28.04.10
17:01
Здравейте,
Имам малко странен (и се надявам да не ви се види глупав) въпрос.
Виждал съм таблици в които е показана калоричността на хляба, но там калориите отговарят на определен грамаж.
Ако искам да изчисля, колко калории има в една филия, трябва да я претегля за да сметна. А пък и във всеки хляб има и по 2 краещника и няма как да разделя грамажа на хляба на броя на филиите за да получа сравнително точен резултат.
Аз си купувам само хляб който е нарязан, като размера на филийките на повечето хлябове са сравнително еднакви, като изключим краещниците.
Някой изчислявал ли е за себе си, приблизително колко калории има във филийка хляб (бял и черен съответно)?
Около 30-35 гр е средно една филия хляб,в зависимост от вида на хляба и размера на филията :) .Останалото се изчислява по хр. стойности,отбелязани на конкретната опаковка.
Благодаря ти за отговора :)
Ако в 100 грама хляб има 240 Кcal, значи в една филия има около 70 Kcal.
Мнението беше редактирано от hdsgnr на 28.04.10 19:02.
30.04.10
15:40
2 филий бял хляб нярязан от към средата са 100гр=250kkal ;-) .
казано от Cholesterol.monster на 30.04.10, 15:40:
2 филий бял хляб нярязан от към средата са 100гр=250kkal ;-) .
Сега остава само да разберем неговите филии като моите ли са или като твоите ;-P ...освен ако не разполагаш с хляб,като размер признат за стандарт от международното бюро за мерки и теглилки,тогава се предавам :lol:
02.05.10
13:37
Сори исках да кажа ей такъв хляб само,че на тънки филий.Този вид май е най-масов :) .