Нетренировъчен ден
Хранене
Станах към 10;00
1) 2на доза протеин, мед
2) Пилешко с картофи на фурна, 3фпх, таратор
Слин-Сейн
3) Пилешко с картофи на фурна, 5фпх, таратор
4) 5 кебапчета, 1 хлебче, лютеница
5) 50гр. бадеми, 50гр. кашу
6) 1 дюнер
7) 250гр. извара + 200гр. кис. мляко, доза протеин
След 16;00 до сега(23;30) съм на вънка и за това храненето е такова. Утре ще бъде отново същото, защото отивам да се зареждам с боклуци за абитуриентската и... :X
казано от ragHqP на 09.04.10, 14:45:
казано от korpusito на 08.04.10, 17:40:
Уникално постижение, браво ! :)
Чак пък уникално :) С много упоритост, постоянство и огромно желание за промяна се постигат неусетно добри(по-точно задоволителни)резултати. Аз изглеждах като ...скелет е меко казано :) Представи си една ходеща закачалка за дрехи. Обличам си дреха, а тя ми виси все едно си я поставил на закачалка в магазина. Трябваше да се взема в ръце. И го направих, де.
И аз бях така, 180 на 66 кила, сега поизравних нещата, но твойто постижение наистина е забележително. Поздрави
Благодаря ти! Наистина адмирациите от приятели те карат да се чувстваш така, че всички усилия, които си вложил да се осмислят на 100%. Просто едно - браво, качил си, напреднал си, казано от приятел, е наистина безценно.
Днес храната не е много много за описване, но мисля, че поне калориите, като бройка ги докарах, но като качество - ужас. Мнооого вода, 3 хранения в макдоналдс, 1 шоколад и 1 марс.
Сега ще отида да хапна 250гр. извара+400гр. кис. мляко и 1 доза протеин за вкус.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Събудих се в 13;30
Хранене
1) 2 дози Протеин, мед, 2фпх
2) 4фпх, 1/2 шоколад
Слин-Сейн
3) 120гр. овесени ядки с 50гр. протеин
350мл. фреш от портокали
30гр. кашу
6) Свинска вратна пържола, 2фпх
30гр. кашу
7) 200гр. извара + 200гр. кис. мляко + 50гр. кашу
Хамър машина - 3х6 с 40кг
Флайс - 3х10-15 с 7-10кг дъмбела
В суперсерии:
Придърпване на вертикален скрипец за трицепс 3х7 с 40кг
Повдигане краката от вис - 3хОтказ
От вчерашната шопинг “терапия”, продължила 7 часа, изпитвах ужасна болка в коленете цял ден. Важното е, че си купих всичко необходимо за абитуриентската, а и един екип за тренировъчните дни си взех. Не очаквах да е толкова евтино из Пловдив, а в магазините на Парушев дрехите са просто на уникални цени.
Причината вече е ясна защо не правих клек.
Лег не бях правил...може би повече от 5-6 месеца. Спомням си 1-вите тренировки, когато ми беше доста трудно да направя серия с 25-30кг :P Много съм доволен от днешната тренировка. Пуснах и суперсериики за корем и трицепс, защото 4-те упражнения за гърди ги направих за 20-25мин, а след тях кипях от енергия и не ми се прибираше. И + това само лега и полулега с лост бяха по-тежки за гърдите, а хамър машината и флайс ги изпълних с много дълга амплитуда на движението и като цял търсех разтягането, нещо като за стречинг ги използвах.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 13.04.10 21:56.
Нетренировъчен ден
Хранене
Станах към 07;00ч.
