Моля за съвет :)

27.04.10
21:00

Здравейте.
  Първо - извинявам се, ако темата е в неправилния раздел.
  Минути преди да напиша това си направих регистрацията. Бих желал малко насоки в някои неща, които ще напиша по-долу. (не се и съмнявам, че ще ми дадете и други). На 15 съм. След месец и малко половина горе-долу навършвам 16. За възрастта си имам що-годе прилична физика, нормална за младежите днес. Обаче искам да променя това - така или иначе ще го направя все някакси, просто с вашата помощ надявам се ще е по-ефикасно. До сега правех съвсем лесни и нормални упражнения обаче по толкова много, че някои дни дори не можех да си мръдна пръстите (буквално) без болка от мускулната треска. Първите дни бях толкова надъхан, защото много исках да тренирам вече сериозно (защото до сега все почвах и спирах, почвах и спирах и ми омръзна), че тренирах до момент в който не мога повече - най-вече за ръце. Нормални дигания с гири заедно с лицеви опори. По едно време просто чувствах, че не мога повече. Поне 3-4 дена след това ме държеше мускулна и не можех да си разгъна ръцете напълно. И от тогава не бях съвсем сигурен дали точно това е начина въпреки, че ефектите ми харесаха защото ръцете ми станаха малко по-големи (естествено за една тренировка не можех да стана Арнолд Шварценегер, но се радвах на резултата макар и мъничък.) Но пък после така стана, че се контузих (не от тренировките, ами инцидент просто) и не можах да тренирам поне месец. А последия месец си правя нормално тренировките (поне се опитвам), но или някой ден не поради някаква причина не ги правя или съм просто уморен и... “програмата” много ми се развали. Сега из сайта разглеждах упражнения за това, което искам. 63 килограма съм и съм съм висок 1, 71м. Идеята ми е да стана поне 72-73 (колкото е нормалното за ръста ми) и всичко това да отиде в ръце, гърди и гръб.
  Искам да го направя по различни причини. Най-силните от които са, са че искам ужасно много да тренирам паркур - ОБОЖАВАМ тоя спорт!!! И преди го тренирах малко, но спрях тъй като хората с които тренирах не бяха много сериозни. Другата причина е, че баща ми бе културист, има и медал за дигане на щанги за ветерани и все ми разправя и аз да тренирам и ми става гадно защото не се хващам сериозно винаги и някакси го разочаровам. А когато посещаваме моето село при баба ми и има някоя малко по-мъжка работа не ме вика винаги аз да му помогна, защото брат ми е по-добър естествено. Той е на 20. Негови тениски, които тои изпълва на мен са ми широки и взе от това много да ми писва. Не искам да бъда какъвто баща ми ми каже, просто искам тяло не като за 15, а  като за 17-18 годишен, за да мога да го зарадвам поне малко. А и все пак - от мъжкия пол съм, предстои ми да стана мъж. Не мога да бъда хилав пикльо. Длъжен съм най-вече пред себе си. Затова откъм страна мотивация не е нужно да се притеснявате. (не че сте и задължени де)
  Нямам пари да посещавам фитнес зали, точно в момента защото финансовото положение вкъщи е нестабилно. На моменти имаме повече пари отколкото ни трябват, а в други ни е трудно да платим сметките и да ни остане за храна. Обаче вкъщи имам гири - едните са лекички, по 4 килограма, а другите които баща ми и брат ми ползваха са по 10. (или май 11). Предпочитам да тренирам по 3 пъти седмично защото учителя ми по физкултура беше запознат с бодибилдинг, даже мисля че беше треньор по някоето време и ми каза, че за изграждане на мускулна маса е най-добре мускула да си почива един или дори и два дена. Аз така и тренирам - Понеделник, Сряда и Петък, а после пак. Както обесних и за финансовото положение не мисля, че бих могъл да спазвам диети трайно, а и ако го правя баща ми ще разбере че тренирам, а искам да стане това чак когато има видим ефект. (знам че е глупаво но понякога заради това дори съм си развалял “програмата” и не съм тренирал за да не разбере.) Също така и при НИКАКВИ условия не искам да зимам добавки (КАКВИТО И ДА СА!!) - скъпи са а и искам да е напълно естествено. Упражненията, които намерих от търнишуването ми из сайта бяха ето тези

http://www.bb-team.org/exercise/1203/#axzz0mKdQrXhs   - това го правех и до сега (видимо ми нарастнаха гърдите и то за учудващо кратко време)
http://www.bb-team.org/exercise/1662/ - това реших, че може би ще е полезно защото пише, че има добри ефекти, ако е в края на тренировката
http://www.bb-team.org/exercise/1175/#axzz0mKfPoaCv   - култови, не може без тях :D
http://www.bb-team.org/exercise/2148/#axzz0mKfvkuYm - това видях
http://www.bb-team.org/exercise/1180/#axzz0mKh1zfyJ   - това го правех но рядко
http://www.bb-team.org/exercise/1155/#axzz0mKMyIQE2 - това го пробвах едва преди малко и още чувствам ефекта - много го бива :D
А за раменете обикновено заставах прав с гирите от по 4 килограма във всяка ръка и ги дигах настрани до нивото на рамената си. От това упражнение май имаше най-малък ефект. Мислех, че би ми помогнало за рамената (или поне средната част на мускула на рамото де), но като го правех някъде около 15-тото и 20-тото повторение зе да ми пари и да се изморявам.
Това за което ви моля е: Знам, че съм абсолютен новак, явно по-професионалните от вас тук са се усмихнали леко при четено, ако не и засмяли, но ми трябва помощ и малко по-организирана подредба на упражненията за по-добър ефект, а и по-бърз защото мисля, че бих могъл да се справя за най-много една година.
Как да подреда упраненията за да може всичко да върви умерено и на едно ниво като развитие?
Има ли други упражнения, които биха били полезни, съобразно ограниченията които описах по-горе?
Какви серии да изпълнявам с тях?
И естествено - съвети моля! :)

27.04.10
21:07

Прави през ден лицеви, набирания с различен хват, кофички, клекове без тежест. По няколко серии от всичко с максимален брой чисти повторения.
Другото е въпрос на читаво (и много) ядене.
П.П. Гиричките ги ползвай за утежнение, ако горните упражнения ти станат леки ;)
10 кг ще ти стигнат за някои изолиращи упражнения, поне в началото, но като цяло - трябват ти още тежести.
Разбира се, ако искаш без да вложиш нищо (пари за оборудване и храна), да стане нещо, няма да се получи.

27.04.10
21:23

Благодаря, но...изпускам ли нещо? Как гърдите ми станаха по-големи, като точно когато се случи ядох едва ли не само фасул масло ориз и хляб предимно, като правех най-вече ето това - http://www.bb-team.org/exercise/1203/#axzz0mKdQrXhsС ? С какво точно трябва да се храна най-вече или както предполагам то си е цяла наука?

Мнението беше редактирано от baka-san на 27.04.10 21:27.

27.04.10
22:35

Месо, яйца, мляко, ориз, овес, ядки, плодове, зеленчуци. Реално на 15 години прото ти трябва да гледаш да имаш повечко месо яйца и млечни продукти другото си е по твое усмотрение.

28.04.10
14:00

Мхм... Еми добре благодаря много. :) Извинете за невежествтото... :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1