Гръб

30.04.10
20:17

Искам да обърна по голямо внимание на обема на гърба си.До сега си мислех само за неговата ширина.Но точно на товя място гърба ми седи някак празен.Тринировката ми за гръб е          16г/180/80кг
1набиране 4по8
2горен скрипец 4по8
3мечка 4по8
4тяга 4по8

Темата беше редактирана от PULLUP на 05.05.10 08:48.

EK

30.04.10
20:28

Сложи снимка на твоят гръб да го видиме.

30.04.10
20:31

Най-горното очертание се развива от гребането с дъмбел и мечката, съответно придърпване на хоризонтален скрипец. Намиращото се право надолу е еректор, т.е. тренираш го с мъртва тяга, хиперекстензии, “добро утро”. А това, което е най-ляво е долна част на широкия гръбен - примерно пулдаун с изправени ръце.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.04.10 20:32.

30.04.10
20:36

А добре ли е в една тренировка да има и гребане с дъмбел и мечка или мечка и долен скрипец.евентуално да махна горен скрипец е да стане така

1набиране
2мечка
3гребане с дъмбел
4тяга

Чукчета не права защото някакси доката го правя и се чувствам неловко и неестествено?

30.04.10
21:37

Неловко?! Незнам какво те кара да се чувстваш така. Можеш да правиш чукчета и с дъмбел - все едно гребеш, но хвата е все едно държиш лост! Това е важно упажнение. Мечката и гребането с дъмбел акцентират върху една и съща част на гърба.

01.05.10
05:32

и премести тягата след набиранията. прави я тежко.

01.05.10
18:22

Неловко?! Незнам какво те кара да се чувстваш така. Можеш да правиш чукчета и с дъмбел - все едно гребеш, но хвата е все едно държиш лост! Това е важно упажнение. Мечката и гребането с дъмбел акцентират върху една и съща част на гърба.

Значи подхват нали?Дланите сочат нагоре.Ще го пробвам на пейката на която правя задно рамо.
Тренировката ми става такава
1набиране4по8
2тяга 4по8
3чукчета с дъмбел 4по8
4мечка/гребане с дъмбел 4по8

01.05.10
18:47

казано от PULLUP на 01.05.10, 18:22:

Значи подхват нали?Дланите сочат нагоре.

Не, дланите сочат надолу, т.е.надхват. Честно казано не съм го пробвал с подхват, може и да става. Вдигни облегалката на пейката на първа дупка (ок.30-ина градуса) и заеми позицията за гребане с дъмбел. Тегли по посока на корема, а не в посока гърдите за да не работи повече задното рамо.

01.05.10
19:27

а може ли да сложа дългата тръба на хор.скрипец и да правя същото това движение с подхват.Чувал съм че с подхват се товари повече долната част на гърба,а с надхват трапеца?

01.05.10
19:51

То че може, може. Трапеца не го виждам как ще се натовари особено от гребането с дъмбел.

03.05.10
12:33

Гребане с щанга в подхват наблягаш на бицепса.
Защо не помислиш да включиш хиперекстензии?

Трапеца в друг ден ли го тренираш, или го пропускаш?
Набиранията може да ги редуваш - широк и тесен хват.

Но определно мисля, че гребането с щанга е твоето упражнение, според това което си описал.

03.05.10
16:44

И трапец правя да в същия ден.С едо упражнение 4 серии.Как да включа хиперекстензиите като 5то упражнение за гръб ли?Сряда ще пробвам чукчетата с дъмбел на Стоянчо.Стажа ми е 4 месеца здраво в залата иначе преди това доста време по лостовете. Сплита ми е
1Гърди,Бицепс,Корем
2Гръб,Трапец,Ботилка
3Рамо,Трицепс,Прасец
и отвреме навреме клякам.

Мнението беше редактирано от PULLUP на 03.05.10 16:51.

03.05.10
16:48

Не, дланите сочат надолу, т.е.надхват. Честно казано не съм го пробвал с подхват, може и да става. Вдигни облегалката на пейката на първа дупка (ок.30-ина градуса) и заеми позицията за гребане с дъмбел. Тегли по посока на корема, а не в посока гърдите за да не работи повече задното рамо.

