мускули??как мога да го избегна това?
Всичко зависи от това, доколко си предразопложен към покачване на маса в тази област. Ако изпълняваш паралелен клек, въпросните мускули ще се товарят малко по-малко. Но всичко зависи от структурата. Опитай и ще разбереш каква е твоята. Мускулите не растат светкавично, така че няма да е фатално. Друг вариант (по-сложен) е да разбереш от кой брой повторения не ти растат глутеусите. Краката иначе развити ли са ти или са ти по-слаби?
значи краката ми по принцип са мускулести но им трябва още малко размер. тва за параления клек и аз сам го чувал но незнам дали е наистина така.
а всъщност клякането дали мога да го заместя с разгъване на лег преса?
Нищо не може да замести клякането. Опитай да правиш 20ски. По 1-2 серии, веднъж седмично, но не с лека тежест!
20 повторения ли имаш предвид?и какъв точно ще е ефекта от този вид трениране?
никакво в сравнение с клякането...прави полу-клек от него до колкото знам не се качва долкова лесно на задник от колкото при пълния клек
абе незнам ама аз си го усещам ноо ясно докато ги правя клековете дали натоварвам задника или не (правя си полуклекове), като естествено се стремя да не го натоварвам и преди да се усетя и да почествам движението секи път ме късаше гъза от мускулна на другия ден, а сега само краката си ги усешам. на добре пробвай с малка тежест докато точно си го усетиш натоварването да ти пада кажи речи само на бедрата, като варираш в границите на позволеното с наклона на тялото! :)
20.03.05
14:17
абе пич сам си прецени аз лично тренировката ми за крака е клекове и после бедрени разгъвания и краката ми изродясват и лесно качвам кила на клековете може би щото само 2 упражнения правя ;)но и гъзът ми расте а полуклекове съм правел и според мен тва не е управжнение лично мое мнение е де се едно на лежанката да пускаш на 1 педя от гърдите хах остъи тея работи прави клекове 1 път на 2 седмици тъй най добре ко питаш мен ако ти расте задника де както е при мен;)
20.03.05
20:29
[quote author=“noolo6”]абе незнам ама аз си го усещам ноо ясно докато ги правя клековете дали натоварвам задника или не (правя си полуклекове), като естествено се стремя да не го натоварвам и преди да се усетя и да почествам движението секи път ме късаше гъза от мускулна на другия ден, а сега само краката си ги усешам. на добре пробвай с малка тежест докато точно си го усетиш натоварването да ти пада кажи речи само на бедрата, като варираш в границите на позволеното с наклона на тялото! :)
кво промени, че сега го усещаш само в краката?
[quote author=“wow”][quote author=“noolo6”]абе незнам ама аз си го усещам ноо ясно докато ги правя клековете дали натоварвам задника или не (правя си полуклекове), като естествено се стремя да не го натоварвам и преди да се усетя и да почествам движението секи път ме късаше гъза от мускулна на другия ден, а сега само краката си ги усешам. на добре пробвай с малка тежест докато точно си го усетиш натоварването да ти пада кажи речи само на бедрата, като варираш в границите на позволеното с наклона на тялото! :)
кво промени, че сега го усещаш само в краката?
ами главно наклона на тялото като разбира се се придържам към правилното изпълнение, и да ти кажа от тогава мускулната е само в бедрата за глутеуса забравям:).. просто фани си поиграй малко и може би ще успееч да го усетиш, но маи маи си зависи и от физика на някои повече им се товари газа а на други хич :?