19.03.05
13:17
Здравейте.
На 19 год съм,191,90кг тренирам от около 2 год но не съм се интересувал толкова живо от методиките.Пиша ви с надеждата да получа адекватно мнение относно моята методика.Надявам се да ми помогнете.
Сплита ми е следния в период за маса:пон:гръб
набиране 3 х 6-8(най широк хват)
гребане със щанга;
мъртва тяга/гребане с Т-щанга 3 х 6(редувам ги всяка тренировка)
дърпане на скрипец със макс тесен хват
сряда:гърди
хор.лег;полулег;повд на дъмбели от обр полулег;кросоувър
петък рамо и крака
рамо:раменни преси;раменни разтваряния напред(ср глава)
раменни разтваряния за задна глава;
крака:клек;магарешко ритане;бедрено сгъване;калф
събота:трицепс и бицепс;повдигане на щанга с тесен хват
френско;кикбек
бицепсово сгъване със щанга прав;скотово;концентрично
корем правя 3-4 пъти в седмицата,
гр обиколка 113,бицепс 39,талия 91 ханш 102,ендоморф съм,тренирам баскетбол 3-4 пъти в сед и след тренировката ми почва фитнесът.
Сега сте вие.благодаря предварително
ПС всички упр ги изпълнявам в 3 серии по 6 повт
На мен ми аресва програмката ти/упражнения/, незнам дали е перфектна, но не виждам сериозни грешки.
Обаче има нещо за което да помислиш доста сериозно...
Аз също съм почти на 18 и докато тренирах карате и моя фитнес почваше след тренировката. Брей, да му се невиди, толкова яко съм се претоварвал и претренирал, че още чувствам последиците.
Работата беше, че не чувствах умората, дори напредвах чат пат с физиката. Но го определям като огромна грешка- фитнес след тренировка. А така като гледам ти даже по-сериозно от мен го бичиш фитнеса. Така че много добре си помисли, защото после може да съжелиш жестоко...
Поздрави,
УСпех!
Опитай се на фитнес да ходиш ПРЕДИ тренировката по баскетбол. Иначе ще си доста изморен. Също така, щом тренираш и друг спорт, ти препоръчвам да ограничиш фитнеса до максимум 3 пъти седмично, за да можеш да се възстановяваш. Събери примерно бицепса с гърдите и трицепса с гърба и махни едната тренировка. Те са малки групи и може да не те изморяват много, но е по - добре да имаш един ден повече почивка. Също така по две упражнения им стигат, стига да ги изпълняваш интензивно, може да махнеш третото. Кросовъра също не ми се връзва някак си с тренировка за маса, магарешкото ритане също ми изглежда излишно, по - добре сложи лег - преса или бедрено разгъване.