02.05.10
19:34
Здравейте!
Тренирам по тази програма от скоро(начинаещ съм).Програмата ми е за ММ,поне вие ще кажете дали става за такава?
Тренирам по нея 3-пъти седмично:
Повдигане на щанга от лег-3х6-8
Повдигане на щанга от полулег-3х6-8
Придърпване на вертикален скрипец-3х8
Придърпване на хоризонтален скрипец-3х8
Бицепсово сгъване с дъмбели-3х10
Бицепсово сгъване с крив лост-3х10
‘Френско’ разгъване-3х8-но ми е трудно и мисля дали може да се замини с трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
Трицепсово разгъване на скрипец-3х10
Лег-преса-3х8-10(не съм сигурен по-колко да правя)
Кoремни преси-3х15-20
Сгъване на краката от седеж-3х15
И още един въпрос дали програмата няма да стане и за изгаряне на мазнини?
02.05.10
19:46
Няма рамо.
Няма бедра. Е, има, но с гейското упражнение.
Бицепс и трицепс правиш колкото гръб и гърди.
Гърбът е с две упражнения, като и двете са скрипци.
Имаш различни повторения. От поста ти личи, че искаш хипертрофия, явно знаеш типа влакна на различните си групи, това е похвално.
Дали ще качваш или сваляш зависи от храненето. Може да качиш с програма за релеф и да свалиш с програма за маса.
Моят съвет е да махнеш едното за бицепс, едното за трицепс, хоризонталния скрипец да смениш с гребане или тяга, да сложиш една преса за рамо (по-добре от стоеж), да сложиш клек, дори и второ упражнение за бедра (напади, пистолет...) и упражнение за задно бедро (или тягата да е тук). Всичко това е за здрав и прав младеж, ако имаш изкривявания или други лекарски забрани вече се променя схемата.
03.05.10
10:13
казано от Oranje на 02.05.10, 19:46:
Няма рамо.
Има ли нужда от сега да почвам да тренирам и рамо?Няма ли да е по-добре след време да го почна?
Сложил съм това упражнение поради факта,че клета не ми върви добре(в смисъл не мога да го правя).Искам да заякна малко и тогава ще го пробвам.
Имаш различни повторения. От поста ти личи, че искаш хипертрофия, явно знаеш типа влакна на различните си групи, това е похвално.
От начало си мислех,че това е някаква ирония,но сега не съм много сигурен като прочетох за хипертрофията.Относно повторенията така съм ги направил,защото ми идват много добре с даденото упражнение,нито много малко,нито прекалено много.Това не е проблем нали?
Моят съвет е да махнеш едното за бицепс/трицепс
Щях да те питам кое от двете да махна,но се замислих и може да ги правя 1 седмица с дъмбели и 1 с лост?И така с трицепса седмица на скрипеца и седмица с дъмбели.
Хоризонталния скрипец да смениш с гребане или тяга
Ако го сменям сигурно ще е с гребане с дъмбели,не искам да се изхвърлям на тягата от сега.Какъв е проблема с 2-та скрипеца?
Благодаря предварително!
03.05.10
10:45
казано от person на 03.05.10, 10:13:
Няма рамо.
Има ли нужда от сега да почвам да тренирам и рамо?Няма ли да е по-добре след време да го почна? Едва ли си от много малкия процент щастливци, на които рамото им върви :)
Сложил съм това упражнение поради факта,че клета не ми върви добре(в смисъл не мога да го правя).Искам да заякна малко и тогава ще го пробвам. На лег пресата? Трудно ще заякнеш за клек там. Просто ще вдигаш много килограми, но това не значи нито силен г*з, нито силен кръст. А с кекави г*з и кръст си заникъде, надуваем плажен билдер.
От начало си мислех,че това е някаква ирония,но сега не съм много сигурен като прочетох за хипертрофията.Относно повторенията така съм ги направил,защото ми идват много добре с даденото упражнение,нито много малко,нито прекалено много.Това не е проблем нали? Начинаещите дърпат първите месеци независимо от броя повторения и т.н. Тогава си на керосин и направо промените се наблюдават с дни, не с месеци, както става по-късно.
Моят съвет е да махнеш едното за бицепс/трицепс
Щях да те питам кое от двете да махна,но се замислих и може да ги правя 1 седмица с дъмбели и 1 с лост?И така с трицепса седмица на скрипеца и седмица с дъмбели. OK, добра идея. По принцип скрипец за трицепс е едно от малкото добри упражнения за маса на уредите, така че не се колебай да го използваш.
Хоризонталния скрипец да смениш с гребане или тяга
Ако го сменям сигурно ще е с гребане с дъмбели,не искам да се изхвърлям на тягата от сега.Какъв е проблема с 2-та скрипеца?
Какъвто е проблемът с преобладаването на машини в тренировката - обработват добре детайлите, но имаш ли направена масата?
Благодаря предварително! Моля!
03.05.10
13:29
По скоро въпроса ми за рамото беше такъв,дали не е чак толкова важно,за да почна да го развивам от началото на стажа,но ще взема мнението ти в предвид и ще включа едно упражнение.
Също за повторенията,въпроса ми беше такъв нали не е проблем тези упражнения да ги правя с толкова серии и повторения в тази програма,а и ако ги тренирам в някоя друга.
Дали не е много малко по едно упражнение за бицепс и трицепс?
А и за корема,че там нищо не сме говорили :).Мисля да махна едното упражнение(коремните преди)и да правя само сгъване на крака от седеж?
Не ти е малко по едно упражнение за бицепс и трицепс, тъй като ги правиш 3 пъти в седмицата. Иначе за корема е добре да вкараш и планк! :)
10.05.10
15:48
Взех коментарите предвид и съставих нова програма.Тя също е за ММ.
Програмата ще я изпълнявам 3-дни в седмицата(и мога останалите 2 да тичам -Хийт)
Повдигане на щанга от лег-3х6-8
Повдигане на щанга от полулег-3х6-8
Придърпване на вертикален скрипец-3х8
Гребане с дъмбел-3х8
Бицепсово сгъване с дъмбели-3х10/Бицепсово сгъване с крив лост-3х10
Трицепсово разгъване на скрипец-3х10/Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава-3х8-10
Повдигане на ръце встрани-3х8
Сгъване на краката от седеж-3х15
За бедра още не съм решил,но сигурно ще е някой клек.
Приемам всякакакви коментари спрямо програмата.Дали упражненията са уместни за програма за покачване на ММ,за повторенията,за сериите и т.н.
Благодаря!