28.04.10
10:36
Искам да попитам тази програма за ръце, знам че е строго индивидуално но все пак дали би дала резултат?
Бицепсово сгъване с щанга- 3х8
Концентрично сгъване-4х8
Скотово сгъване- 3х8
За трицепс:
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват- 4х6
Френско разгъване- 3х8
Кофички- 4х6
Целта ми е покачване на маса. И исках да питам с какъв процент тежина трябва да се изпълняват? В момента с дъмбели съм дигал 16 кг. 8-6-4 повторения. На щанга и повече мога. Пробвал съм и пирамида от 5кг. до 16кг. тежина. Кой вариант е по удачен?
дигаи колкото може повече. виж си силата и прецени за себеси.
ходи се в зала с цел да се натовари тялото, няма как да качиш ако не ядеш стабилно поне 4 пъти на ден.
Мнението беше редактирано от nacepen на 28.04.10 11:05.
Според мен,тежестта трябва да е “умерено тежка”.Не мисля,чe е добре да се нарушава техниката на изпълнение за сметка на кг.Винаги трябва да изпълняваш упражнението максимално правилно.Важно е изпълнението да е билдърско,а не силово.Късмет :)
28.04.10
17:40
Мерси за помоща а да питам друго, вярно ли е това че от 1 до 3 повторения се отнася за изграждане на маса, повече от 3 вдигания за релефност и тн? Някъде из форумите го бях срещал като мнение. Какво мислите?
3 повторения не е никаква серия ... поне 10-на пъти за мене се нарича Серия! :) (мое мнение, не съм чел целия форум.)
Иначе ако ядеш както и каквото трябва и тренишат както трябва ще получиш търсения резултат :)
Трицепса добре го тринираш.ЗА бицепс си сложил 2 изолиращи.Махни едното и ги разменяй отвреме навреме.
Реално и едно повторение е серия, даже за мене е по-добре от 12. Но когато тренираш по сплит, класиката е 8-12 повторения в серия :)
казано от Krachoff на 28.04.10, 17:56:
3 повторения не е никаква серия ... поне 10-на пъти за мене се нарича Серия! :) (мое мнение, не съм чел целия форум.)
Значи аз никога не правя серии :lol:
Стига глупости, серията може да е и от 1 повторение.
29.04.10
14:33
казано от Петко К на 28.04.10, 20:12:
казано от Krachoff на 28.04.10, 17:56:
Значи аз никога не правя серии :lol:
Стига глупости, серията може да е и от 1 повторение.
Петко, ти как мислиш добри ли са тия упражнения? Какво трябва да добавя и максимално ли натоварване с тежести да правя? Питам те гледам доста мнения имаш из форума и явно си разбираш от тия неща.