24.04.10
18:31
1 ден - рамо, гръб, трицепс
2 ден - гърди, бицепс, бедро + 1 упражнение за прасец
И така се редуват 5 дена в седмицата.
Питаш дали програмата е хубава или дали става за теб, защото не си написал нищо повече?
24.04.10
18:40
дай малко инфо за теб
24.04.10
18:57
Аз и програма не виждам. Или по-точно ми излизат само 3 реда от нещо, което трябва да е поне 33 реда и да изглежда така:
Тежа ххх кг и съм висок ххх см. Целя да покача ххх кг и увелича бройката си на набиранията и макса на лежанката...
...
1 ден:
РАМО
1. Раменна преса от седеж - 15*, 3х8-10 на 65-75% от макса в първата тренировка 3х3-5 на 85% от макса във втората
2. Разтваряне с дъмбели встрани - 4х12 и в двете тренировки
3. ....
ГРЪБ
1. Набиране - 4 серии до отказ с надхват в първата и подхват във втората
2. ....
....
....
....
Е, ти пък, пак добре, че ми даде идея какъв 2-дневен сплит мога да започна след около месец.
24.04.10
20:18
Може би трябваше да отделя повече време в описване. Добре. Тежа 84 кг и съм висок 187 см. Тренирам от 2 години и 3 месеца, като първата беше доста слаба. По 5-6 дена в седмицата, както казах и в първия пост.
ДЕН ПЪРВИ:
РАМО:
1) Вдигане на щанга пред гърди
2) Вдигане на дъмбели встрани
3) Раменни преси с дъмбели.
ГРЪБ:
1) Гребане с щанга
2) Набирания само с надхват
3) Мъртва тяга
4) Едно за латисимус, на което забравих името.
ТРИЦЕПС:
1) Френско разгъване.
2) Кофички
3) Изтласкване на щанга от лег, тесен хват.
ДЕН ВТОРИ:
ГЪРДИ:
1) Пулоувър с щанга
2) Изтласкване на щанга от лег, широк хват.
3) Преси с дъмбели
БИЦЕПС:
1) Сгъване от стоеж с прав лост
2) Сгъване от седеж с дъмбели.
ЧЕТРИЦЕПС:
1) Напади
2) Клякане с щанга зад тил.
ПРАСЕЦ:
1) Повдигане със свободна тежест.
П.П. - Почти всички са 4х10-12.
Въпросът.. Дали тази програма е прекалено тежка?
24.04.10
20:29
Данните ти (тегло и ръст) говорят, че имаш още мегдан до генетичния си потенциал. Т.е. с една нормална програма за маса може спокойно да качваш по, да кажем, килограм-два на месец. Това е най-лесния начин да провериш добра ли е за теб.
Подредбата на самите упражнения (трицепс в понеделник, вторник отново го товариш и с трите упражнения на гърди) не говори добре. Нито пък това, че тренираш почти всеки ден. Аз бих тренирал по подобна 4 пъти в седмицата, не 5 или 6.
24.04.10
20:47
Тренирам всеки ден, защото като пропусна един път и на другия ден се чувствам като болен. А пуснах темата, защото няколко човека изказаха мнение, че мога да се претоваря и търсех чуждо виждане по въпроса.
24.04.10
20:53
Може да тренираш всеки ден. Дори и по няколко пъти дневно. Ако не целиш качване на маса, то имаш само един проблем: как да разпределиш натоварването, така че да не се преумориш. Ако искаш да качиш мускул се появява и втори проблем - трябва време, за да порасте. Много елитни спортисти тренират всеки ден, дори по няколко пъти на ден. Познавам бегачи, които бягат всеки ден, а отделно си правят лицеви и т.н. по няколко пъти на седмицата.
Преразгледай си целите и спрямо тях си нагоди програмата и честотата на трениране.
24.04.10
21:07
Крайната цел, естествено, е мускулна маса. Време имам.