12.04.10
19:04
Добър ден. Имам въпрос относно скотовото вдигане на крив лост за бицепс. По принцип на мен ми е основното за бицепс и го правя първо него като стигам до 42 кг тежест. Днес обаче във фитнеса ми казаха, че било оформящо упражнение и да не съм го правил с толкова килограми, а като 2-3 упражнение с по-малко. Вдигам го по скоро с тесен хват, отколкото с широк като по този начин наблягам повече на външната част, защото ми изостава леко. Правя две упражнения за бицепс по 4 серии всяко като второто е чуково с дъмбели. Целта ми е качване на ММ, а въпроса да продължавам ли да го правя така или да сменя примерно с вдигане на прав лост от изправено положение ?
Почни 1во упр Прав с правия лост,остави скота като 2ро или 3то.На мен така ми препоръчаха,и така е правилно :)
др мнения ще пишат колегите...
Принципно е добре като се тренира бицепса да има едно изолиращо упражнение (скот или концентрирано) и едно базово - приемрно прав в прав лост. Не ти пречи да започваш със скота. Но не ти пречи и да разменяш реда, както и упражненията.
20.04.10
17:41
Мерси за отговорите аз по принцип редувам упражненията на 2-3 месеца за да не свикват мускулите. Сега почвам първо упражнение прав лост в изправено упражнение и второ скотово :)
20.04.10
19:27
Не знам каква е скотовата пейка на която правиш ти, но в повечето зали е 45-градусова. Предполагам, защото е по-лесно изпълнението, но аз ти препоръчвам 90-градусов наклон и ще видиш каква огромна разлика има в усещането. Просто при 45-градусовата в един момент (в горно крайно положение) земното притегляне вече не действа на бицепсите и те си почиват, което е невъзможно при 90-градусовата като при нея има постоянно напрежение върху тях!
Също бих ти препоръчал да има в програмата поне 1 упраженение с дъмбели, така че ако има разлика в развитието и силата на бицепсите да могат да се изравнят лека-полека... Нещо, което не може да стане при упражненията с щанга.
По-здрави!
Това, което nikolaBULL казва за 90-те градуса се постига на повечето скотови пейки като се облегнеш не на отвесната, а на полегатата страна на скотовата подложка. Т.е. не сядаш, а си седиш прав от другата страна.
21.04.10
03:56
казано от Стоянчо на 20.04.10, 20:17:
Това, което nikolaBULL казва за 90-те градуса се постига на повечето скотови пейки като се облегнеш не на отвесната, а на полегатата страна на скотовата подложка. Т.е. не сядаш, а си седиш прав от другата страна.
Да и така става... :-)
21.04.10
10:00
казано от Владимир92 на 20.04.10, 18:08:
“Ако нещо работи - не го пипай” Рони Колмън
Тука съм съгласен. Променям упражненията само когато видя, че не ме удовлетворява резултата от тях и това е горе долу на 2-3-4 месеца :) Благодаря на отговорилите аз мисля сега да почна тази система http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303/, защото не съм особенно доволен от сегашния ми сплит. Съветите ви ще ги послушам след около 6 седмици :D Скотовата пейка е с наклон от 45 градуса ще пробвам да вдигам прав. За сега, мисля че бицепсите ми вървят нормално и няма изоставащ :)
Мнението беше редактирано от vlado_89:P на 21.04.10 10:05.