20.03.05
20:12
Знам че от тях най-много се разширява гърба, а аз правя 1 едва едва това е след 7 месеца тренировки !
На успоредката вече се справям доста по-добре - правя по 10 някъде кофички без никакъв проблем, а преди и една не можех.
Преди и една лицева опора не можех да направя сега правя по 50 без проблем, ама скапаните набиранки не мога да ги правя :(
Незнам вече какви да ги върша. На скрипеца (понеже няма какво друго да правя, което да замества набиранките) правя вече със 70 колкото си ми е теглото, ама за набиранките дохам !
Мога без проблем да правя набиранки женската както му се казва ама с широк захват съм гола вода :(
Кажете нещо, което ще ми помогне да започна да правя набиранки, защото знам, че те са много важни !
виж ся набиранки с широк хват е ДОСТА трудно да се правят аз и аз не можех и 1 ден реших да се науча секи ден по “100” пъти се опитвах и след около 4-5 дена успях прави и ти така
и аз не можах с широк захват ама се мъчих и за 2 седмици се научих и си правих по 5-6
Ами аз с тесен мога да правя ама номера е с по-широк до колкото знам :)
Явно ще си се мъча докато успея :)
Ама то какво да се опитвам като аз и 1 сантиметър не мога да се повдигна ох ще ви послушам и след 1 седмица мога да напиша какво е станало :)
Прави само негаривната част от набиранията, още по добре ако има някаде във вас да се набираш и когато се сетиш отиваш и правиш само негативната част и така след малко време ще се научиш, но лично според мен почни със набирания за бицепс или там женската ли както им казват и като можеш така да правиш 7/8 трябва да можеш поне 2/3 от другите да правиш.
А иначе за скрипеца тои непокрива толкова много набиранията, в смисъл това, че правиш с твоите килограми незначи че може да се набереш просто са различни упражнения.
Абе може да ви стане смешно ама какво е само негативната част ?
Аз от миналата седмица ги почнах женските :)
20.03.05
20:47
aaa начи Sido като се хванеш на лоста помоли някой да дойде зад теб и след определн брой там колко направиш да те повдига и с негова помощ ще мъчиш бате!тва е за мен много добро решение поне при мен помогна!преди праих по 4-5 а сега 16-17.. ае и успех! :P
Също така добре ще е и да се задържаш по малко в пиковата контракция(тогава когато чубстваш най-голям стречинг на мускула)
...
[quote author=“Sido”]Знам че от тях най-много се разширява гърба, а аз правя 1 едва едва това е след 7 месеца тренировки !
На успоредката вече се справям доста по-добре - правя по 10 някъде кофички без никакъв проблем, а преди и една не можех.
Преди и една лицева опора не можех да направя сега правя по 50 без проблем, ама скапаните набиранки не мога да ги правя :(
Незнам вече какви да ги върша. На скрипеца (понеже няма какво друго да правя, което да замества набиранките) правя вече със 70 колкото си ми е теглото, ама за набиранките дохам !
Мога без проблем да правя набиранки женската както му се казва ама с широк захват съм гола вода :(
Кажете нещо, което ще ми помогне да започна да правя набиранки, защото знам, че те са много важни !
Брато, ти ни клатиш яко! :) Не се габаркай, не може да ми приказваш че правиш по 50 опори, 10 кофички, 70кг скрипец и не можеш да се набереш. :) Подобен фарс скоро не бях чувал... :lol: :lol:
Просто физически е невъзможно на тези параметки които си дал. :?
Иначе , начина е да правиш набирания или с пейка под краката си, или някой да те повдига.
Кофичките и лицевите по никакъв начин не са свързани с набиранията, така че е възможно. А скрипеца не е задължително да пренася тренираността върху набиранията. Това са две различни упражнения. А може просто тежестта на скрипеца да не отговаря на реалната тежест. А тесните набирания са много добри и също разширяват гърба, правя тях, пък и широките ще почнеш постепенно.
[quote author=“tpd”][quote author=“Sido”]Знам че от тях най-много се разширява гърба, а аз правя 1 едва едва това е след 7 месеца тренировки !
