17.04.10
16:10
Тъй като нямам стойка за клек(все още) искам да ви попитам за варианти за изпълнение на клека.Гледах 2 варианта, много ми допаднаха, но искам още.
Кои са тия два варианта? Ако нямаш стойка, можеш да пробваш хак-клек. Или хакен клек, не знам точно как го водят. То е като мъртва тяга, само че щангата е зад теб.
Ха, ами точно единия от тези 2 варианта го научих от теб.Беше постнал едно видео, не знам къде се намира темата сега, но ми помогна много.А иначе този клек който каза, не натоварва ли задното рамо повече от колкото трябва ?
Не и ако използваш ръцете си както трябва. Не дърпай с тях, ами ги дръж изпънати надолу постоянно. Те ти служат само и единствено за куки.
17.04.10
17:30
Преден клек, хакен клек, Джеферсон клек, Зерчер клек - малко ли са :)
18.04.10
07:33
Здравейте,за да не пускам нова тема ще ползвам тази да ви попитам един въпрос относно клека.За клека не мога да го правя и със собствено тегло без нищо на раменете.Можете ли да ме посъветвате как да почна с него?
18.04.10
09:23
Явно ти липсва гъвкавост. Започни да се разтягаш и да опитваш без тежест, или само с лост. Има специфични упражнения за разтягане. Пробвай преден клек. Има голяма вероятност структурата ти да не предразполага към добър заден клек, и предният да е алтернативата.
18.04.10
09:24
казано от person на 18.04.10, 07:33:
Здравейте,за да не пускам нова тема ще ползвам тази да ви попитам един въпрос относно клека.За клека не мога да го правя и със собствено тегло без нищо на раменете.Можете ли да ме посъветвате как да почна с него?
Моля? :ohh:
Пробвай с wall squat. Заставаш пред стена на около 15-20 см и клякаш колкото можеш надолу. Целта е да клякаш все по надолу и да заставаш все по близо до стената.
Друго упражнение е да се наведеш напред докато хванеш пръстите на краката си. От това положение започни да клякаш, като дърпаш силно с прави ръце, трябва да усетиш разтягане на доста меса :)
казано от person на 18.04.10, 07:33:
Нямаш сила да се изправиш, след като клекнеш, или залиташ напред-назад? Първо трябва да разберем къде е проблема - в силата, или в гъвкавостта.
18.04.10
17:09
казано от Thrashmetal на 18.04.10, 09:51:
Нямаш сила да се изправиш, след като клекнеш, или залиташ напред-назад? Първо трябва да разберем къде е проблема - в силата, или в гъвкавостта.
Еми като почна да клякам със самото клякане залитам напред или ако не залитна при клякането с изправянето малко залитам напред залитането назад го няма(някой път ги правя пълни).И при самото клякане коленете ми пукат супер здраво и като направя 5-6-7 клякания и коленете ме почват да ме болят.
19.04.10
15:19
Към автора, пробвай да клякаш с дъмбели!