27.04.10
18:00
Здравейте,реших да преместя тренировката ми за крака в деня в който правя за гръб,възможно и удачно ли е?
До сега тренирах 4 пъти в седмицата(гърди,предно и средно рамо/крака,преса/почивка/ръце/гръб,задно рамо и трапец.
Също така в кой ден да сложа коремната преса,защото освен упражненията казани от инструктора във фитнеса(преси от наклон и повдигане на краката от вис) правя и тези - http://vbox7.com/play:f843581e,а разбрах че те трябва да се правят след кардио т.е. в деня за краката.
С “две” думи - възможно ли е:
Понеделник - гърди,предно и средно рамо
Сряда - ръце
Петък - гръб,задно рамо,трапец и крака + http://vbox7.com/play:f843581e
+ коремната преса,в който ден ще ми препоръчате да я сложа
Темата беше редактирана от richiehawtin на 27.04.10 20:57.
Понеже не ми се чете,а ти сигурно искаш бърз отговор само ще ти кажа да имаш почивка от минимум 36-48 часа за всяка мускулна група.Размествай каквото искаш,само гледай това условие да е изпълнено.Корема го сложи в деня,в който ти е най-къса програмата
Мнението беше редактирано от plancer93 на 27.04.10 18:25.
Aко дадеш малко инфо за теб ще е много по-лесно да ти се дадат адекватни съвети!
27.04.10
20:40
16години/67кг/180см
Малко повече от 3 месеца стаж.
Пия Scivation whey & Purple Wraath.
С тоя стаж и тези данни от какъв зор си тръгнал да разделяш на групи и да отделяш цял ден за ръце?
П.П. Иначе, да, възможно е да се тренира по такъв сплит, но аз никога не бих тренирал така, нито бих го препоръчал, освен в много специални случаи - само ако някой има много силно развити крака и гръб, раменете не са му приоритет и иска да отдели малко повече внимание на ръцете.
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.04.10 20:47.
27.04.10
20:49
Ами “инструктора” който държи фитнеса ми направи програмата.
Ако ще тренираш така,по-добре е така:
1.Гърди предно средно рамо
2.Гръб задно рамо трапец
3.почивка
4.Ръце
5.Крака
6.почивка
28.04.10
13:49
Говорих за 3 дневна програма,но май ще си я карам както беше до сега.
1.Гърди,средно и предно рамо
2.Крака,кор.преса
3.почивка
4.Ръце
5.Гръб,задно рамо,трапец
6,7.Почивка
Ами,пич,ако имаш възможност ,сменяй фитнеса.И аз имах един тренор дето ми правеше кофти програми-примерно за гърди само горна част и малко средна,или пък за крака само до 10 повторения максимум , а за корем максимум 20 т.н
казано от plancer93 на 28.04.10, 19:03:
Ами,пич,ако имаш възможност ,сменяй фитнеса.И аз имах един тренор дето ми правеше кофти програми-примерно за гърди само горна част и малко средна,или пък за крака само до 10 повторения максимум , а за корем максимум 20 т.н
И горната програма е кофти, защото?!
Според мен е много прав инструктора ти, не е зле да се върнеш при него и да го поразпиташ за още неща.