15.04.10
10:39
Здравейте! След 2-3 месечна почивка преди 2 дни започнах да тренирам. Имам стабилна мускулна треска от крака до раце .... интересуваме добре ли е така да си тренирам 1-2 седмици по-начесто (всеки ден/през ден) за да стресирам повече мускулите..и като свикна след това да си правя по големи почивки.:?:? :)
тренирам вкъщи на уред за кофички/набирания + клекове с прав лост
ПОН - кофи с тежест + клекове с лост
ВТ - набиранки под/над хват с тежест
СР - кофи с тежест + клекове с лост
ЧЕ - набиранки под/над хват с тежест
ПЕ - кофи с тежест + клекове с лост
СЪ –почивка
НЕ- поч.
просто днес е ЧЕ и имам мускулна теска на ръцете и се чудя дали да тренирам :)
хммм според мен е по добре да направиш почивки между тренировките кога растеш? кажи височина кила цел? направи го:
ден 2ПОН- почивка
ден 3ВТ - кофи с тежест + клекове с лост
ден4Ср-набиранки под/над хват с тежест
ден5ЧЕ - почивка
ден 6ПЕ - кофи с тежест + клекове с лост
ден 7СЪ -набиранки под/над хват с тежест
ден 1НЕ- кофи с тежест + клекове с лост
п.п. това е само според мен и пак неделя ти идва в повече
Мнението беше редактирано от qkosad на 15.04.10 11:27.
15.04.10
11:27
Ако искаш да стресираш мускулите може въобще да не използваш система - спирай им кръвта за минути, вкарай им ток, разбъркай де що има компоти у вас и се инжектирай мускулно и т.н. Но да оставим настрана глупостите, някой ти е казал, че за да расте мускулът трябва да го стресираш, и ти си го разбрал не много правилно.
Може да тренираш всеки ден, дори и няколко пъти дневно - всичко е въпрос на как ще успееш да се справиш с умората. При добро възстановяване резултатите ще са повече от добри и с двуразови тренировки. Спортистите имат и триразови.
Говорим ли за покачване на мускулна маса - там нещата вече са малко по-различни.
Така, дай сега да видим целта ти каква е (разбрахме се, че стресирането на мускулите не е цел, нали?).
е добре това което съм му написал аз не е ли оптимален вариант за него (като може и неделя да се направи почивка)
п.п. зависи от целта му
15.04.10
11:32
казано от qkosad на 15.04.10, 11:29:
е добре това което съм му написал аз не е ли оптимален вариант за него (като може и неделя да се направи почивка)
п.п. зависи от целта му
Да, добър вариант е. Има много, просто трябва да си каже целите, иначе можем да си пишем до утре хубави програмки за лост, успоредка и клек, нали? :)
ами аз съм си релефка.... 65 кг/ 180см преди спазвах режим на ядене и бях 72 .....сега пак си почнах режима и целта ми е да раста :Д кгкг
искам да попитам тук ... за да не отварям нова тема....
значи аз по принцип качвам супер трудно. тренирал съм доста но без резултат докато не почнах режим на хранене (през 3 часа) спазвах такъв режим 2 месеца като същевременно започнах да правя клекове за 1ви път в живота ми ...и от 62кг станах 72 !!! ДА ЗА 2 Месеца ! но бая качих в бедра и като бягах ме болеше долната част на крака (от коляното до стапалото предния кокал) спрях си режима (не заради краката де) и си карах 3 месеца айляк и станах 63кг.... сега за 5 дни от 63 вече съм 66 :?:?:? Искам да знам това, че си качвам толкова бързо може ли да ми навреди от здравна гледна точка :) а и се притеснявам краката да не ме болят пак като кача бедро...въпреки, че този път ходя и да бягам освен клековете
няколко варианта за болежа в краката:не правиш правилно клекове,контузии или нещо такова,нямам идея
колкото до качването определено не е мускол 5 дена 3 кила при твоите мизерни 63 неможе да е мускул според мен а щом сваляш значи не гледаш какво ядеш...
за килограмите сигурно си прав, че не е само ММ но аз сам такава шпинга, че добре се получава ... за сега ...
а за краката .... аз ги правя с малко килограми клековете .... и ги правя правилно и бавно ...... да слагам ли дъска под петите си ?? :)
100% съм сигурен, че не правиш клековете правилно.Състезатели грешат понякога.
казано от kiro на 16.04.10, 08:54:
искам да попитам тук ... за да не отварям нова тема....
значи аз по принцип качвам супер трудно. тренирал съм доста но без резултат докато не почнах режим на хранене (през 3 часа) спазвах такъв режим 2 месеца като същевременно започнах да правя клекове за 1ви път в живота ми ...и от 62кг станах 72 !!! ДА ЗА 2 Месеца ! но бая качих в бедра и като бягах ме болеше долната част на крака (от коляното до стапалото предния кокал) спрях си режима (не заради краката де) и си карах 3 месеца айляк и станах 63кг.... сега за 5 дни от 63 вече съм 66 :?:?:? Искам да знам това, че си качвам толкова бързо може ли да ми навреди от здравна гледна точка :) а и се притеснявам краката да не ме болят пак като кача бедро...въпреки, че този път ходя и да бягам освен клековете
Възможно е да те боли ако си клякал, но не си правил тяга. Така се получава натрупване на маса в краката отпред, но отзад не и тъй като е неравномерно така, може да са се получили леки измествания. Но това е по-характерно за болки в коленете. Иначе тази кост точно и мен ме болеше преди две-три години. Лекари ми казват, че просто съм растял. Пък знам ли...
mhmm…. ми клековете мисля че правилно ги правя главата изправена гледам в 1 точка кръста изправен ... клякам бавно ... до долу...не се клатушкам докато се изправям....
а нз колко натрупвам само отпреде след като ми расте и гъзъ:П и то доста от клековете
просто май на харабия краката ми са бая слабички и затова като кача кг-ми ме боли .... с бягане се надявам да заякнат цялостно краката докато продължавам да трупам....
а за разтеж как е най-добре - повторения/серии .. сега правя по 8пов/6сер
Мнението беше редактирано от kiro на 16.04.10 16:52.