1) 2на доза протеин, мед, 3фпх, 30гр. кашу
1 протеинова вафла
1 сникърс
2 кюфтета с 1 фпх
до към 14;00
2) Свинска вратна пържола, 4фпх, руска салата, 3 кис. краставички, 1 кексче
Слин-Сейн
3) 120гр. овес с доза протеин за вкус, лъжичка шоколад, свинска вратна пържола, 2фпх, 2 кис. краставички
3в1, шоколад
4) Свинска вратна пържола, 3фпх, 2кис. краставички
5) Свинска вратна пържола, 3фпх, айрян
6) 50гр. протеин, 1 банан, 30гр. кашу
Последната седмица постоянно съм на път и почти нямам възможност да се храня така, както искам. Днес отново ангажимент, който ми проби голяма дупка в храненията, но сега имам време да си наваксвам за изминалата непълноценно 1/2 от деня.
От сутринта - 08;30 до 13;30 съм висял в РПУ-то за да си подам документи за паспорт. Голяма бъркотия е с таз нова система.
След това ми се наложи да пътувам до Благоевград, където можех да заредя само с това, което имаше в колата - 2 кюфтенца с филиика хляб.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 14.04.10 21:44.
Застоях се на компютъра и си викам - я да си поразгледам някои стари/нови снимки и ето какво открих и сметнах за добре да споделя с вас:
10. 09. 2009 10. 04. 2010
Мнението беше редактирано от ragHqP на 14.04.10 17:49.
14.04.10
18:07
В общи линии-порастнал си. :)
Какво мислиш да правиш когато дойде (може и да не дойде) моментът когато ханша ти става толкова голям, че неможеш да си намериш свестни (п***растки :lol: щото са правени за такива) дънки.
Би ли спрял да клякаш?
Би ли спрял да клякаш заради модни фарсове?
казано от radostin radev на 14.04.10, 18:07:
В общи линии-порастнал си. :)
Какво мислиш да правиш когато дойде (може и да не дойде) моментът когато ханша ти става толкова голям, че неможеш да си намериш свестни (п***растки :lol: щото са правени за такива) дънки.
Би ли спрял да клякаш?Би ли спрял да клякаш заради модни фарсове?
Хаха :cheese: задника никога няма да ми стане толкова голям, че да не мога да си намеря панталони или дънки, които да ми позволяват да си се явявам на места изискващи по-официален вид. Няма как просто да достигна такива размери. А пък и свестните дънки не са такива, каквито ги наричаш. Явно не си попадал на магазин с по-голям избор на размери. Имам приятел, който е с бедро ~80см. и си носи дънки.
Не бих спрял. Знам, че от клека мога да си извлека само плюсове. Е, сега, ако прекалявам с тежестите в/у щангата и те са непосилни за мен, е ясно, че нищо хубаво няма да дойде отсреща :coolsmile:
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
1) 2 дози Протеин, мед, 2фпх, 20-30гр. кашу
2) Свинска вратна пържола, 3фпх, 1 кис. краставичка, 200мл. натурален сок
Слин-Сейн
3) 130гр. овесени ядки с протеин
след около..20-40мин. (докато ми се изпече пържолата и докато отида до магазина да си взема зеленчуци)
6) Свиснка вратна пържола, 3фпх, салата от домати, краставица, пресен кромид и доста зехтин
7) 50гр. протеин с 2фпх и банан
8) 250гр. извара + 200гр. кис. мляко + зехтин
Набирания с широк надхват - 3х5
Гребане с щанга с надхват - 5х8,8,8,8,8 - 20кг, 40кг, 60кг, 60кг, 60кг
Повдигане краката от вис - 3хОтказ
Мнението беше редактирано от ragHqP на 15.04.10 21:08.
Нетренировъчен ден
Хранене
Станах към 08;00ч.
