16.04.10
13:14
Днес за 1ви път направих клек.Не ми беше съвсем ясно как става и викнах инструктора да ми обесни, ама нещо не беше на кеф ли нз и я претупа работата.Горе долу разбрах как става, но нямаше как да го питам каквото ме интересува.На 17 съм 176 73кг
Това ми е програмата за краката стаж 2 месеца и половина.
1 раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
2 раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
3 клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
4 бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
5 бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
6 повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
1.-първите 1-2 пъти вместо клек правих лег преса.Това по добре ли е за начало?
2.-Клека го права с цел да ми се развие повече горната част от колкото краката, който и без това в момента ми идват млако големи- бедро 57, ще се изравнят ли горната част и краката или най-здраво ще ми дойде в задника и бедрата
3.- ако продължа с клека да му сменя ли мястото или така е добре
4.-по едно време усетих леко изтръпване в ръцете, това нормално ли е
Не разбрах само,дали правиш рамене и крака в един ден?Иначе щом клякаш,тогава клека трябва да ти е първо упражнение,а след него евентуално лег преса и упражнение за задната част на краката.За клек това са адски много повторения,според мен.Дори и за лег преса са много.При клека си сложи подложка 3-4-5 см под петите, на широчината на раменете,някаква подложка на врата,да не ти убива (не е задължително),гледаш гърбът да е изправен и клякаш.Отначало не е задължително да са дълбоки клековете,за да им свикнеш,но по нататък ще трябва да ги задълбочиш.Прочети и статията за клековете,в раздел упражнения :
http://www.bb-team.org/exercise/1176/
Изгледай няколко клипчета в youtube или vbox7 и ще схванеш :).
Мнението беше редактирано от D3Co на 16.04.10 14:13.
Да, рамене и крака са в един ден.Прорамата е тази http://www.bb-team.org/workout/1290/ тогава как да постъпя?Първо краката и след това раменете ли?По принцип след клека не ми истана много силя и не мога да си представя да правя рамо след това.Иначе го почнах от смит машина.Със свободни много се клатя, но ще пробвам с подложките дали няма да ми се подобри баланса.