29.04.10
11:06
Така.. на 18 години съм, след две седмици на 19. 75-6 кг , 180 см, тренирам от малко над 2 години. В момента не взимам нищо, но след баловете най-вероятно ще почвам химия.
Как ви се струва следната програма
Понеделник: Гръб, рамена, корем
1. Набирания широк хват 3х8
2. Гребане с щанга 4х8-10
3. Придърпване на долен скрипец 4х8
4. Гребане с дъмбел 3-4х8 /// или едно друго упражнение не знам как се казва, подобно е на тва за трицепса където избутваме малкото лостче или ластици надоло от машината Laughing
1. Раменни преси 3x12 с лост или машина
2. Повдигане на ръце встрани 3х10-12
3. Повдигане на ръцете напред 3х10-12
1. Повдигане на краката от висене 3х10-8
2. Коремни преси с наклон 3х15-20 с тежест
3. Крънч преси 3х15-20
3. Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 3х8-10
1. Бицепсово сгъване с щанга 3х8
2. и 3. винаги ги правя различни
- предмишница по 1 упражнение
1. Лег - 4х8
2. Дъмбели от наклонен лег 4х8
3. Дъмбели от лег с обратен наклон 4х8
корема както в понеделник
29.04.10
12:16
(V u4ilishte sum, a butona ne mi izliza za smenqne na klaviaturata.)
Shtom mislish, che shte ti doyde dobre, pravi gryb s ramo. Korema go mahni i go sloji vyv vtornik. 3 uprajneniq za korem ne ti sa nujni, po 2 pravi.
Ne sym sigoren na kakvo vikash himiq…i ne-moga da ti pomogna.
29.04.10
12:45
казано от shemeta на 29.04.10, 12:17:
Ако и храненето ти е като програмата - само ще изхабиш зоба.
Храненето е сравнително добре, ям по много и често, ограничавам вредните храни, даже почти не ги ям. Все пак не съм от вчера в залата. А за програмата приемам съвети, така че моля не бъди толкова лаконичен и дай полезно мнение, ако искаш да се включиш в темата. Благодаря. :)
29.04.10
12:51
Зобта ще те дръпне рязко напред не само като мускул, но и в силата. Което може да доведе до сериозни травми при тягата и клека, защото нямаш изградената основа. Особено при тягата много бързо тежестите се увеличават при започващите я. Като прибавиш и стероиди, особено при неправилно направен цикъл...
29.04.10
12:55
казано от Oranje на 29.04.10, 12:51:
Зобта ще те дръпне рязко напред не само като мускул, но и в силата. Което може да доведе до сериозни травми при тягата и клека, защото нямаш изградената основа. Особено при тягата много бързо тежестите се увеличават при започващите я. Като прибавиш и стероиди, особено при неправилно направен цикъл...
Ами надявам се, че за месец и половина ще успея да изградя техника в тягата и клека, за да съм готов за цикъл. Самият цикъл ще помоля в гохард да ми го направят, макар че не съм съвсем непросветен в тази тема и горе долу знам какъв ще бъде. Иначе в момента изглеждам сравнително добре, но гърдите са ми малко изостанали - какво ще кажеш за тяхното трениране, тези упражнения добре ли са ?
29.04.10
13:03
казано от NoTolerance на 29.04.10, 12:55:
казано от Oranje на 29.04.10, 12:51:
Ами надявам се, че за месец и половина ще успея да изградя техника в тягата и клека, за да съм готов за цикъл. Самият цикъл ще помоля в гохард да ми го направят, макар че не съм съвсем непросветен в тази тема и горе долу знам какъв ще бъде. Иначе в момента изглеждам сравнително добре, но гърдите са ми малко изостанали - какво ще кажеш за тяхното трениране, тези упражнения добре ли са ?
Аз не бих тръгнал да уча тяга и клек по време на цикъл или малко преди това. Дори и за останалите групи бих използвал бодибилдинг методи за предварителна умора и т.н., за да стоя далеч от бързоувеличаващите се огромни тежести. Но това зависи и от препаратите, основата, която имаш и т.н...
