Увеличаване на сериите или още едно упражнение?

22.04.10
09:03

Програмата ми за бицепс и трицепс е следната:

Бицепс
1. Сгъване с права щанга - 3 серии по 8 до 6
2. Последователно сгъване с дъмбели - 3 серии по 8 до 6
3. Сгъване тип чук - 3 серии по 8 до 6

Трицепс
1. Френско - 3 серии по 8 до 6
2. Разгъване на скрипец - 3 серии по 8 до 6
3. С дъмбел зад глава - 3 серии по 8 до 6

Започнах да тренирам пак сериозно от миналата седмица, като преди това само поддържах с 1 двучасова тренировка за цялото тяло + бягане. От тренировката миналата седмица имах мускулна треска на всички групи с изключение на бицепса и леко на трицепса. Мисля си, че 9 серии са ми малко и мисля до пробвам с 12. Но дали да увелича всяко упражнение на 4 серии или да правя по още едно с 3.

За бицепс упражнението ще е или концентрирано или скотово с дъмбел.
За трицепс не знам какво да е.. не ми идва нищо на ум. Трицепса мога да го оставя с 9 серии...

Какво мислите?

22.04.10
09:14

Мускулната треска ниама нищо общо с растежа . Какьв ти е стажа ама какьвто и да е 4 са много аз права 3х4 12 серии и стига :-)

22.04.10
09:55

4 упражнения за бицепс са много! И 2 стигат, ако ги изпълниш така, че да натоварят правилно и качествено бицепса. Ако искаш погледни тази тема .

Принципно увеличаването на натоварването трябва да става постепенно, при това - на малки стъпки. В този смисъл смятам, че е по-добре първо да увеличиш броя на сериите (отначало 1, после и 2 серии повече). Когато ти “олекнат”, тогава е моментът да добавиш и допълнително упражнение за съответния мускул. От друга страна Стоянчо е напълно прав - 4 упражнения за бицепс са ненужно много. Натоварването можеш да увеличиш по следните начини:
- увеличаваш работните тежести
- увеличаваш броя на повторенията
- уверичаваш броя на сериите
- намаляваш почивките между сериите

22.04.10
11:54

Ок, мерси за отговорите. Днес пак ще пробвам обичайната програма и ще видя какво ще стане. Ако пак не го усещам както трябва, ще ги направя 4 сериите. И това за бицепсовото сгъване беше полезно. Почти така го правя, но без рамената да са изцяло назад. Ще пробвам днес така.

22.04.10
13:54

Аз пък мисля,че в тази комбинация упражненията ти и за бицепс и за трицепс са много еднообразни и взаимно се наподобяват.Веднага ти давам един пример -
бицепс:  сгъване с права щанга и последователно сгъване с дъмбел с едната ръка(по същество различни вариации на едно и също упражнение)
трицепс: френско и разгъване с дъмбел над глава(подобна ситуация или най-малкото и 2те са фини моделиращи упражнения)
Един съвет-при всяка една мускулна група се опитвай да работиш както с фини моделиращи,така и с базови упражнения.Натоварвай мускула по различен начин с всяко едно упражнение.
Така погледнато отговорът на твоя въпрос е :
-за бицепс по-скоро скотово-вместо  сгъване с права щанга(или по желание последователно сгъване с дъмбел с едната ръка)
-за трицепс по-скоро бутане на щанга от лег вместо 1вото (или вместо 3тото)които си посочил за трицепс
Така няма нужда да увеличаваш броя на упражненията,а просто вдигни сериите в дните,когато си в по-добра кондиция.

Мнението беше редактирано от малкия113 на 22.04.10 13:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1