1) протеин с 120гр. овес, мед, кашу
2) 1 протеинова вафла, 2 банана
3) 3фпх, свинска вратна пържола, салата - домати, краставици, сирене, пресен кромид, доста зехтин(снимка)
Слин-Сейн
4) 140гр. овес с протеин
3в1, шоколад, кашу
5) Свинска вратна пържола, 4фпх, салата - домати, краставици, сирене, пресен кромид, доста зехтин
6) Доза протеин, банан, 3фпх
2 бири
Мнението беше редактирано от ragHqP на 17.04.10 15:51.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
1) Протеин, мед, 2 пържени филии на тефлонов с шоколад - 2 яйца, 2фпх
2) Свинска вратна пържола, 3фпх, салата от домат и сирене + зехтин
Слин-Сейн
3) 140гр. овесени ядки с протеин и мед
6) Протеин с 50гр. кашу, 4фпх
7) Протеин с 100гр. кашу
8) 250гр. извара + 200гр. кис. мляко + зехтин
Гребане с щанга с надхват - 4х8,8,8,8, - 70кг
Кофички - 5х5 в суперсерия с 3х10 за рамо с леки дъмбели
Мнението беше редактирано от ragHqP на 18.04.10 09:45.
Нетренировъчен ден
Станах към 13;00ч.
Хранене
1) 2 дози протеин с декстроза
2) свинска вратна пържола, 3фпх, салата от домати, краставици, сирене, маслини и зехтин
3) свинска вратна пържола, 4фпх
3в1 с няколко какаови бисквити
Слин-Сейн
4) 150гр. овес с 2на доза протеин
5) свинска вратна пържола, 3фпх, салата от домати, краставици, сирене, маслини и зехтин
6) 250гр. извара + 200гр. кис. мляко
Мнението беше редактирано от ragHqP на 19.04.10 16:12.
Ще съм много благодарен, ако някой ми каже къде бъркам.
Храненето според мен е на ниво.
Тренировките също.
Съня също.
Почивките също.
Добавките ги докарвам горе-долу.
Преди 8-9 дена се претеглих и кантара ме зарадва - +2кг.
Днес се тегля - -1кг.
Вярно, намалил съм въглехидратите, но съм ги намалил малко и то съм ги орязал от късните часове.
Кантара ми е бил рядко ориентир, но при положение, че качвам, се тегля през 10-15 дена.
Друго - образа в огледалото с всеки изминал ден ми харесваше повече и повече, но днеска като видях кантара и - ужас %-P
В огледалото виждам, че всичко расте, а талията не мърда, което ме радваше, но исках и кантара да ми повдигне духа тази сутрин.
...май ще трябва още консумативи в дневното меню :smirk:
Мнението беше редактирано от ragHqP на 19.04.10 08:48.
19.04.10
08:52
Докато сме на митологична тема - прегледай легендата за Тристан и Изолда. Трагедията би могла да се предотврати, ако не разчитали само на един ориентир, който можел да бъде подвеждащ. Затова и не прави трагедии от едно измерване на кантара, даже като начало виж лепенката от последната му метрологична проверка ;)
казано от ragHqP на 19.04.10, 08:46:
Друго - образа в огледалото с всеки изминал ден ми харесваше повече и повече, но днеска като видях кантара и - ужас %-P
След като това е така, какво ти пука за килата?
казано от Петко К на 19.04.10, 08:55:
Всичко е психика и самовнушение, като се видиш че си по-тежък дори и с 200 грама, се усещаш много по-плътен и при мен е така. Психария и глупост, но е факт.
19.04.10
10:21
Грааам да не ти пука за кантара!
Гледай само и единствено огледалото, даже и метъра не гледам вече. Щом харесваш това, което виждаш - това е важното.
Навремето правих същата глупост като теб, гледах само и единствено кантара да расте, и обиколката на ръката.
Така преди година и нещо бях 102 кг и 45 см ръка на 96 см талия, сега съм 92 кг с 45 см ръка и 81 см талия. А познай кое е по-добре ;)
казано от Петко К на 19.04.10, 08:55:
Просто понякога искаш всичко да е перфектно, а всъщност не осъзнаваш, че е почти невъзможно.
Дето вика Оранжевия - да не правим трагедия. Просто излишна ранно-сутрешна-неразсънена прищявка.
Благодаря ви, че се намесихте.
Нетренировъчен ден
Станах към 11;00ч.
