15.04.10
15:45
тренирам по програма 4 в седмица.. и се заговорих с едни момчета от фитнеса и ги питах как тренират - единия ми каза секи ден без почивка..другите ми казаха че тренират 4 дена и 1 по4иват тренират 4 дена и един почиват и така.... и аз много пъти съм се замислял че 1 мускулна група през 6-7 дена..мисля че доста идва тази почивка..какво ще кажете освен тези 4 дена които тренирам да тренирам още един път бицепс-трицепс (като изоставаща мускулна група) и така поне стават 5 дена в седмица...
Чакам вашите съвети :)
Зависи от много неща... : какъв стаж имаш , как се храниш , как се възстановяваш от тернировките.Различните мускулни групи им трябва различно време за почивка.
Защо мислиш че бицепса ти се натоварва само когато правиш бицепс? Същото се отнася и за трицепса. Има хора които дори не тренират ръце...
15.04.10
20:20
не съм от тези хора..знам достатъчно и знам че се натоварва и с гръб и с гърди и т.н. просто ми е интересно дали мога да тренирам ръцете примерно още веднъж а може освен това и рамото..и стават 6 тренировки в седмица...
амии имам стаж ноо с много прекъсвания за 3 години :) относно възтановяването - ям по 4-5 пъти на ден ..целта ми е маса..взел съм си и геинер - Мускул джуис 4.5 кг кофа.. креатин пия.. общо взето това е :)
16.04.10
20:37
хахах никои не може да каже ли :) ???
17.04.10
11:27
ехх компетентнте къде отидахте :) .. разбрах че мога да тренирам 4 дена тренировка 1 почивам и пак наново..ако ям примерно от 5 ядения 4 пъти здраво месо.. тоест да възстановявам добре.. пия и геинер така че смятам да пробвам какво ще стане с толкова много трениране :)
Досега ми кажи как си тренирал, по каква програма и с каква честота. Колко време си следвал програмата, която следваш сега, каква е била предишната ти програма и колко време си я следвал. Колко килограма си също ме интересува и имаш ли дълги крайници - по-конкретно ръце.
казано от Thrashmetal на 17.04.10, 11:33:
Досега ми кажи как си тренирал, по каква програма и с каква честота. Колко време си следвал програмата, която следваш сега, каква е била предишната ти програма и колко време си я следвал. Колко килограма си също ме интересува и имаш ли дълги крайници - по-конкретно ръце.
Само ми е интересно дългите крайници какво общо имат? (не се заяждам, просто питам)
В t-nation преди време бях прочел една статия, чието съдържание беше свързано именно с това. Хора с къси ръце нямат нужда от толкова много директни тренировки върху ръцете, както биха имали хората с дълги крайници. С времето установих, че е вярно - самият аз съм пример, тъй като ръцете си от една година не съм тренирал директно, а само с базови упражнения, но си растат.
17.04.10
20:05
хаха не смятам че моите са от късите..182 съм ...тоест ще е добре да ги правя 2 пъти в седмица..или направо да почна да тренирам така - 4 тренировки 1 по4ивка..и наново само с 1 ден почивка :)
оф няма значение какви ръце имаш всичко опира до индивидуалния организъм не е нужно да правиш 10 пъти ръце в месеца те растат при всички останли упражнения дори когато тренираш крака ръцетете ръстат.....тоест 1 път в седмицата им стига
18.04.10
06:51
а ве човек не така.Като си 180 голяма работа тия където са по 2.00 метра какво по 3-4 пъти ли мислиш че тренират ръцете хаха тренирай си 4 пъти в седмицата възстановявай се както трябва тренирай тежко и ще станат нещата няма смисъл да се хвърляш да тренираш по сумати пъти 1 мускулна група особенно ръцете защото няма да се възстановяваш както трябва,а те са ти нужни при гърба гърдите раменете.. навсякъде и после хем няма да ти растат рацете щото ще ги претренираш хем и другите мускулни групи ще страдат от това ;]