Брато, ти ни клатиш яко! :) Не се габаркай, не може да ми приказваш че правиш по 50 опори, 10 кофички, 70кг скрипец и не можеш да се набереш. :) Подобен фарс скоро не бях чувал... :lol: :lol:
Просто физически е невъзможно на тези параметки които си дал. :?
Иначе , начина е да правиш набирания или с пейка под краката си, или някой да те повдига.
Абе не мислиш ли че точно щото е възможно на тея параметри да не мога да правя набиранки питам вас ?
tpd това с кофичките и лицевите го вярвам щото преди 3-4 месеца и аз бях така(долу горе същата картинка) :)
Sido хващаи някои да те повдига по време на набиранията и ти гарантирам че за 1-2 месеца ще са ти вече лесни..аз така направих и това много ми помогна...сега ги правя без проблем :wink:
Начина е с опити....опитваш докато стане...опитваш с широк хват - ако не можеш - сменяш на тесен и си праиш трен. ако стане - праиш колкото стане, после до 30 довършваш с тесен хват. Цаката е многото набирания в една трен за гръб, така и маса и сила се качва. почваш от 30 на трен, като се стремиш поне половеината да са с широк хват (овсвен това не е задължително хвата да е възможно наи-широкия, може да е с 10-20 см по-широк от раменете ти, пак има огромен ефект)
Постепенно стават нещата. и аз бях така, ама с много мъчене и опити стана..сега правя 5-6, ако прая отказ 8 може да станат в пъртата серия...общо в трен са или 20 или 30-35 набирания...зависи колко съм ял, колко ме мързи и т.н...
:lol: Абе хора незнам... щом казвате... Ама аз чесно не мога да си го представя. Най-малкото е преувеличено или поизмислено :) Sido, пич не се обуждай, ама това са 50 лицеви опори бе човек, тях не ги прави всеки срещнат. Ако ги правиш като хората-пълни, че и на умруци...
:lol: :lol:
Знам много ясно, че упражненията са коренно различно, но все пак...
Все едно някой който тренира колоездене, да не може да прави коремни преси
Не искам да засягам никого, но на мен ми се вижда смехотворно. Но това не е от значение, като може и да не съм прав.
ТПД според мен не си прав да обвиняваш така човека. И аз съм зле с набиранията, независимо че хвърлих много усилия там, но лицеви опори ако реша някой път да се прежаля да направя отказ ще отидат 60 (по едно време преди да заякна) правех серии 3 по 35, което значи че може и повече. Кофичките също не са ми зле - 3 по 10 с 10 кг дъмбел в краката (тук е друг проблема, по някаква причина ме заболява сгъвача на бедрото на средата на серията и е направо малка смърт - след всяка серия разтягам задна част на бедрата по 30 сек че да мине)
Просто трябва много зор и ще започне да няма проблем с набиранията....и все пак препоръчвам да почне да прави по 30 набирания в трен за гръб, след месец, месец и половина ще има голям ефект, дори и да не започне да прави с широк хват по много поне маса и сила ще качи доста
marzipan, за кофичките. Не си слагай дъмбела на краката. Сложи си колан, и закачи тежестите на него. Когато преди правех кофички, така процедирах. Иначе не виждам как бих могъл да държа 45 кг между краката :) ;)
А както споменах в по - горното си мнение, лицевите опори и набиранията са напълно различни движения и няма абсолютно никакъв смисъл да се сравняват. При едното участват бутащите мускули (гърди, рамене, трицепси), а при другото дърпащите (гръб, бицепси). Имам приятел, който е 95 кила, и ако се напъне, ще направи 60 лицеви (навремето правеше по - толкова). Не може обаче изобщо да се вдигне на лоста. така че, не сравнявайте несравними неща.
Набиранията са си трудни, особенно ако сте по - тежки. Аз повече от 10 - 12 набирания със широк хват не мога да направя, но кофички ще направя над 30, лицеви опори над 60 сигурно. Е, и гърдите са ми по - добре развити съответно.