Хранене
1) 2 дози протеин с декстроза
2) свинска вратна пържола, 3фпх, салата от домати, краставици, сирене, маслини и зехтин
3) свинска вратна пържола, 4фпх
3в1 с няколко какаови бисквити
Слин-Сейн
5) свинска вратна пържола, 3фпх, салата от домати, краставици, сирене, маслини и зехтин
6) малко свинска вратна пържола, 1 грейпфрут, доста фъстъчено масло
7) 150-200гр. кашкавалена извара, 200гр. кис. мляко и протеинче за вкус, зехтин
Ако някой си прави свинско на тефлонов - докато се пече слагайте един капак в/у тигана и така стават нещо като задушени и са още по-апетитни ;-P
Сутринта някой беше взел мед с питка вътре и си хапнах м/у 2-рото и 3тото хранене.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 19.04.10 20:48.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
1) 130гр. овес с 2на доза протеин и декстроза
Какаови бисквитки с 3в1
2) Протеинова вафла с 400гр. кис. мляко
Слин-Сейн
3) 140гр. овесени ядки с протеин и декстроза за вкус, свинска вратна пържола, 2фпх
6) свинска вратна пържола, 4фпх, салата - домати, краставици, репички, пресен кромид, маслини, сирене и зехтин
7) свинско филе, 200гр. кис. мляко, 2фпх, салата - домати, краставици, репички, пресен кромид, маслини, сирене и зехтин
8) 200гр. кашкавалена извара + 200гр. кис. мляко + зехтинче + протеин за вкус
Гребане с щанга с надхват - 4х8,8,8,8, -20, 60кг
Кофички - 5х6-7
Флайс с леки дъмбели - 4х10-15
Та...на 17тото повторение изпуснах щангата назад. Късмет, че не ме бутна напред, но май няма как да стане да падна напред. Имах контрол в/у тежестта, но още от 1-вото повторение не тръгнах добре - почти никаква концентрация, клатене и...разбрахте до къде се стигна. Най-хубавото, което можах да направя е просто да се концентрирам и да събера сили и да вдигнем щангата и да я сложим и да довърша. След няколко секунди, докато се осъзная какво стана, качихме щангата и клекнах още 6-7повт.
Поне това ме зарадва, че не се предадох и не се спекох кой знае колко, защото 5-10човека да те видят как изпускаш щангата малко или много си е срам. А бе конфузна ситуация.
Чудя се до кога да продължа с клека. Може би това ще ми е последна тренировка. Ще видим - 2-3 дена за размисъл.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 20.04.10 20:44.
Нетренировъчен ден
Хранене
сутринта, като се събудих, видях, че нямам кашкавал за сандвичи за в училище и... :
1) 2 дози протеин с декстроза и 50гр. овесени ядки + 150гр. овесени трици
3в1
2) 2 корнита с 400гр. кис. мляко
3) свинска вратна пържола, 4фпх, салата - салата от домати, краставици, сирене, репички, маслини и зехтин
Слин-Сейн
5) 120гр. овес с 200гр. кис. мляко, свинска вратна пържола, 4фпх
3в1, малко шоколадче
6) Свинска вратна пържола, 2фпх, салата от домати, сирене, пресен кромид и зехтин
7) 150-200гр. кашкавалена извара, 200гр. кис. мляко и протеинче за вкус, зехтин
Мнението беше редактирано от ragHqP на 21.04.10 19:16.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
2) 800gr. кис. мляко и 1 корни
3) Свиснка вратна пържола, 2фпх, салата от домати, краставици, сирене, пресен кромид и зехтин
Слин-Сейн
3) 140гр. овесени ядки с протеин и декстроза
2на доза протеин с мед
нещо май се разболявам и затова тази вечер и утре цял ден ще има големи дози мед с чайове..
Протеин с 4фпх
6) 200гр. извара + 200гр. кис. мляко, зехтин
Тяга - 5х5,3,2,2,1 - 60, 100, 120, 120, 130
Приведен напред и разтваряне с леки дъмбели в страни - 3х8-12повт.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 22.04.10 20:35.
