18.04.10
20:20
Занимавам се от скоро(около 3 месеца) и искам да натрупам маса в гърдите.Кое е по добре дъмбели или лост и каква е разликата?По принцип правя:
1 полулег
2 хоризонтален
3 кофички
през тренировка правя полулега с дъмбели а лега с лост следващата обратното.Да се насоча ли изцяло към едно от 2те.
19.04.10
03:24
Без никакво колебание ти препоръчвам да продължиш да редуваш лоста с дъмбелите. Тези упражнения натоварват една и съща мускулна група, но има мънички разлики и когато са в комбинация - въздействат по-добре (поне при мен). Давам ти и идея да замениш хоризонталната лежанка с такава с обратен наклон. Експериментирай...
Най-добре редувай и двете,както ти препоръча Кольо,
така ще избегнеш адаптацията на мускулите.
P.S:Честит рожден ден Кольо,много здраве,щастие и любов и продължавай да ни радваш с интелигентните и добре обосновани постове...
Принципно и аз давам глас за това да се редуват. Изхождайки от своя опит, категорично мога да кажа, че гърдите ми се развиха по-добре при използването само на дъмбели. Лост хващам само за идеята да разнообразя веднъж на 2 месеца. Унилатералното натоварва по-пълноценно както при гърди, така и при гръб, бицепс и т.н. Прави следното - едната седмица правиш полулега с дъмбели, а хоризонталния лег с лост, другата седмица обратното.
Кофите също ги редувай през седмица с флайс.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.04.10 07:58.
Днес реших да разнообразя малко и направих полулега с дъмбел, лега с лост, кофи и вкарах след това флайс от полулег, който смятам за в бъдеще да редувам с такъв от хоризонтален.Има ли смисал от 4 упражнения или да се придържам към 3.И с кое трябва да се започва понеже за днес хоризонталния ми беше 2ро и чесно казано с нормалните ми килограми за 3х8 повторения едвам избутах до 3х8 6 4.
казано от kipidun на 19.04.10, 16:47:
Днес реших да разнообразя малко и направих полулега с дъмбел, лега с лост, кофи и вкарах след това флайс от полулег, който смятам за в бъдеще да редувам с такъв от хоризонтален.Има ли смисал от 4 упражнения или да се придържам към 3.И с кое трябва да се започва понеже за днес хоризонталния ми беше 2ро и чесно казано с нормалните ми килограми за 3х8 повторения едвам избутах до 3х8 6 4.
Започвай с полулег-а, защото на повечето билдери именно горната им част е слабо развита. 3 упражнения са абсолютно достатъчни.