Корем и ханш- моля за отговори на няколко уточняващи въпроса

30.04.10
16:15

Много от вас се дразнят, когато се отваря нова тема с доста дъвкана материя, но при всеки има множество “дребни” подробности, които могат да направят картината коренно различна и поради тази причина отварям моя собствена.

Висок съм 180см и тежа 83кг(кантарите ме мерят от 82 - 84 според обелко и час на теглене). Имам едър кокал и според гледната точка изглеждам малко набит или леко пълен(но наистина леко) :) Повечето хора ми казват, че за далеч не особено активния ми начин на живот и мерките(ръст и тегло) изглеждам доста прилично. Отпуснат съм в областта на корема, седалището и бедрата, където имам доста мазнини, но за неспортувал от годии човек имам определено не малък гръб и големи гърди. За последното мазнините също помагат до известна степен, но приносът им е скромен.

От месец и половина ходя на зала и вече започва да ми личи на някои места. При гърдите, гърба и бицепса има най-голям напредък и познатите ми са силно изненадани от скоростта, с която напредвам. Kоито не са ме виждали в залата дори не вярваха на сериите и килограмите. Естествено, че не мога да се меря с напреднали, но за толкова кратко време постигам над очакваните резултати. Гърдите ми започват да се стягат и ако блузата ми е прилепнала даже изпъкват. Изглеждат по-изпъкнали от на колега, който тренира от 3 години! Гърбът дава вече наченки на V-образност, макар и в много ранна фаза, но говорим и за доста кратък период. Мазнините доста бързо започнаха да изчезват от гръб, гърди и ръце, НО...

.. още в началото разбрах, че за корем и седалище няма смисъл да тренирам докато не си променя хранителния режим, защото ще има нулев ефект. Нямаше как от днес за утре да си променя цялостния хранителен режим, защото винаги съм си огаждал и менюто ми бе основно от вредни за фитнеса храни. Но вече мина над месец и се адаптирах към новата храна и мисля да почна с корема. Идва проблемът с мазнините и не мога да взема решение как да действам, защото познатите ми дават два коренно различни съвета. Едната част казват, че няма как да стопя мазнините на корема без силно кардио, което да изгори и част от вече поочертаващите се мускули на други места. Останалите казват, че трябва кардио, но не много и с времето постепенно ще се разградят мазнините. Ако почна да го правя ще ми спре напредъка или силно ще се забави?!?

Кое от двете е по-правилно?
Лично аз предпочитам да си запазя килограмите и да си преструктурирам тялото без да смъквам и да после да качвам отново. Възможно ли е? Също така моля препоръчайте упражнения за корем, защото и тук има спорове.

Темата беше редактирана от ^Зарибен^ на 30.04.10 16:21.

30.04.10
16:36

Значи за кардиото, прави го след тренировка и даже е най-добре да правиш ХИИТ.Аз от него имам най-голям ефект.Гледай да не е повече от 10-15 мин. Упражненията за корем ги има показани в сайта.С правилен хранителен режим и добро кардио, повечето упражнения (да не кажа всички) ще имат ефект.Само с коремни преси “плочки” не стават... ;) Успех!

30.04.10
17:25

Благодаря за бързия отговор!

Приблизително какво количество калории трябва да се стремя да изгоря за тези 10-15 минути ХИИТ? Също така кои кардио упражнения ще ме карат да се потя максимално в областта на корема и седалище и възможно най-малко нагоре?

TA

05.05.10
16:37

Е няма такива упражнения. От кардиото се потиш навсякъде. Като си направиш добре режима и правиш редовно кардио няма как да не свалиш мазнините. 100% ще загубиш ММ, но пък за лятото не е толкова фатално. Като дойде зимата със здрав хранителен режим и тренировки ще успееш да натрупаш ММ. За бързината на всички тези процеси зависи метаболизма ти какъв е. Аз лично не мога да издържам стриктните диети и затова прибягвам до добавките, но е много по-добре без тях. Всичко зависи от теб. :) Успех !

05.05.10
17:27

Аз пък не съм съгласен, че без кардио не може. При мен в период на чистене, без кардио, свалих 7кг, а бях качил см. от ръцете, гърдите и краката. Ти си решаваш, но ключа е диетата, тренировките(кардио тренировките) са допълнение. Все пак може да си правиш след тренировка по 10-15мин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1