Нетренировъчен ден
Хранене
1) 2 дози протеин с декстроза и 150gr. овесени ядки
2) 2фпх с 100-150гр. пушен свински врат и топено сирене
3) свинско филе, 3фпх, салата - салата от домати, краставици, сирене, репички, маслини и зехтин
3в1, 400мл. прясно мляко, някакъв меден сладкиш, като торта, много е вкусен.
Слин-Сейн
4) 100гр. овес с протеин, 2фпх, свиснка вратна пържола, 300гр. кис. мляко
5) свиснка вратна пържола, 4фпх, 250гр. кис. мляко, маслини
6)
7)
Както и предположих. Никаква мускулна треска и много желание за тренировка въпреки малкото сън. Още след сутрешния овес кипях от енергия. Вчера въпреки добрите(за мен)килограми на тягата и многото набирания чувството за добра тренировка отсъстваше. Напомпване и много желание за тренировки - на лице, но без клека не ми е окей. Утре може да направя клек/напади и лег.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 23.04.10 17:17.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
2) свинско с картофи, салата от домати, краставици, сирене, пресен кромид и зехтин
Слин-Сейн
3) 140гр. овесени ядки с протеин и декстроза
PreSurge Unleashed
5) Свинско филе, 4фпх, салата от домати, краставици, пресен кромид, сирене и зехтин
малко свинско филе с 3фпх
Храната от 22;30 до 04;30
доза протеин
350гр. извара + кис. мляко
100гр. кашу
100гр. кашу
600мл. водка
2 песпита и 3.5л. вода
250гр. извара + кис. мляко и доза протеин
Полулег с дъмбели - 2х8 с 26кг
Хамър машина - 3х7 с 50кг
...видях часовника и не бяха минали 20 минути!
В суперсерии:
френско - 3х12 с 20-30кг
разгъване в страни с леки дъмбели - 3х10
Изтласкване на щанга - 3х8 с 20-30кг
За пореден път се убеждавам, че при продуктите на Athletic Edge Nutrition няма нищо преувеличено или нещо написано на опаковката и да не е така. PreSurge ми даде страшна концентрация, която пък беше съчетана с невероятно напомпване. Не мога да не отбележа, че така до сега не съм се напомпвал. Мислех, че със Слин-а се напомпвам, но днеска просто щях да избухна.
По принцип тренировките ги правя много бързо, колкото и да са обемни от гледна точка на упражнения. Но днеска не можах да повярвам колко бързо свърших с гърдите! При положение, че исках да затвърдя макса си на лежанка от предния път и се налагаше да почивам малко повече м/у сериите, пак свърших с упражненията много бързо. Ще тествам следващия път PreSurge на гръб или крака, където тренировките съм ги запланувал да са доста тежечки. Вкуса и мириса са много приятни - горски плодове. Разтворимостта няма какво да я коментирам - изсипах пакетчето в кана с 200мл. вода и докато взема лъжичка да разбъркам, вече се беше разтворило. Добре, че в последния момент видях, че дозата е 1/2 от мострата - 6гр., а не цялата - 12гр.
Голяма далавера е така с 6гр. да си доставиш страхотна енергийка. А бе много съм доволен и от днешната тренировка и от предтренировъчният продукт.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 25.04.10 01:37.
Събудих се в 14;00.
храната днеска не е много за описване, но горе-долу се случи нещо такова:
2хПротеин, 100-150гр. овесени ядки, мед, декстроза
медена торта и 500мл. пр. мляко
свинско филе, хляб, салата
топъл шоколад с 500мл. пр. мляко (егати вкусотията)
боб с наденица (любимото ми ястие), хляб, салата
протеин, хляб
250гр. извара с кис. мляко и протеин за вкус
+ много, много вода
Мнението беше редактирано от ragHqP на 25.04.10 20:53.