Гърдите ги тренираш колкото трицепсите, така че е нормално да изостават. На книга упражненията биват, но дали ще ти подействат зависи от много неща. Ако някой ти каже със сигурност, без дори да знае, примерно, дали си с малък гръден кош или къси ръце, то веднаго го питай за някой предстоящ мач и ипотекирай всичко.
29.04.10
13:16
казано от Oranje на 29.04.10, 13:03:
.
Гърдите ги тренираш колкото трицепсите, така че е нормално да изостават.
Това не го разбрах. :)
29.04.10
13:18
В програмата имаш 3 упражнения по 4 серии за гърди и 4 упражнения по 3 серии за трицепси.
29.04.10
13:27
Oranje - 29.04.2010, 15:03
. Гърдите ги тренираш колкото трицепсите, така че е нормално да изостават.
Това не го разбрах.
Иска да каже, че ги тренираш с еднакъв брой упражнения.
А гърдите са по-голяма мускулна група..
Мнението беше редактирано от Светослав Илиев на 29.04.10 13:27.
Съдейки от ръста и килограмите ти, броя серии и повторения в програмата - целта ти е покачване на мускулна маса, нали?
Казваш, че гърдите ти изостават - сложи ги първи. Защо имаш два пъти рамо?
Мен ако питаш - изкарай известно време програмата 5х5, а после си подреди сплита така:
Пон - Гърди, бицепс
Вт - Крака, корем
Чет - Рамо, трицепс
Пет - Гръб, трапец
За гърба - махни гребането с дъмбел, а тягата я вкарай след гребането с щанга.
Щом се храниш добре ще дръпнеш здраво.
Стероидите може да ги вкараш след 3-4 год. и то ако мислиш да се явяваш на състезание - иначе не виждам смисъл.
Дано съм бил полезен :)
Мнението беше редактирано от shemeta на 30.04.10 04:41.
29.04.10
21:18
shemeta - ами май от другата седмица почвам по твоята програма, а упражненията да си останат същите които правя нали, те са си добре мисля.. :)
А за зоба съм решил, че това лято ще направя цикълче, искам да кача 7-8 кг. :)
Приятел... на 1,80 и 75 кг каква зоб, кви 5 лева и то за някакви си 7-8 кг?! Не вярвам да си мазен на тия кг, така че точно за 3-4 месеца можеш да ги качиш тия кг с някоя и др легална добавка и яко ядене... без да омзаниш кой знае колко... Според мен си пази този “коз” за след още 2 години (поне) здрави тренировки. Тъкмо да понаучиш тягата и клека... ;) Не вярвам да ти променя мнението, но според мен може да ги качиш тези кг и без зоб... Дано не останеш разочарован от цикъла, ако го направиш... Жив и здрав!
29.04.10
21:36
Не знам баце, над 2 години тренирам вече, качил съм 15 кг за това време, и мисля че е време за следващото ниво ;d
Не се хвърляй в дълбокото преди да си се научил да плуваш. Забрави за Астероидите.. поне за 3-4 годинки още.
казано от NRG на 29.04.10, 22:13:
Не се хвърляй в дълбокото преди да си се научил да плуваш. Забрави за Астероидите.. поне за 3-4 годинки още.
Напълно подкрепям.Понатрупай още опит,рутина,оправи си храненето,порастни и си оправи правописа и после помисли за зоб.Успех!
Мнението беше редактирано от Nick на 30.04.10 06:53.
казано от fstR на 30.04.10, 06:52:
Напълно подкрепям.Понатрупай още опит,рутина,оправи си храненето,порастни и си оправи правописа и после помисли за зоб.Успех!
x3
30.04.10
07:45
Никакъв зоб не ти трябва!!! Направи си един добър стак с Азот,креатинова матрица,протеин и витамини. Храната, ако е 6 ще имаш резултат. Помисли за здравето си на първо място!
Мен ми е интересно друго... имаш ли някаква основателна причина, освен чиста човешка суета, за да прибягваш до химията?
