Да се сменя ли програмата

16.04.10
13:22

Здравейте. На 21 години съм, 175см, 85кг. Целта ми е да покача маса. Начинаещ съм, като тренирам от няколко месеца. Първоначално в домашна обстановка само с дъмбели и щанга за около 2 месеца като тренирах 3 пъти седмично по 2 мускулни групи. От март месец тренирам във фитнес зала до този момент като ползвам програма за начинаещи, т.е. 3 пъти седмично като в една тренровка тренирам всички (почти всички де) мускулни групи. Почвам с големите: гръб, гърди и крака, и завършвам с бицепс, трицепс и рамо. И така почти 2 месеца. Какво ще ми препоръчате? Да продължавам по този начин или е време да натовартам мускулите повече като акцентирам поотделно на всеки 2 мускулни групи в тренировка, като в тази програма например http://www.bb-team.org/workout/1290/ Тази програма се препоръчва за след половин година тренировки, а аз още не съм достигнал това ниво. Какво ми препоръчвате?

16.04.10
13:27

еми за ММ ти препоръчвам 5х5 маса+сила но ти трябва опит за сега според мене можеш преспокойно да работиш по тази програма
класически сплит е гърди+бицепс/гръб трицепс/крака рамо дори повече от класика мисля че програмата няма да те затрудни давай смело :) ако нямаш режим на хранене няма да е зле да прочетеш малко успех :)

П.П.много добре зададен въпрос с пълно описание

16.04.10
13:38

За храненето - не спазвам стриктна диета, но гледам какво ям и се опитвам да балансирам между въглехидрати и протеини с преобладаващи въглехидрати, т.е. може да се каже ВВД. То просто няма как да работя без хранене, щото се получава няква безмислица и безцелни тренировки. Мисълта ми е акцент точно върху програмата, не с цел да не ме затруднява, а с цел да се стресират мускулите. И още по-точно дали вече, след 2 месеца мускулите ми са привикнали към този тип натоварване и програма. Според мен отговорът е да и затова се питам дали да не сменя програмата с класиката описана по-горе :)

16.04.10
13:40

именно това ти казах сменяй 2 месеца адаптационен период са достатъчно сменяй :) съвет:ако не знаеш как се изпълняват упр. почни с по малко кила

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1