Нетренировъчен ден
Хранене
1) 2 дози протеин с декстроза и 150gr. овесени ядки
2) боб с наденица, 4фпх, салата - домати, краставици, сирене, репички, маслини и зехтин, 200гр. кис. мляко
3) свинска вратна пържола, 4фпх, салата - салата от домати, краставици, сирене, репички, маслини и зехтин, 200гр. кис. мл
3в1, 400мл. прясно мляко
Слин-Сейн
4) свинска вратна пържола, 5фпх, салата, 350гр. кис. мляко
5) 250гр. извара + 300гр. кис. мляко + протеин
Храната е според активността ми през деня, т.е. почти никакво движение. Цял ден над учебника и няколко разходки с дом. любимец.
ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН
Хранене
1) 140гр. овес с 2на доза протеин, сладолед
2) 2фпх с 50-100гр. пушен свински врат
3) 2фпх с 50-100гр. пушен свински врат и 400гр. кис. мляко
4) Свинска вратна пържола, 3фпх, салата - доматки, краставица, сирене, пресен кромид и мнооого зехтин
Сладолед
Слин-Сейн
5) 140гр. овесени ядки с протеин и 1 чикън бургер
PreSurge Unleashed
Слин-Сейн
7) Свинска вратна пържола, 4фпх, салата, маслини
8) 50гр. протеин, 1 бира
9) 200гр. извара + 250гр. кис. мляко и протеин, ленено масло
Тяга - 4х8, 10, 10, 10 - 20кг, 70кг, 90, 100кг
Сгъване с прав лост за бицепс - 3х10
Само за протокола - преди 50-60 дена на тягата ме беше страх да сложа повече от 90-100кг, а днеска десятка и то от воле, а и многото килограми никога не са ми били приоритет. Какво стана в последно време, че взех на всякъде да си следя килограмите :P
Снощи не спах въобще добре. Бях много заспал, докато не ми даде малко енержди тоз Пресържд.
Не знам как с 5-6гр. прахче след 30мин. си все едно си спал 10ч., ял си перфектно и си изпил 1-2 кафенца.
Чак да се чудиш дали въобще всичко в него е натурално. Интересното е, че съм чел, че много такива предтренировъчни продукти, като свършиш тренировката и след т’фа се чувстваш много кофти. Имали главоболия, краш(предполагам отпадналост) и тем-подобни глупости. Аз не усещам никакви странични ефекти и някога, като има повечко пари, ще си го взема.
Настроението ми след тренировка беше доста приповдигнато, а това, че се чувствах, като нов, май е банално вече да го споменавам.
Мнението беше редактирано от ragHqP на 27.04.10 21:18.
27.04.10
16:01
Ще напишеш ли килограмите и размери?
Размери май няма да поствам скоро, а ако се сетя някога може да се премеря в залата.
Ония ден в залата след тренировка се претеглих 94,8, но го смятам за 91кг.
Утре сутрин, пак ако се сетя, може да метна един кантар.
27.04.10
16:17
Тягата определено ти куца. На 90кг лично тегло 100кг щанга не трябва да е проблем. Еректорите ти изглеждат доста големи на тази снимка на профила. Сега върху силата ли работиш?
Мнението беше редактирано от radostin radev на 27.04.10 16:18.
Да ми куца, да ми куца, колко да ми куца? 10 повторения на 100кг не мисля, че е коцук-коцук. Въобще никога не съм бил фен на големите тежести, което явно на много хора не им се нрави, но ефекта от оптималните тежести и доброто изпълнение на упражнениета ме задоволява на 100%.
Предната тренировка си се изправих с 130кг без никакъв проблем. Последно упражнение, 6та серия. Мисля, че е задоволително.
Ако го сложа, като 2ро упр. и 2-ра или 3-та серия на 140-150кг мисля, че ще се справя, но за мен няма никакъв смисъл.
Клека ми е 20х70-80кг. Ако сложа 100-120 и клекна 5-6 пъти никога не бих се чувствал доволен, честно.
Изобщо нямам мерак за големи тежести, а и съм начинаещ, което пък ме кара и да си се пазя. Има време и за тежката тяга и за тежкия клек и за всичко. Все пак съм само от 1 година сериозно в залата.