[quote author=“tpd”]:lol: Абе хора незнам... щом казвате... Ама аз чесно не мога да си го представя. Най-малкото е преувеличено или поизмислено :) Sido, пич не се обуждай, ама това са 50 лицеви опори бе човек, тях не ги прави всеки срещнат. Ако ги правиш като хората-пълни, че и на умруци...
:lol: :lol:
Знам много ясно, че упражненията са коренно различно, но все пак...
Все едно някой който тренира колоездене, да не може да прави коремни преси
Не искам да засягам никого, но на мен ми се вижда смехотворно. Но това не е от значение, като може и да не съм прав.
Ми на мен пък ми е супер смешно найш как се бъзикам със себе си.
И да се похваля абе там горе кат се набереш мноо яко било бе неска ми помогнаха за 10 набирания горе е супер ве ;)
Аз пък подкрепям мнението на tpd... Преди близо 4 години получих много неприятно разстежение на лявата гърда от кофички (не можех и 1 да направя, затова ми помагаха) и не можех да тренирам близо 5 месеца. Оттогава на успоредка не се бях качвал, но още първата тренировка преди 1 месец, когато включих кофичките в програмата си, се наложи да слагам 15 кг. дъмбел за 10 повторения в края на тренировката, а до колкото знам кофичките нямат много общо с вдигането от лег и полулег:). Също така и набирания не правя, но 15 не са ми проблем. 50 лицеви, над 10 кофички и набирания “женската” създават впечатление, че пича има достатъчно сила, за да се справя с тежестта на тялото си и би трябвало поне 5-6 набирания да прави с широк хват и то при положение, че не му е силно упражнение. Не че много ме интересува кой може да се набира и кой не, но наистина е доста странно...
Петко, хубаво на колана, ами като нямам колан, пък и не знам как да закача дъмбел за ткова нещо :oops:
Все ми се струва, че трябва по-скоро да свикне с хвата, с движението и ще може да се набира и с щирок хват. И на мен в началото ми беш трудно, ама свикнах и що годе се справям...Идеята ми е 1 месец (което са около 4 тренировки за гръб в стандартния случай) да опитваш в началото на набиранията да се набираш с широк хват, пък колкото направиш. С идеята с всяка следваща трен да увеличаваш броя. Важно е преди да започнеш да се набираш да си загрял добре, примерно с умерена тежест на скрипеца със съответния хват
25.03.05
12:59
Хора , аз също не мога да се набирам , казвате всеки ден да се пробвам по малко , ама аз не мога да се вдигна повече от 4-5 см :shock: а и ръцете ми не издържат ... :cry:
Ами работи за сила в гърба с други упражнения - скрипец, гребане с щанга (дъмбел). Рано или късно ще развиеш достатъчно сила, за да се набираш.
В началото можех да правя 1 набиране с тесен хват (женско) :D сега правя 7 но чисто, а ако се напъна мога и 10 но с широк хват хват само 1!?!
[quote author=“Radioactive”]Хора , аз също не мога да се набирам , казвате всеки ден да се пробвам по малко , ама аз не мога да се вдигна повече от 4-5 см :shock: а и ръцете ми не издържат ... :cry:
Ами може... опитвай просто само да си висиш. Вниамвай да не се контузиш от напъни, за това загрявай хубаво!!
Виси се вдигай колкото можеш. Така се почва. Никой не се е родил научен! Аз преди 3-4 години не можеш да се пусна до долу и да се вдигна на успоредка, 1 кофичка не можеш да правя като хората... :) Не, че сега съм звяр де, ама закарвам над 20-те поне. :)
25.03.05
22:53
hehe , мерси за куража :D
26.03.05
16:31
А мога ли да сложа набирания с широк хват на мястото на скрипеца или трябва да ги имам и двете в програмата?
26.03.05
16:39
[quote author=“noble”]А мога ли да сложа набирания с широк хват на мястото на скрипеца или трябва да ги имам и двете в програмата?
Не, само набиранията е добре, но можеш да правиш една загряваща серия на скрипеца преди набиранията.