тренировка за издръжливост

04.05.10
14:16

Здравейте, може ли да ми кажете тренировка за издръжливост във фитнес залата нали се прави със много повторения и малки почивки ? Също ако е така повторения между 12 и 15 достатъчни ли са или трябва повече? :) Благодаря ви предварително! :)

04.05.10
15:50

Старай се минимума да е 15.

04.05.10
16:13

За какъв тип спорт ти трябва издръжливостта ?

05.05.10
16:01

За бокс ми трябва издръжливостта, а може ли да ми кажете за там минимум 15 добре ли е? :)

05.05.10
16:55

За бокс бих наблегнал на ketlebell swing и след нужното за овладяване на техниката време - kettlebell snatch. Серии малко по-дълги от един боксов рунд с малки почивки. А за трениране с тежести редуване на серии с много повторения(20+) и серии с малко(3-5). Преди всички да викнат “контузия” не е нужно тежестта в тежките серии да е максимална. Целта е да се научиш да бъдеш силен при нарастваща умора.

Това е при условие, че имаш изградена техника в базовите упражнения. Иначе рискът за контузии нараства бая.

Много не съм фен на тези стандартни протоколи “няколко серии по 15 повотрения с малки почивки” не са достатъчно специфични :)

05.05.10
17:54

казано от usgsus на 05.05.10, 16:55:

За бокс бих наблегнал на ketlebell swing и след нужното за овладяване на техниката време - kettlebell snatch. Серии малко по-дълги от един боксов рунд с малки почивки. А за трениране с тежести редуване на серии с много повторения(20+) и серии с малко(3-5). Преди всички да викнат “контузия” не е нужно тежестта в тежките серии да е максимална. Целта е да се научиш да бъдеш силен при нарастваща умора.

Това е при условие, че имаш изградена техника в базовите упражнения. Иначе рискът за контузии нараства бая.

Много не съм фен на тези стандартни протоколи “няколко серии по 15 повотрения с малки почивки” не са достатъчно специфични :)

Благодаря ти много usgus, а може ли извинявай да ми кажеш това упражнение kettlebell snatch какво помага в бокса заякват раменете ? И също може ли да ми кажеш как да ги редувам примерно серия със 20 повторения серия с 3-5 повторения и така примерно 4 серии за едно упражнение или пък да си ги правя 20,20,20, 3-5 повторения( с по тежко) ? Благодаря ти отново! :)

05.05.10
19:50

http://isohunt.com/torrent_details/121057193/tsatsouline?tab=summary   Виж я тази книга. В нея е описано много добре как да се научиш да правиш swing и snatch, също така има и правила за безопасност. Snatch-а натоварва повече мускули, също подобрява идържливостта в раменете, но и е доста по-сложно упражнение. Swing-а е достатъчно за издържливост, snatch се правиш като “ъпгрейд” и не е задължително. Цялата идея на тези упражнения е кондициониране, издържливост на енргийните системи.

Колкото до втората част с тежестите, да знаеш че не съм я пробвал :) само съм я чувал и да знаеш, че сигурно ще качиш маса(но това ще стане и с първоначалната схема, за която питаше). Доста е натоварваща и не съм сигурен дали е подходяща, но така или иначе я споменах :)
Редувай серии с много повторения и серии с малко повторения. На многото повторения работи с една тежест, а на малкото повторения започни с лека тежест и постепенно добавяй от серия на серия. Не е нужно да достигаш макс или до отказ и гледай да вдигаш експлозивно, но без да жертваш техниката. Повече от две тренировки седмично едва ли ще е нужно, все пак трябва да имаш сила и за бокса.

05.05.10
20:03

Щом е за бокс :  http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/hammer_down_strength
прочети това. Издръжливостта не трябва да е от фитнеса , а от повече тренировки по спаринг , кросове , и каквито кръгови правите в съответната зала. Фитнеса ти е за сила .. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1