Мисля, че сам виждаш как са повлияли подобен тип тренировки в/у гърба ми. Не е зле, предполагам?(но има още много, много да се желае)
Я кажи, прав ли съм? ;-)
На 100% съм съгласен с @ Гадняр, не е нужно човек да се изсилва прекалено, особено на тяга/клек. И аз преди гледах максимално да се пъна, но като се обади няколко пъти кръста, върнах назад и за в бъдеще ще съм доста по-внимателен. В крайна сметка тренираме за здраве преди всичко, няма да ставаме трибойци ;)
27.04.10
18:10
Мисля, че има какво да се желае от гърба ти. Но за 90+кг лично тегло работна серия с 100кг ми се вижда малко, но ти си знеш.
Каква е целта на тренировките ти в момента и защо е това набиране 5х5 като 1во упражнение? Мисля че Тягата е по-подходяща или Clean&Jerk; или Клек...
Преди време и аз давах приоритет на по-”гъзарските” упражнения като набиране, лег и всичко др. с което се пъчат онези с “плажните” мускули (същите деТ приличат на Джони Браво), но след време разбрах, че няма особена файда. ;-)
27.04.10
18:20
казано от radostin radev на 27.04.10, 18:10:
Преди време и аз давах приоритет на по-”гъзарските” упражнения като набиране, лег и всичко др. с което се пъчат онези с “плажните” мускули (същите деТ приличат на Джони Браво), но след време разбрах, че няма особена файда. ;-)
Преди време кога, в четвърти клас ли? Защото доколкото разбирам имаш 10-15 години стаж зад гърба си... Набирането, легът и други такива гъзарски упражнения са най-базовите и не знам как реши, че няма файда от тях. Ако търсиш друг ефект с друг тип упражнения разбирам, ама да казваш, че са неефективни...
27.04.10
18:25
Мисля, че има какво да се желае от гърба ти. Но за 90+кг лично тегло работна серия с 100кг ми се вижда малко, но ти си знеш.
:lol: :-)
Какви са тея глупости бе колега.
Тяга и клек не бях бутал допреди няколко месеца и си изглеждах достатъчно добре, както и познавам хора от Русе с по 48 см ръка и нацепени, които плюят по тягата и клек - не са правили никога.
Това са упражнения, с които може да се изфукаш за сила или ако имаш мерак да имаш голям гЪз, лично аз ги ненавиждам и двете.
Нека ние невежите да имаме “ПЛАЖНИ мускули”, ти се пъчи с дупарата от клек :)
Каква е целта на тренировките ти в момента и защо е това набиране 5х5 като 1во упражнение? Мисля че Тягата е по-подходяща или Clean&Jerk; или Клек...
Човече. Не знам какво те тресе, но определено май имаш нужда от малко свеж въздух. (шегувам се)
Ти, въобще, преди да пишеш отдели ли 2 минутки да погледнеш 2 страници по-назад, да видиш как ми е изглеждал гърба преди 12 месеца?(не, не се хваля или нещо подобно, просто гледам да се задоволявам поне до някаква степен с постигнатото, че иначе е кофти) Не знам, но ако поне отделяше някакво внимание на това, което пиша, а не пишеш просто на изуст, щеше да разбереш, че работната серия на тези килограми е в 10 повторения.
Ако също беше прочел, поне малка част от дневника, щеше да разбереш, че много време нямах възможност нито за по-тежък лег, нито за клек, нито за набирания или кофички. Причините съм ги споменавал 2 пъти, поне.
Тягата за 1-во упражнение - никога, бе, пич. Ако помислиш малко сам ще си отговориш - защо?!
Ама глупости да говориш, че на квадрат даже.
От кое няма файда? Лег? Набиранията? Тяга в 10повт? Я кажи?
Ууупс, те пък, докато се мъча да пиша с що-годе нормален тон, са изписали сумати коментари ;-P
А ти на кого искаш да приличаш, Котоошу ?