30 градуса спрямо вертикалата или спрямо хоризонталата (като за горна част на гърди)?

05.05.10
08:45

Пускам снимка.Може да ви изглежда позната защото преди 2 месеца бях пуснал подобна отнасно друго запитване.Но после си забравих паролата на профила и сега имам нова регистрация.Ето новата снимка.

Мнението беше редактирано от PULLUP на 05.05.10 08:47.

05.05.10
08:52

А това е преди 2 месеца.

05.05.10
09:38

Ами аз въбще не искам да изглеждам като този,зощото майка ми ще трябва да ме облича.Днеска тренирах така
1набиране-4по8
2горен скрипец-4по8
3тяга-4по8
4чукчета на долен скрипец(същото движение и хват като чукета)-4по8
5едностранно гребане с дъмбел-4по8

6трапец-4по8

Мнението беше редактирано от PULLUP на 05.05.10 09:43.

06.05.10
12:13

Може малко да увеличиш бройките ;)

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 06.05.10 12:14.

06.05.10
16:38

Искаш да кажеш от 4по8 на 3по12 примерно ли?

06.05.10
18:14

казано от PULLUP на 06.05.10, 16:38:

Искаш да кажеш от 4по8 на 3по12 примерно ли?

Ами не...

Набиранията аз бих ги правил като обща бройка 50, вече ти си преценяваш как да разпределиш серийте и бройките. Бройката също зависи и как правиш набиранията - подхват, нахват, неутрален... Аз правя 10х5 просто защото не мога да се набера повече. Е не всеки път ми остават сили за последните серий и често правя по 40 не по 50 :red:  :blank:

Горния скрипец ако правиш всичките серий с една тежест 4х10 е добре. Иначе ако го правиш пирамидално може да почнеш с 12 повторения и последната серия да я направиш с 8. Може също да правиш 2 серии подхват и 2 серии надхват.

Тягата може да я сложиш, като второ упражнение. Все пак целиш масивен гръб, а тягата играе важна роля. Прави я тежко, като второ упражнение. Там аз правя 4 серии + една загряваща. Понеже не знам как да ти го обясня за да ме разбереш, ще ти обясня как я правя аз и за мен лично това е начина да се изцеди на максимум ползата от тягата. Загрявка 15-20 повторения. 1 серия 12-14 повторения. 2 серия 10 повторения, като увеличавам тежестта. 3 серия пак се стремя да направя 10 повторения като пак увеличавам тежестта. 4 серия 7-8 повторения, пак с увеличаване на тежестта и веднага след последната бройка махам тежестите и слагам тежестта с която съм правил първата серия и правя още 7-8 бройки. И накрая след тягата разпускам задължително с 2-3 серий пулоувър. :)

Долния скрипец - важи същото като при горния.

Гребането с дъмбел 4х10 или може да пробваш вариянта, който ти спомена 3х12.

Трапеца вече ти си преценяваш, зависимост от тежестите. Аз го правя по леко, но с повече повторения (около 15). И тези 4 серии може да са му много, все пак той се натоварва достатъчно и от другите упражнения.

Като направиш няколко тренировки и опиташ различни неща най-добре ще разбереш, кое е най-добре за теб и как да извличаш максимума от тренировката за гръб.

Аз лично това бих те посъветвал. ;)
Успех!

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 06.05.10 18:17.

06.05.10
19:18

Ами аз попринцип горния скрипец съм го сложил защото след като направя 4по8 набирания и започва да ми става много трудно и за да направя още набирания трябва да си почивам много повече и тренировката ще се удължи с доста. Затова минавам на скрипеца и правя още 4по8.Пък и в самата зала в която ходя нама лост за набиране ,а точно пред входа и отвънка има лостове.Там си прая серията набирания.И ако трябва да се набирам още  полвината от тренировката  ми за гръб ще ми мине отвънка пред залата,което е малко тъпо нали?

Мнението беше редактирано от PULLUP на 06.05.10 19:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1