29.04.10
05:48
Здравейте,
Моля да дадете мнението си за следната програма:
1.Ден
Гърди
Бенч-прес 3х8-10*
Бенч-прес под наклон 3х8-10**
Флайс 3х10-12
Трицепс
Бенч-прес с тесен хват 3х6-8*
Френски преси 3х6-8**
Предмишници
Сгъване на китките с лост 3х12-15
Разгъване на китките с лост 3х12-15
2.Ден
Крака
Разгъване на Г-машина 3х15-20 (загряваща серия само)
Клек 3х10-12*
Лег-преси 3х10-12**
Мъртва тяга с прави крака 3х12-15**
Повдигане на пръсти 3х12-15**
Рамо
Раменни преси със сщанга 3х8-10*
Разтваряне в страни с дъмбели 3х8-10**
3.Ден
Гръб
Придърпване на скрипец 3х10-12*
Гребане със щанга 3х10-12**
Гребане на долен скрипец 3х10-12**
Разтваряне на дъмбели под наклон 3х8-10**
Бицепс
Сгъване със щанга 3х6-8*
Скотово сгъване 3х6-8**
Да започна с това, че съм начинаещ. Тренирал съм 1-2 седмици по план за начинаещи, публикуван в bb-team.org. Програмата в момента ми е написана от приятел занимаващ се от дълги години с бодибилдинг. В момента при упражненията наблягаме на техниката и дишане. Последната серия на някои от упражненията ги правя с макс кила до отказ. Ръст 170, кг 69, 25 години, предмишница - 29.5; Трицепс - 33, Бицепс - 35; талия - 89; г.кош издишване - 96; г.кош вдишване - 99. Като добавка взимам Serious Mass на ON, 1 път след тренировка. Целта ми е да покача мускулна маса като цяло. Лошо е, че нямам упражнение за стягане на корема - мисля да вкарам малко тичане и коремни преси в дните за почивка (незнам дали е редно). Храненето не ми е кои знае на какво ниво - сутрин закусвам зърнена закуска и сандвич, преди обяд 1 кроасан в работата, обяда е обилен (супа, второ задълж. с месо и десерт, ям в стол), след обяд вафла, вечеря каквото има сготвено вкъщи и похапване по малко след вечеря. Моля за вашите коментари, за което благодаря предврително.
Поздрави
В деня за гърди можеш да замениш флойса с кофички.За ромо 2 упр са ти молко.Задълтелно Преси,Разтваряне в страни и назад трябва да имаш.Може да добавиш и 4то хеликоптер.За гръб махни горния скрипец и сложи набиране.Също махни долния скрипец и сложи мечка.Махни разтваряне в страни и сложи класическа тяга.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 29.04.10 06:08.
29.04.10
08:33
изобщо и не си го помисляй да тренираш по тази схема :D няма да има резултат Върни са там където си бил (Кръговата Тренирвка) и след 3-4 месеца мисли за нещо такова ако не и повече.Успех!
Наи добриа вариант е да караш на крьгова не три месеца а докато имаш развитие нещо работи ли не го пипаш ;-)
29.04.10
12:18
казано от vatman на 29.04.10, 08:48:
Наи добриа вариант е да караш на крьгова не три месеца а докато имаш развитие нещо работи ли не го пипаш ;-)
Da, ama moje da ima po-golqm napredyk kato smeni krygovata trenirovka. Taka, che tova ne e garanciq! :)
29.04.10
12:23
Той не е казал дали тренира по кръгова. Пък и все пак има и програми за начинаещи, при които минаваш на следващото упражнение след като си завършил всички серии от предното. Даже са подходящи за трениращи в препълнени зали (особено в понеделник - Световния ден на лежанка и бицепс) или в недобреоборудвани зали.
А при условие, че тренира от 2 седмици, то с каквато и да е програма ще има резултат. Само че с програма за състезатели ще прегори бързо, докато карайки с програми според стажа ще има много по-дълготраен и голям ефект. Е, всеки си избира, пък и баловете са близо :)
29.04.10
12:28
Ami, za nego e dobre. Ama, primerno trenira s ta prosluvvuta krygova trenirovka za nachinaeshti 6 meseca i stoi po logikata, che koeto raboti ne se pipa…moje da nqma takuv golqm napredyk kakto moje da ima sys split. Trqbva da experimentira za da nameri nai-dobrata trenirovka za tqloto si. Ama, ako go e myzel kato 90% ot 14-15 godishnite, nadali shte stani!
29.04.10
12:30
казано от Petar Cholakov на 29.04.10, 12:28:
Ami, za nego e dobre. Ama, primerno trenira s ta prosluvvuta krygova trenirovka za nachinaeshti 6 meseca i stoi po logikata, che koeto raboti ne se pipa…moje da nqma takuv golqm napredyk kakto moje da ima sys split. Trqbva da experimentira za da nameri nai-dobrata trenirovka za tqloto si. Ama, ako go e myzel kato 90% ot 14-15 godishnite, nadali shte stani!
Той е на 25 :)