19.04.10
10:48
Здравейте, досега тренирах 3 месеца по тази програма за начинаещи:
1. клякане с щанга на раменете - серии: 3; повторения: 8-8-6.
2. изтласкване на щанга от лег - серии: 3; повторения: 8-8-6.
3. изтласкване на щанга от наклон - серии: 3; повторения: 8-8-6.
4. набиране на лост пред гърди - серии: 3; повторения: 6-10.
5. гребане с щанга - серии: 3; повторения: 8-8-6.
6. раменни преси с щанга - серии: 3; повторения: 8-8-6.
7. сгъване с щанга от стоеж - серии: 3; повторения: 8-8-6.
8. френско разгъване с щанга от лег - серии: 3; повторения: 8-8-6.
9. мъртва тяга - серии: 3; повторения: 5-8.
качих 5-6кг мускулна маса, бих казал че съм доволен и имаше видим ефект. Проблемът тези седмици е, че от 3 тренировки на седмица, започнах да чуствам умора в почти всички мускулни групи без краката (въпреки, че увеличих размера и силата им, не чуствам умора при клек и все повече увеличавам тежестта с която клякам). Само че в средната тренировка(тренирам понеделник, сряда и петък) усещам, че с другите упражнения не мога да вдигам, толкова колкото например в понеделник (за пример - от лежанка дигам 55кг, в срядата 50кг ми натежават). Последния път реших да почина в сряда и петъка пак успях да се натовара максимално.
Въпросът ми е дали да не сменя програмата от такава за начинаещи към такава за средно напеднали.
19.04.10
10:53
Ако по такава за средно напРеднали имаш впредвид разделяне на тялото на две и всяка половина 2 пъти в седмицата - ДА, може да смениш.
Друг вариант е да продължиш още някой и друг месец да си тренираш цялото тяло, но да преместиш клека по-назад в програмата, или да редуваш една тренировка клек, една тяга като последно упражнение.
19.04.10
15:05
Аз, бих се нарекъл средно напреднал след 1-2 години във фитнеса, не след 3 месеца. Можеш да смениш на по-лек сплит.