30.04.10
09:22
Зае*авай го тоз зоб,не ти е нужен!За тез пари дето ще ги дадеш за цикъла със зоба можеш да си купиш едни стабилни добавки и храна,с която съм сигурен,че ще качиш толкова колкото ти трябва :)
казано от NoTolerance на 29.04.10, 21:36:
Не знам баце, над 2 години тренирам вече, качил съм 15 кг за това време, и мисля че е време за следващото ниво ;d
Баце, преди “над 2 години”, ако наистина си почнал си бил на 15години. Съвсем нормално е да качиш 15кг, ако мислиш, че на 18г тялото ти спира да расте и да се развива.. и си стигнал лимита, ще се изненадаш как на 25 може да си и 100кг и да изглеждаш добре. Предвид, че си 180см и най-вероятно ще порастнеш още малко на височина.
И според мен зоб не ти трябва...
Мнението беше редактирано от velislavs на 30.04.10 09:43.
много ще съжеляваш след време ще видиш...
така и така си тук сподели какав цикал ще правиш
30.04.10
17:35
казано от fstR на 30.04.10, 06:52:
Приятел, не знам за какъв правопис говориш, при положение, че точво моя е перфектен. Това съм го и доказал, но това е друга тема.
Приятели, не пуснах темата да дискутираме химията, а да ви чуя мнението за програмата. Благодаря на отзовалите се. :)
30.04.10
17:39
казано от NoTolerance на 29.04.10, 21:36:
Приятел, “следващото ниво” не се постига след 2, а след 12 години!
казано от NoTolerance на 29.04.10, 11:06:
Как ви се струва следната програма
Понеделник: Гръб, рамена, корем
1. Набирания широк хват 3х8
2. Гребане с щанга 4х8-10
3. Придърпване на долен скрипец 4х8
4. Гребане с дъмбел 3-4х8 /// или едно друго упражнение не знам как се казва, подобно е на тва за трицепса където избутваме малкото лостче или ластици надоло от машината Laughing
3 и 4 се дублират, само 1 ти е достатъчно. Аз тяга правя накрая, защото когато съм я правил като първо упражнение, след това не ми е вървяла добре тренировката. Но при други е обратното.
1. Раменни преси 3x12 с лост или машина
2. Повдигане на ръце встрани 3х10-12
3. Повдигане на ръцете напред 3х10-12
Упражнение за задно рамо не виждам.
1. Повдигане на краката от висене 3х10-8
2. Коремни преси с наклон 3х15-20 с тежест
3. Крънч преси 3х15-20
Вторник: Трицепс, бицепс, предмишница
1. Това за трицепсо, за което казах, че също не знам как се казва, с малко лостче или ластик дърпаме надоло от машината 3х8-10
2. Френско 3х8 + Тласкане на щанга с тесен хват 3х8 - суперсерии
3. Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 3х8-10
4 упражнения са много! Та ти толкова правиш за гръб.
1. Бицепсово сгъване с щанга 3х8
2. и 3. винаги ги правя различни
И 2 упражнения са достатъчни, ако изпълняваш правилно.
Петък - рамо, трапец и смятам да започна крака, които никога до сега не съм тренирал, тук оставям на вас да ми помогнете кои упражнения да правя за крака Smile
Пак ли рамо? Няма нужда. За краката - клек, бедрени разгъвания, лег преса, напади
Успех със зоба! Направи снимки преди и след.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.04.10 20:29.
01.05.10
15:47
Благодаря за ценните съвети, от понеделник започвам на shemeta програмата, като се съобразявам с написаното от Стоян .
Пич,какъв зоб те гони?Аз съм 2 години по-малък,тренирам само от една година,висок съм само 169 см.,а съм на твоите кила(както много на моята възраст или с година по-големи)!Какво следващо ниво?.Изчакай още 2 години,качи още 15 кила и тогава почвай.Не те карам да слушаш съвета на някой по-малък и неопитен от тебе,ама според мен се каниш да правиш очеизванда грешка.
П.п Ако мазнинте ти са 10 или под 10 процента,тогава се извинявам!
Мнението беше редактирано от plancer93 на 02.05.10 12:44.